ایران پرس- وزارت خزانه داری بریتانیا در اقدامی خصمانه نام جنبش مقاومت «حزب ‌الله» لبنان را به صورت کامل در لیست سازمان ‌هایی که از نظر لندن تروریستی است، قرار داد.

اقدام های غرب به خصوص آمریکا و بریتانیا علیه محور مقاومت در منطقه غرب آسیا به طرز محسوسی افزایش یافته است. این اقدام ها تحت سه راهبرد تروریسم، تحریم و ترور انجام می شود.

تروریسم؛ راهبرد اول غرب علیه مقاومت

راهبرد تروریسم از مدتها قبل به کار گرفته می شد. پیش از این خزانه‌ داری بریتانیا ابتدا شاخه‌ نظامی و سپس شاخه سیاسی حزب ‌الله را در فهرست تروریستی خود و تحت قانون «اقدام توقیف اموال تروریستی» مصوب سال 2010 قرار داده بود.

اقدام بریتانیا در قرار دادن نام کل حزب الله لبنان به عنوان سازمانی تروریستی، تبعیت از آمریکا نیز محسوب می شود؛ چرا که آمریکا پیش از این کل حزب الله را سازمانی تروریستی معرفی کرده بود.

این راهبرد صرفاً به حزب الله لبنان محدود نشده بلکه سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و سه گروه مقاومت در عراق شامل جنبش نجباء، جنبش عصائب اهل الحق و کتائب حزب الله نیز از جمله نهادها و گروههایی هستند که در فهرست تروریستی آمریکا قرار گرفته اند.

تحریم؛ راهبرد دوم غرب علیه مقاومت

پس از اینکه گروههای مقاومت در فهرست تروریستی غرب قرار می گیرند، راهبرد دوم یعنی تحریم و توقیف اموال این گروهها نیز اعمال می شود.

در همین راستا، خبرگزاری رویترز گزارش داد، "خزانه‌ داری بریتانیا اعلام کرد، تمام سازمان حزب‌ الله را ذیل قوانین تروریسم و مقابله با تامین مالی تروریسم قرار داده و به تبع آن مشمول توقیف اموال میشود." 

تحریم و توقیف اموال با هدف اعمال فشار بر این گروهها برای تجدیدنظر در فعالیت های شان انجام می شود.

ترور؛ راهبرد سوم غرب علیه مقاومت

اگرچه رژیم صهیونیستی پیش از این بارها فرماندهان و مقامات مقاومت را ترور کرد، اما دولت آمریکا نیز بامداد سوم ژانویه 2020 با ترور سردار سپهبد قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ابومهدی المهندس، نایب رئیس حشد الشعبی رسماً ترور را نیز به عنوان یکی از راهبردهای خود علیه مقاومت قرار داده است.

اتخاذ راهبرد ترور بیش از همه گویای این است که از یک سو دولت آمریکا به شکست دو راهبرد دیگر خود یعنی تروریست و تحریم اذعان دارد و از سوی دیگر دو راهبرد ذکر شده مانع تقویت محور مقاومت در منطقه نشده است.

به همین دلیل، دولت آمریکا با ترور تلاش دارد، رهبران مقاومت را هدف قرار دهد تا مانع تقویت مقاومت یا دست کم سبب تاخیر در پروسه تقویت آن در منطقه شود.

ترور سرداران مقاومت سبب بروز تعارض جدی در نظام جهانی

نکته مهم این است که روی آوردن به ترور سرداران مقاومت سبب بروز تعارض جدی در نظام جهانی شد.

اگرچه برخی از قدرت های غربی از ترور سرداران مقاومت حمایت کردند؛ اما اجماع در این خصوص در غرب وجود ندارد.

برخی نهادها و شخصیت های مستقل نیز ترور سرداران مقاومت را اقدامی خطرناک و غیرقانونی توصیف کردند.

در همین راستا، کمیسیون حقوق بشر اسلامی بریتانیا در نامه ای به «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل متحد، ضمن شکایت از دولت آمریکا، ترور سردار سپهبد قاسم سلیمانی را گامی خطرناک و خلاف موازین بین المللی توصیف کرد که نباید از سوی جامعه جهانی بی پاسخ بماند.

«بنجامین فرنز» حقوقدان آمریکایی و دادستان پیشین دادگاه نورنبرگ نیز در نامه ‌ای که روزنامه نیویورک ‌تایمز منتشر کرد، فرمان رئیس جمهوری آمریکا برای «از میان برداشتن» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در کشور عراق را عملی «غیراخلاقی» دانست که «ناقض قوانین داخلی آمریکا و همچنین قوانین بین ‌المللی است.»

این اقدام های غرب به خصوص آمریکا و بریتانیا علیه مقاومت نشان می دهد که مدعیان هنجارسازی در نظام جهانی، خود از بزرگترین ناقضان هنجارها و همچنین از بزرگترین تضعیف کنندگان نظم جهانی هستند. 

نویسنده: سیدرضی عمادی

133/118