ایران پرس: رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، روز جمعه در سخنان خود در هفتاد و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعلام کرد که نیروهای رژیم صهیونیستی برای خروج از مناطق اشغالی سال 1967 یک سال دیگر مهلت دارند.

«محمود عباس» در حالی از چنین مهلتی سخن گفت که رژیم صهیونیستی همچنان به جنایت‌های‌ خود علیه فلسطینی‌ها ادامه می‌دهد‌ و هر گونه تفاهم با مقام‌های‌ تشکیلات خودگردان و مصر را نادیده می گیرد.

این رژیم به‌هیچ‌ عنوان از حجم تجاوزگری‌ها‌ و جرایم خود علیه فلسطینی‌ها نکاسته است، به‌گونه‌ای‌ که نظامیان ارتش این رژیم، روز جمعه به مناطق مختلفی در جنوب نابلس واقع در کرانه باختری یورش بردند که به درگیری با فلسطینی‌ها منجر شد.

در نتیجه این درگیری‌ها‌ و بنا به اعلام هلال احمر فلسطین،‌ 28 فلسطینی زخمی شدند. افزون بر این وزارت بهداشت فلسطین نیز از شهادت یک فلسطینی در روستای «بیتا» بر اثر شدت جراحات وارده خبر داد.

در چنین شرایطی محمود عباس در سخنان خود از یک طرف از تداوم اقدامات رژیم صهیونیستی و از طرف دیگر نیز از تشکیل دو کشور سخن گفت و از «آنتونیو گوترش» خواست اجلاسی را درباره برقراری صلح تشکیل دهد.

عباس در حالی از سازش با رژیم صهیونیستی سخن می‌گوید‌ که جنایت‌های‌ رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها با روی کار آمدن کابینه ائتلافی «نفتالی» و «یائیر لاپید» افزایش یافته است.

افزون بر این،‌ بنت بارها تأکید‌ کرده است که به تشکیل دولت فلسطینی اعتقادی ندارد. او تنها یک روز پس از بازگشت از شرم الشیخ و دیدار با «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور‌ مصر، اعلام کرد که تشکیل کشور فلسطین تحمل‌ناپذیر است.

به نظر می‌رسد‌ که عباس دچار نوعی تناقض‌گویی شده است؛ زیرا از یک طرف به دیدارها و گفت‌وگوهای‌ خود با مقام‌های‌ رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهد‌ که مهم‌ترین‌ این دیدارها، دیدار اخیر او با «بنی گانتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، و از طرف دیگر نیز از آمریکا و سازمان ملل و همچنین،‌ رژیم صهیونیستی درخواست صلح می‌کند‌ که چنین موضع و اقدامات او با مخالفت گروه‌های‌ فلسطینی مواجه می‌شود‌.

در این باره، «حازم قاسم» سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، دیدارهای مقامات تشکیلات خودگردان با وزرای اسرائیلی و اعضای کنست در چارچوب عادی سازی روابط، را محکوم و تأکید‌ کرد که این دیدارها نشان‌دهنده پافشاری تشکیلات خودگردان بر استمرار رویکرد مخالف با رویکرد ملی گرایانه فلسطین و جنایت ملی و اخلاقی است.

از سوی دیگر،‌ به نظر می‌رسد‌ که عباس با درک این واقعیت که جایگاه او به‌شدت در نزد فلسطینی‌ها تنزل یافته است از برگزاری انتخابات سخن می‌گوید‌ و به این وسیله، به‌دنبال‌ به دست آوردن دستاورد و محبوبیتی حداقلی برای خود است.

مقاومت، تنها گزاره ممکن در برابر رژیم صهیونیستی

در حالی عباس از صلح و سازش با صهیونیست‌ها‌ سخن می‌گوید‌ که مردم فلسطین به این نتیجه رسیده‌اند که تنها گزاره ممکن در برابر رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به جنایت‌های‌ آن گزینه مقاومت است؛ مقاومتی که توانست در جنگ دوازه روزه اخیر نوار غزه، بار دیگر ناتوانی و شکنندگی سامانه‌های‌ دفاع هوایی این رژیم موسوم به «گنبد آهنین» را نشان دهد.

به‌همین‌علت،‌ این رژیم این روزها به‌دنبال‌ تقویت این سامانه است و واشنگن نیز وعده کمک یک میلیارد دلار برای تجهیز آن داده است. کمک آمریکا بار دیگر نشان می‌دهد‌ که واشنگتن شریک جنایت‌های‌ رژیم صهیونیستی است.

«عبداللطیف قانوع» سخنگوی حماس با اشاره به جانبداری‌های آمریکا از رژیم صهیونیستی تأکید‌ کرد که سامانه گنبد آهنین هرگز امنیت را برای این رژیم در برابر ضربات مقاومت به ارمغان نمی‌آورد. او از تشکیلات خودگردان نیز خواست به دولت آمریکا دل خوش نکند.

بنابراین،‌ به نظر می‌رسد‌ که تناقض‌گویی‌های عباس درباره تحولات فلسطین و رژیم صهیونیستی، ناشی از وعده‌های‌ توخالی رژیم صهیونیستی و آمریکایی‌ها‌ به اوست که او را دچار سردرگمی کرده است.

نویسنده: جلال چراغی

117