ایران پرس: هشام الهاشمی، تحلیلگر سرشناس عراقی پس از پایان یک مصاحبه تلویزیونی مورد حمله مسلحانه قرار گرفت و به قتل رسید.

سید رضی عمادی- دو خط فکری بلافاصله پس از ترور الهاشمی شکل گرفت: موافقان حضور آمریکا و مخالفان مقاومت.

گروه تروریستی داعش مسئولیت حمله و قتل هشام الهاشمی را برعهده گرفت. این اتفاق برنامه ریزی شده بیش از آنکه حاکی از افزایش تهدید داعش در عراق باشد، حاکی از هدفمند بودن ترور این کارشناس سرشناس امنیتی و سیاسی عراق است.

در کارنامه ترور داعش، کمتر ترور هدفمند کارشناسان و شخصیت های کشوری دیده می شود.

داعش بیش از همه افراد و شهروندان عادی و همچنین نیروهای مسلح را هدف حملات مسلحانه و عملیات تروریستی قرار می دهد.

به نظر می رسد دلیل اینکه داعش مرتکب چنین جنایتی شد و مسئولیت آنرا بر عهده گرفت به ماهیت ابزاری این گروه تروریستی در شرایط کنونی عراق مرتبط است.

در ماههای اخیر خروج نظامیان آمریکایی از عراق به یک مطالبه عمومی و همچنین درخواست قاطع شماری از گروههای سیاسی عراقی تبدیل شد.

همزمان با افزایش درخواستها و فشارها بر دولت عراق برای خروج نظامیان آمریکایی، تحرکات و تهدیدهای گروه تروریستی داعش نیز روند افزایشی داشته است، به نحوی که موضوع احیای داعش در عراق مطرح شد.

از این رو، برخی از شخصیت ها و گروههای عراقی ضمن مخالفت با خروج نظامیان آمریکایی، مدعی شدند حضور امریکا برای مقابله با داعش ضروری است.

آمریکایی ها نیز ادعا کردند نقش مهمی در مبارزه با تروریسم داعشی در عراق داشته اند و خروج از این کشور سبب احیای داعش در این کشور می شود.

نکته دیگر اینکه؛ ترور الهاشمی در شرایطی انجام شد که مذاکرات دولت عراق با آمریکا با محوریت نظامیان آمریکایی در عراق، جریان دارد.

الهاشمی از کارشناسان موافق حضور نظامیان آمریکایی در عراق بود. بنابراین، به نظر می رسد ترور هشام الهاشمی با هدف برجسته ساختن ضرورت حضور نظامیان آمریکایی در عراق و همچنین تاثیرگذاری بر مذاکرات میان دولت های بغداد و واشنگتن انجام شد.

خط فکری دیگری که بلافاصله پس از ترور الهاشمی برجسته شد نسبت دادن این اتفاق به حشد الشعبی و به خصوص کتائب حزب الله است.

افرادی نظیر "غیث التمیمی" چهره مشهور ضد مقاومت مدعی شدند کتائب حزب الله در واکنش به حمله روز ۲۶ ژوئن نیروهای مبارزه با تروریسم و بازداشت چند نفر از اعضای کتائب که به دستور مصطفی الکاظمی انجام شد، هشام الهاشمی را که نزدیک به الکاظمی است، ترور کردند.

این رویکرد، اتهام زنی مداومی است که آمریکا گرایان و مخالفان مقاومت در ماههای اخیر علیه حشد الشعبی و گروههای مقاومت عراق شدت بخشیده اند.

حشد الشعبی نه تنها منافعی در قتل الهاشمی ندارد بلکه در کارنامه و به خصوص بینش این سازمان، ترور و به خصوص ترور عراقی ها هیچ جایی ندارد.

در همین راستا نیز حشد الشعبی در بیانیه ای ضمن شهید خواندن الهاشمی، ترور وی را به سود کسانی خواند که به دنبال ماندن نیروهای آمریکایی در عراق هستند.

نکته پایانی اینکه؛ تحولات عراق از جمله ترور هشام الهاشمی نشان می دهد این کشور در کنار مسایل و مشکلات زیاد اقتصادی، در حال ورود به وضعیت پیچیده امنیتی نیز است.

بیشتر بخوانید:

واکنش سفارت ایران در بغداد به ترور الهاشمی تحلیلگر عراقی