محمدخالد سید در تحلیلی نوشت: در زمانی که ما همچنان به یاد شهدای قتل عام ترامپ در سیزدهم خرداد 1398، حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، اندوهگین هستیم، ترامپ در حالی کاخ سفید را ترک می کند که خاورمیانه به منطقه ای ناامن تر و پرتنش‌تر تبدیل شده است.

محمد خالد سید، قائم مقام کنگره ملی آفریقا در مجمع قانون گذاری استان کیپ غربی و رئیس استانی لیگ جوانان کنگره ملی آفریقا در کیپ غربی (نماینده پارلمان کیپ غربی- آفریقای جنوبی) در تحلیلی به سیاست ترامپ در خاورمیانه پرداخته و نوشت سیاست های ترامپ علیه ایران، این کشور را قوی تر کرده است.

ویرانی‌های ترامپ

سالها طول خواهد کشید تا جامعه جهانی از ویرانی های به بار آمده ناشی از اقدامات ترامپ نجات یابد. زودتر از این، کنار گذاشتن او ممکن نبود. به دنبال اقدامات نامناسب او در واکنش به گسترش ویروس کرونا، متأسفانه افکار و اقدامات ترامپ همچنان الهام بخش بسیاری از کسانی می شود که حتی اینجا در آفریقای جنوبی، منافع شخصی خود را به مردم ترجیح می دهند.

تا به امروز، بیش از 19 میلیون نفر در ایالات متحده به بیماری کووید-19 مبتلا شده اند و نزدیک به 350 هزار نفر نیز بر اثر آن فوت کرده اند. این میزان تقریبا دو برابر میزان مرگ و میر کشور پیشرو بعدی، یعنی برزیل است که تا به حال، بیش از 191 هزار مرگ ناشی از این بیماری را گزارش داده است. نیازی به ذکر این نکته نیست که برزیل یکی از کشورهای در حال توسعه بود که رویکرد ترامپ را برای مبارزه با بیماری کووید-19 اتخاذ کرد. با این حال ترامپ به دلایل دیگری نیز باید مورد مواخذه قرار گیرد. 

ایجاد تفرقه بیشتر خاورمیانه

با وجودی که ترامپ برخلاف روسای جمهور قبلی ایالات متحده جنگ جدیدی را شروع نکرده است، سیاست خارجی او برای صلح، ثبات و پیشرفت، به ویژه در خاورمیانه، فاجعه بود. ترامپ در پایان دوره چهار ساله ریاست خود، به چیزی دست یافت که تقریباً هیچ رئیس جمهور دیگری در آمریکا، در چهار دهه گذشته، به آن نرسیده بود. ترامپ از طریق تهدید یا خریدن رهبران در سراسر منطقه، توانست برخی از آنها را وادار کند تا روابط خود را با کشور استعمارگر و نژادپرست اسرائیل به حالت عادی درآورند. 

در حالی که روسای جمهور قبل از او، با کمک سایر متحدان غربی خود توانستند پایه های داعش را بنیان گذارند، که بقایای آن نه تنها خاورمیانه بلکه سایر مناطق در سراسر جهان را همچنان آزار می دهند، ترامپ ناجوانمردانه دستور ترور حاج قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و هم رزمندگان آنها، که عمر خود را وقف جنگ با داعش کرده بودند، را داد. امروز، به دلیل این حملات ناجوانمردانه ای که به دستور ترامپ انجام شده است، داعش، القاعده و سایر گروه های یاغی همچنان به صورت تهدیدی برای خاورمیانه و کل جهان باقی مانده اند.

ایرانی قوی تر

در روز شنبه، ششم دی 1399، نشریه وال استریت ژورنال مقاله ای را با عنوان: "اقتصاد داخلی شاهرگ حیاتی ایران"، منتشر کرد. با وجودی که دستور کار این روزنامه نئولیبرال، که سخنگوی جریان اصلی دموکرات‌ها در آمریکا است که در خاورمیانه نیز برنامه ای تفرقه انگیز دارد، خسته کننده است، اما این گزارش حاکی از آن است که پس از خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام، امروز ایران به دلیل تحریم های اعمال شده توسط دولت ترامپ، حداقل از نظر اقتصادی، قوی تر شده است.

این گزارش خاطرنشان می کند: "در حال حاضر، شرکت های ایرانی به طور فزاینده ای، کالاهایی را تولید می کنند که ایران مدت‌ها از خارج وارد می کرده است، و در عین حال، شرکت‌های کوچکتر نیز شروع به رشد بیشتر کرده اند ..."

در این گزارش آمده است، "شركت های كوچك و متوسط زیرك" باعث افزایش تولید ایران شده اند. هفته گذشته، معاون رئیس سازمان صنایع کوچک و پارک های صنعتی ایران به خبرگزاری دولتی ایرنا گفت که حدود 1000 شرکت از این دست 17000 شغل ایجاد کرده اند."

داده های بانک جهانی نشان می دهد که تولید ناخالص داخلی ایران از کمی بیش از 417 میلیارد دلار در سال 2016 به کمی کمتر از 454 میلیارد دلار در سال 2018 رسیده است که حاکی از 37 میلیارد دلار افزایش در طول 2 سال است. 

با وجودی که سال 2019 از نظر اقتصادی سال خوبی نبود، در سه ماهه اول سال 2020، اقتصاد ایران رشد داشت. با این حال، ما همیشه این مسئله را در مورد ایران و مردم ایران می دانستیم. آنها مقاوم هستند. در مقابل داعش یا تهدیدهای اسرائیل و یا حتی تحریم ها، مردم ایران با موفقیت از پس چنین مشکلاتی برمی‌آیند.

آنچه باید مورد اعتراض و محكومیت قرار گیرد، خروج ناعادلانه و یك جانبه آمریكا در دوران حکومت ترامپ از توافقنامه برجام است. هنگامی که این به اصطلاح "ابرقدرت" یک توافق نامه چند جانبه بین المللی را نقض می کند و مانند دولت ترامپ مستکبرانه عمل می کند، پس دلیلی وجود ندارد که کشورهای کوچکتر نیز به  توافق نامه های بین المللی احترام گذشته و به تعهدات خود عمل کنند. ایران حتی یک بار هم با مفاد برجام را نقض نکرد.

روح شهدای سیزدهم دی ماه 1398 زنده است

در زمانی که ما همچنان به یاد شهدای قتل عام ترامپ در سیزدهم خرداد 1398، حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندیس، اندوهگین هستیم، ترامپ در حالی کاخ سفید را ترک می کند که خاورمیانه به منطقه ای ناامن تر و پرتنش‌تر تبدیل شده است. با این حال، روح سردار سلیمانی در ایران و روح ابومهدی المهندس در عراق هنوز زنده است. به زودی، راه آنها در منطقه خاورمیانه همچنان ادامه دارد، زیرا مردم این منطقه همچنان زنجیرهای دخالت امپریالیستی را پاره کرده و در جهت ایجاد منطقه متحد، با ثبات و روبه‌ترقی تلاش می‌کنند. // 114

منبع: 

https://www.voices360.com/politics/spirit-of-middle-eastern-martyrs-lives-on-646077cd-580d-4166-96af-05ed035c8fc8