ایران پرس- پس از برگزاری سه انتخابات پارلمانی در یک سال اخیر و مذاکرات طولانی میان «بنی گانتز»، رهبر ائتلاف آبی و سفید و «بنیامین نتانیاهو» رهبر حزب لیکود، روز گذشته دو طرف به توافقی جهت تشکیل کابینه ائتلافی رژیم صهیونیستی دست یافتند که این توافق با واکنش های مختلفی مواجه شد.

سرزمین های اشغالی در یک سال گذشته شاهد برگزاری سه انتخابات پارلمانی در روزهای نهم آوریل و 17 سپتامبر 2019 و دوم مارس 2020 بود که در این سه انتخابات هیچ جریانی موفق به کسب اکثریت مطلق نبود.

با برگزاری سه انتخابات و در حالی که رژیم صهیونیستی در آستانه برگزاری انتخابات چهارم قرار داشت، سرانجام گانتز و نتانیاهو برای تشکیل کابینه ائتلافی توافق کردند که این توافق چند محور اصلی دارد.

کابینه 36 ماهه خواهد بود که در 18 ماه ابتدایی نتانیاهو و در 18 ماه بعدی گانتز نخست‌وزیر خواهد بود.

این کابینه 32 وزیر خواهد داشت که به طور مساوی میان نیروهای گانتز و نتانیاهو تقسیم می‌ شود.

پس از گذشت شش ماه از تشکیل کابینه و پایان احتمالی بحران کرونا کابینه به 36 وزیر افزایش خواهد یافت.

در این شش ماه قانون مهمی غیر مرتبط با کرونا تصویب نخواهد شد.

از تاریخ یک ژوئیه نتانیاهو این اختیار را خواهد داشت که الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری را بنا به طرح صلح دونالد ترامپ به رأی بگذارد. اعضای ائتلاف آزاد خواهند بود که بنا به صلاحدید خود با این طرح موافقت و یا مخالفت کنند. 

نکته مهم درباره این توافق این است که توافق حداقلی و شکننده است؛ زیرا بسیاری از اعضای ائتلاف آبی و سفید از اقدام گانتز در ائتلاف با نتانیاهو ناراضی و منتقد این اقدام هستند.

بر این اساس، با توجه به اینکه بسیاری از اعضای ائتلاف آبی‌ و سفید از حضور در کابینه‌ ای به ریاست نتانیاهو سر باز زده‌ اند، ائتلاف به دست آمده 72 نماینده در کنست 120 نفره رژیم صهیونیستی خواهد داشت.

می توان انتظار داشت که کابینه ائتلافی نتانیاهو و گانتز به پایان 36 ماهه خود نرسد و حتی زودتر از موعد تعیین شده، با فروپاشی مواجه شود.

در همین راستا نیز برخی از هم پیمانان گانتز در ائتلاف آبی و سفید، کابینه ای که در اثر این توافق تشکیل شود را «کابینه فاسد» نامیدند.

«میوار میخالی»، عضو عالی رتبه حزب «کار» رژیم صهیونیستی گفت، کابینه ائتلافی نتانیاهو و گانتز «فاسد» است و حزب کار به این کابینه رای نخواهد داد.

«ایهود باراک» نخست‌ وزیر اسبق رژیم صهیونیستی نیز در حساب کاربری خود در فیسبوک توافق میان بنیامین نتانیاهو و بنی گانتز بر سر تشکیل کابینه فراگیر را «فاسد» خواند.

اشاره به فساد در انتقاد از این توافق مربوط به پرونده های فساد بنیامین نتانیاهو در دادگاه رژیم صهیونیستی است.

یکی از شروط توافق این است که نتانیاهو مشاور قضائی و دادستان را تعیین کند تا اینگونه محاکمه خود و تحقیقات را در زمینه پرونده‌ های دیگر علیه خودش پایان دهد.

علاوه بر محافل داخلی سرزمین های اشغالی، فلسطینی ها نیز به این توافق واکنش نشان دادند.

اغلب فلسطینی ها بر این باور هستند که این توافق، گامی برای اجرای معامله نژادپرستانه قرن است؛ چرا که پیگیری الحاق بخش هایی از کرانه باختری به سرزمین های اشغالی که یکی از بندهای معامله قرن است، در این توافق وجود دارد.

در همین راستا، «حازم قاسم»، سخنگوی حماس اعلام کرد: توافق نخست‌ وزیر کابینه رژیم اشغالگر با بنی گانتز بر آنچه "الحاق کرانه باختری" نامیده می‌ شود، بر بیشتر شدن خطرات علیه مؤلفه‌ های مسأله فلسطین تأکید می‌ کند. 

نکته دیگر در واکنش فلسطینی ها به این توافق، خط بطلان کشیدن بر ایده مذاکره با رژیم صهیونیستی است.

برخی از تشکیلات و گروهها در فلسطین بر این باور هستند که از طریق مذاکره با رژیم صهیونیستی می توان چالش ها با این رژیم را کاهش داد.

معامله نژادپرستانه قرن و توافق گانتز و نتانیاهو ثابت کرد که از درون مذاکره صرفاً کوتاه آمدن در مقابل اشغال سرزمین فلسطین توسط رژیم صهیونیستی بیرون می آید.

در همین راستا، «یوسف الحساینه»، عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی فلسطین در واکنش به این توافق اعلام کرد که توافق گانتز و نتانیاهو، سیلی جدید به تمام کسانی است که بر روی امکان ازسرگیری راه‌ حل‌ سیاسی حساب باز کرده‌اند، راه‌ حلی که جز از دست رفتن اراضی و مقدسات رهاورد دیگری برای ملت ما نداشت.

نویسنده: سید رضی عمادی

13/118

بیشتر بخوانید:

مقام حماس: اتحاد، لازمه مقابله با کابینه جدید صهیونیستی است

احتمال کشیدن شدن انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی به دور چهارم