ایران پرس: رسانه‌های عراقی شامگاه جمعه از حمله گروه تروریستی «داعش» به یک مجلس ترحیم در شهر «یثرب» در جنوب استان صلاح الدین واقع در شمال این کشور خبر دادند که در نتیجه آن هفت نفر کشته و 17 تن دیگر زخمی شدند.

پس از این حمله نیروهای عراقی عملیات تعقیب و جستجو برای دستگیری عوامل این حمله تروریستی را آغاز کردند و سازمان «حشدالشعبی» نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که برای حمایت و پشتیبانی از نیروهای امنیتی حاضر در منطقه، نیرو و تجهیزات به این منطقه اعزام کرده است.

درباره این اقدام تروریستی داعش چند نکته شایان اهتمام می‌نماید‌:

نخست اینکه با وجود شکست گروه تروریستی داعش در عراق، عناصر آن هنوز در مناطق مختلف این کشور حضور دارند و به اقدامات تروریستی علیه مردم و نهادهای دولتی این کشور ادامه می‌دهند.

نکته دوم این است که به رغم حملات گسترده تبلیغی و سیاه‌نمایی برخی رسانه‌های داخلی و منطقه‌ای‌ علیه حشد الشعبی، این گروه همچنان به‌عنوان‌ عامل اصلی علیه گروه‌ها‌ و گروهک‌های تروریستی در حمایت از مردم و نهادهای دولتی عراق عمل می‌کند‌ و از این رو،‌ تکیه گاه اصلی مردم با حفظ جایگاه مردمی و پایگاه دولتی خود به‌شمار‌ می‌رود‌.

نکته سوم درباره از سرگیری گروه تروریستی داعش است که استمرار فعالیت آن‌‌ با برخورداری از تجهیزات جنگی، گواه بر وجود حمایت‌هایی‌ از سوی برخی دولت‌های‌ منطقه‌ای‌ و بین‌المللی‌ از آن است؛ به این معنا که  همچنان از این گروه تروریستی به‌عنوان‌ اهرمی برای آشوب‌سازی و ایجاد اغتشاش در عراق استفاده می‌شود‌ و حامیان آن در صورت لزوم به نقل و انتقال عناصر آن‌ها‌ در مناطق مختلف عراق و یا از این کشور به کشورهای دیگر نیز اقدام می‌کنند‌.

نکته چهارم به ضرورت برون‌رفت‌ نیروهای آمریکایی از کشورهای منطقه از جمله عراق بر می‌گردد. «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر‌ عراق، در سفر اخیر خود به آمریکا اعلام کرد که نیروهای نظامی آمریکا تا پایان سال 2021 به کشور خود باز خواهند گشت.

به نظر می‌رسد‌ که این موضع آمریکا حاصل برخی فشارهای موجود در این کشور علیه واشنگن و دولت عراق است؛ به این معنا که با نزدیک تر شدن به زمان برگزاری انتخابات، آمریکایی‌ها‌ درصدد کاستن از بار فشار موجود بر الکاظمی هستند. بر این اساس،‌‌ باید با نزدیک شدن به زمان فوق، انتظار افزایش حملات تروریست‌ها‌ در عراق را داشت تا آمریکا برای ادامه حضور اشغالگرانه خود در عراق که بر خلاف مصوبه پارلمان این کشور است‌، و نیز برای کاستن از فشارهای موجود علیه دولت الکاظمی بهانه‌های‌ لازم را به دست آورد.

نکته پنجم درباره ادامه حملات تروریست‌ها‌ در عراق که این روزها در حال افزایش است، به زمان برگزاری انتخابات پارلمان عراق مربوط می‌شود‌. انتخابات پارلمانی عراق قرار است در دهم اکتبر (18 مهر) برگزار شود.

به نظر می‌رسد‌ که افزایش حملات تروریستی در این زمینه دو هدف را دنبال می‌کند‌:

هدف اول، به تعویق انداختن برگزاری انتخابات پارلمانی در این کشور به‌بهانه‌ اینکه بستر امنیتی برگزاری آن فراهم نیست به‌ویژه اینکه برخی گروه‌ها‌ و احزاب عراقی از جمله ائتلاف سائرون به ریاست مقتدی صدر اعلام کرده اند که در انتخابات آینده شرکت نمی‌کند تا فرصت بیشتری به گروه‌های‌ مورد حمایت آمریکا داده شود.

هدف دوم نیز تلاش برای اعتبارزدایی از گروه حشد الشعبی عراق است که تلاش می‌شود‌ از وجود فضای ناامن در این کشور علیه این گروه و احزاب سیاسی حامی مقاومت و حشد الشعبی بهره‌برداری‌ شود تا این گروه مردمی و این احزاب و جریان‌های سیاسی به‌عنوان‌ گروهی ناکارآمد در نزد ملت عراق بازنمایی و ترسیم شوند.

نویسنده: جلال چراغی

117