ایران پرس- با وجود شیوع کرونا در سرزمین های اشغالی، رژیم صهیونیستی همچنان به جنایت علیه اسرای فلسطینی ادامه می دهد.

17 آوریل در تقویم فلسطین به روز اسرای فلسطینی نامگذاری شده است. به گفته "عبدالناصر فروانه" رئیس بخش پژوهش‌ها و مستندات در کمیته امور اسرا و آزادگان فلسطینی هم اکنون 5 هزار و 800 مرد و زن فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی زندانی حضور دارند که 62 نفر ازآنها زن و 200 نفر نیز کودک هستند. 

اسرای فلسطینی یکی از اقشاری هستند که به شدت تحت فشار و شکنجه رژیم صهیونیستی قرار دارند. یکی از تفاوت های جنایت رژیم صهیونیستی علیه اسرای فلسطینی با دیگر اقشار فلسطین این است که اسرا در جغرافیای تحت مدیریت رژیم صهیونیستی قرار دارند.

از این رو، دست رژیم صهیونیستی برای شکنجه های جسمی و روانی علیه اسرا باز است. برای مثال، رژیم صهیونیستی  540 نفر از اسرای فلسطینی را یک یا چند بار به حبس ابد محکوم کرده است. 

یکی از مهمترین جنایت هایی که رژیم صهیونیستی علیه اسرای فلسطینی مرتکب می شود، به شهادت رساندن این افراد است. به گفته «عبدالناصر فروانه» از سال 1967 تاکنون 222 اسیر فلسطینی در زندان های رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند که شیوه شهادت آنها نیز متفاوت بود. 

دستکم 75 نفر از این اسیران به شیوه‌ای کاملاً عامدانه به شهادت رسیدند و 7 نفر هم پس از زخمی شدن به ضرب گلوله نظامیان صهیونیست و انتقال به زندان شهید شدند. 67 نفر از اسیران فلسطینی هم به خاطر نبود دارو و درمان مناسب و 73 نفر هم به علت شکنجه به شهادت رسیدند.

اکنون که ویروس کرونا در سرزمین های اشغالی شیوع پیدا کرد، موضوع جان اسرای فلسطینی بار دیگر به دغدغه اصلی مقامات فلسطینی تبدیل شد. تاکنون خبر ابتلای 4 اسیر فلسطینی دربند زندان های اسرائیل به کرونا تائید شده است.

نبود مراقبتهای بهداشتی، فرستادن پزشکان مبتلا به کرونا به میان اسرا و همچنین استفاده از زندان بانهایی که به این ویروس مبتلا هستند از علل اصلی ابتلای اسرای فلسطینی به کرونا ویروس عنوان شده است. 

تاکنون مقامات فلسطین در چند نوبت درباره وضعیت اسرای فلسطینی هشدار دادند، اما رژیم صهیونیستی به این هشدارها بی توجه بود. در پی بی توجهی رژیم صهیونیستی، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) پیشنهاد تبادل اسرا را مطرح کرد.

"یحیی السنوار"، رئیس دفتر سیاسی حماس در غزه اخیراً اعلام کرد این جنبش به دلیل شیوع کرونا حاضر است در صورت آزادی اسیران فلسطینی سالخورده، بیمار و زنان و کودکان در بند رژیم صهیونیستی، امتیازدهی جزئی در پرونده تبادل اسیران بدهد.

رژیم صهیونیستی به طور مشروط با این پیشنهاد موافقت کرده، اما نکته مهم این است که هیچ اعتمادی بر روابط اسرائیل و فلسطینی ها وجود ندارد. این بی اعتمادی به حدی است که "محمود عباس"، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی نیز خواستار مداخله جامعه جهانی و نهادهای حقوق بشری و اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی در خصوص وضعیت اسرای فلسطینی شد. 

با توجه به اینکه "بنیامین نتانیاهو" وضعیت کاملا متزلزلی در سرزمین های اشغالی دارد، به نظر می رسد که وی تلاش دارد از پیشنهاد تبادل اسرا بهره برداری شخصی کند و اراده جدی برای آزادی اسرا ندارد.

در همین راستا، "موسی دودین"، عضو دفتر سیاسی جنبش حماس در واکنش به درخواست نخست‌ وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر آغاز مذاکرات درباره تبادل اسرا گفت نتانیاهو یک «پروپاگاندای رسانه‌ ای» را مدیریت می‌کند و در عمل هیچ اقدامی در زمینه اسرای فلسطینی انجام نمی دهد.

نویسنده: سید رضی عمادی

138/118

بیشتربخوانید:

محمود عباس: رژیم اشغالگر صهیونیستی مسئول سلامت اسرای فلسطینی است

شیوع کرونا و افزایش جنایت اسرائیل علیه اسرای فلسطینی/ تحلیل