ایران پرس - نقل و انتقالات نظامی آمریکا طی روزهای اخیر در عراق، پُر حجم بوده و روند پُرشتابی داشته است.

سوال مهم این است که اهداف نقل و انتقالات نظامی نیروهای آمریکا در عراق که با پوشش وسیع رسانه ها نیز همراه شد، چیست؟

به نظر می رسد که در این خصوص چهار مورد قابل ذکر است.   

اول؛ مطابق آمارهای معتبر جهانی، آمریکا امروز با بیش از 164 هزار مبتلا، رتبه یک شمار مبتلایان به کرونا را در جهان در اختیار دارد که از این تعداد حدود 3 هزار و 200 نفر نیز فوت کردند. ناکارآمدی دولت "دونالد ترامپ" برای مقابله با این ویروس کُشنده در عمل اثبات شده و انتقادهای زیادی را در داخل این کشور در پی داشته است.

«نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفت: اقدام "دونالد ترامپ"، رئیس جمهوری آمریکا در نفی کردن مستمر واقعیت‌ ها و تاخیر در اتخاذ تصمیمات باعث شد شماری از شهروندان آمریکایی جان خودشان را از دست بدهند.

وی افزود: باید درباره تعامل ترامپ با بحران کرونا پس از پایان این بحران، تحقیقاتی انجام گیرد. با توجه به این شواهد به نظر می رسد که دولت ترامپ با نقل و انتقالات پُر حجم نظامی در عراق در شرایط کنونی تلاش دارد افکار عمومی را از وضعیت شکننده آمریکا در مقابل ویروس کرونا منحرف سازد.

دوم؛ آمریکا در ماههای اخیر و به خصوص پس از اقدام جنایتکارانه در ترور سرداران مقاومت، شاهد شدت گرفتن تهدیدها علیه نظامیان آمریکایی در خاک عراق بود. به نظر می رسد که آمریکایی ها با عقب نشینی از پایگاه های قائم در الانبار، القیاره در جنوب موصل و k1 در کرکوک درصدد هستند از شمار پایگاه های نظامی شان در عراق بکاهند و نظامیان خود را به پایگاه عین الاسد و پایگاه های دیگر که ایمنی بیشتری دارند، منتقل کنند.

سوم؛ عراق هنوز درگیر تشکیل کابینه جدید است و دولت "عادل عبدالمهدی" همچنان به عنوان دولت پیشبرد امور فعالیت می کند. "برهم صالح"، رئیس جمهوری عراق در حالی "عدنان الزرفی" را به عنوان نخست وزیر جدید معرفی کرد که برخی از گروههای مهمی عراقی به خصوص گروههای نزدیک به حشد الشعبی با این انتخاب مخالف هستند زیرا الزرفی را نامزد مورد حمایت آمریکا در عراق می دانند. در روزهای اخیر نیز میزان مخالفت ها افزایش داشته و حتی نامزد جانشینی نیز برای الزرفی از سوی گروههای عراقی مطرح شده است.

به نظر می رسد که آمریکایی ها با نقل و انتقالات نظامی پُر حجم که پوشش رسانه های وسیعی داشته، درصدد هشدار به گروههای عراقی و عملیات روانی علیه آنها هستند تا زمینه تشکیل کابینه الزرفی را فراهم کنند. 

چهارم؛ انجام حملات وسیع علیه گروههای مقاومت عراق در دستور کار آمریکا قرار ندارد. آمریکا در ماههای اخیر ضربه هایی از سوی گروههای مقاومت عراق متحمل شد که کشته شدن دو نظامی این کشور در پایگاه التاجی از جمله آنها است.

بنابراین، ممکن است که آمریکایی ها با نقل و انتقالات نظامی خود درصدد انجام حملاتی محدود علیه گروههای مقاومت عراق باشند تا هم ضربه های متحمل شده را بی پاسخ نگذاشته و هم اینکه درباره تداوم حملات علیه نظامیان آمریکایی هشدار داده باشند.

نکته پایانی اینکه، صرف نظر از اینکه آمریکا از نقل و انتقالات نظامی خود در عراق چه هدفی دارد، این اقدامات نقض فاحش حاکمیت کشور مستقل عراق و در عین حال افزایش ناامنی و تهدید گروههای عراقی از سوی آمریکا است زیرا حشد الشعبی یک گروه نظامی قانونی زیر نظر دولت عراق است. 

نویسنده: سیدرضی عمادی

139/118

بیشتر بخوانید:

هشدار حزب الله عراق به آمریکا

عقب نشینی نظامیان آمریکایی از سه پایگاه نظامی در عراق؛ راهبرد یا تاکتیک؟