ایران پرس- بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در تلاش است با "محمد بن سلمان"، ولیعهد سعودی دیدار کند.

"دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا روز 28 ژانویه در کاخ سفید با حضور نتانیاهو و سفرای چند کشور عربی از طرح نژادپرستانه معامله قرن رونمایی کرد.

با وجود مخالفت های زیادی که با این طرح شده، نتانیاهو و آمریکا درصدد اجرایی کردن آن هستند.

یکی از سیاست های مهمی که نتانیاهو و "مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا پیگیری می کنند، مشروع سازی طرح معامله قرن است.

این سیاست به خصوص در قالب پذیرش طرح از سوی کشورهای عربی دنبال می شود.

به همین دلیل در مراسم رونمایی از طرح معامله قرن، سفرای کشورهای عمان، امارات و بحرین در واشنگتن حضور داشتند.

اکنون در گام بعدی، وزیر خارجه آمریکا در صدد است رضایت کشورهای عربی دیگری از معامله قرن را نیز علنی کند که یکی از مهمترین آنها، عربستان سعودی است.

اگرچه سفیر عربستان در مراسم رونمایی از معامله قرن حضور نداشت، اما حاکمان ریاض مخالفتی نیز با این طرح نداشته اند.

عربستان نگران این است که حمایت علنی از طرح نژادپرستانه و ضد فلسطینی معامله قرن، سبب تخریب وجهه ادعایی آن در حمایت از کشورهای اسلامی به خصوص فلسطین شود.

با این حال، "مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا درصدد است میان تل‌ آویو و ریاض میانجی گری کرده و زمینه دیدار نتانیاهو و محمد بن سلمان را فراهم سازد.

در همین راستا، پایگاه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» به نقل از «منابع دیپلماتیک عربی» نوشته است که رایزنی های فشرده ای میان آمریکا، اسرائیل، عربستان سعودی و مصر در جریان است تا در هفته‌ های آینده در قاهره دیداری میان "بنیامین نتانیاهو" نخست‌ وزیر رژیم صهیونیستی و "محمد بن سلمان" ولیعهد سعودی انجام شود.

قرار است این دیدار در قالب نشستی با مشارکت سران آمریکا، امارات، سودان، بحرین، عمان، عربستان سعودی و اسرائیل در قاهره برگزار شود.

به نظر می رسد وزیر خارجه آمریکا از یک سو از جاه طلبی های "محمد بن سلمان" و رفتارهای ساختارشکن وی برای برگزاری این دیدار بهره می گیرد و از سوی دیگر بن سلمان نیز به خاطر نجات وی توسط آمریکا از پرونده جنایت قتل "جمال خاشقجی" به واشنگتن مدیون است.

می توان حتی گفت که همراهی بن سلمان با طرح معامله قرن، شرط آمریکا برای نجات وی در پرونده قتل فجیع خاشقجی بود.

نکته حائز اهمیت این است که معامله قرن عملا دو دستگی و شکاف در جهان عرب را درباره موضوع فلسطین آشکار کرده است.

عربستان، امارات، بحرین، عمان و مصر در یک جبهه قرار گرفته و آشکار یا تلویحی موافق این طرح هستند و کشورهایی نظیر فلسطین، عراق، لبنان، سوریه، فلسطین، تونس و کویت نیز در جبهه دیگری قرار گرفته و ضمن مخالفت با این طرح، آن را دروغ قرن یا خیانت قرن در قبال فلسطین می دانند.

در همین راستا، در حالی که زمزمه های دیدار احتمالی ولیعهد سعودی با نخست وزیر اسرائیل شنیده می شود، "مرزوق الغانم"، رئیس‌ مجلس الامه کویت دیروز شنبه در نشست فوق ‌العاده اتحادیه پارلمان‌ کشورهای عربی تحت عنوان «حمایت و پشتیبانی از برادران فلسطینی در مسئله عادلانه آنها»،‌ که در امان ، پایتخت اردن برگزار شد، به شدت از طرح موسوم به "معامله قرن" انتقاد کرد و نسخه‌ ای از این طرح را در سطل آشغال انداخت و گفت:‌ "جای مناسب و حقیقی این طرح زباله دان تاریخ است."

نویسنده: سید رضی عمادی

133/117

بیشتر بخوانید:

واکنش جهان عرب به طرح نژادپرستانه معامله قرن/ تحلیل 

روز خونین فلسطین؛ عزم مقاومت در مقابل معامله قرن/ تحلیل

نبیه بری: معامله قرن، طرحی برای جنگ است

مخالفت مغربی‌ها با طرح معامله قرن آمریکا