ایران پرس: پس از اقدام انگلیس علیه جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، استرالیا در اقدامی همسو، حزب‌الله لبنان را سازمانی تروریستی معرفی کرد.

دولت استرالیا روز چهارشنبه (3 آذر) اعلام کرد، گروه حزب‌الله لبنان را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار می‌دهد. 

«کارن اندروز» وزیر کشور استرالیا با بیان اینکه حزب‌الله از «جهاد اسلامی فلسطین» و «گردان‌های عزالدین قسام» حمایت می‌کند، حزب‌الله را به آنچه «تهدید به حملات تروریستی» خوانده شده، متهم کرده است.

اقدام دولت استرالیا کمتر از یک هفته پس از اقدام دولت انگلیس علیه حماس انجام شد. دولت انگلیس هم جمعه گذشته، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) را سازمانی تروریستی معرفی کرد. همزمانی این دو اقدام بیانگر، دور جدید فشارهای همسو و هماهنگ غرب و کشورهای نزدیک به آن ضد گروه‌های مقاومت در منطقه غرب آسیا است.

در همین راستا، دولت نجات ملی یمن اعلام کرد، این اقدام استرالیا که در پی اقدام مشابه انگلیس انجام می‎‌‌شود اجرای دیکته‌های آمریکا در راستای خدمت به منافع رژیم صهیونیستی است.

علاوه بر این، اقدام‌های همزمان انگلیس و استرالیا علیه حماس و حزب‌الله نشان می‌دهد این کشورها حامی جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه فلسطین هستند و اساساً حمایت این کشورها عامل مهمی برای تداوم و شدت گرفتن جنایت‌های این رژیم علیه فلسطینی‌ها است.

در همین راستا، جنبش جهاد اسلامی فلسطین اقدام استرالیا در تروریستی خواندن جنبش حزب‌الله لبنان را به شدت محکوم و اعلام کرد: "تصمیم ظالمانه استرالیا در پاسخ به فشارهای صهیونیستی انجام شده است؛ رژیمی که در سایه وجود نظام بین‌المللی همدست و ناتوان از متوقف کردن کارشکنی‌ها و تجاوزات صهیونیستی علیه کشور و مردمان، همچنان دست از تجاوز و تروریسم بر نمی‌دارد."

نکته دیگر این است که اقدام‌های این چنینی علیه گروه‌های مقاومت توسط غرب و کشورهای نزدیک به آن زمانی انجام می‌گیرد که رژیم صهیونیستی تحت فشار و هراس ناشی از عملیات‌های احتمالی گروه‌های مقاومت قرار دارد.

در هفته گذشته، دو عملیات شهادت‌طلبانه فلسطینی‌ها علیه نظامیان اسرائیلی در واکنش به افزایش جنایت آنها انجام شد و مقامات صهیونیست در هراس بودند که احتمالاً این عملیات‌ها به آغاز انتفاضه جدید فلسطینی‌ها منجر شود. 

تاثیر اقدام دولت استرالیا بر معادلات داخلی قدرت در لبنان

اقدام دولت استرالیا علیه حزب‌الله لبنان در حالی انجام شد که لبنان شرایط ناپایدار سیاسی و امنیتی را تجربه می‌کند و دولت این کشور وضعیتی شکننده دارد. این اقدام که با حمایت غرب به خصوص آمریکا انجام شد نه تنها کمکی به ایجاد صلح و ثبات در لبنان نمی‌کند بلکه خلاف نگرانی‌های ادعایی غرب درباره تحولات داخل لبنان است.

این اقدام با هدف مداخله در معادلات داخلی قدرت در لبنان و همچنین تاثیرگذاری بر موقعیت مقاومت در منطقه انجام می‌گیرد. تجربه‌های مشابه در گذشته بارها ثابت کرد که اقدام‌های این چنینی بر موقعیت منطقه‌ای مقاومت تأثیری ندارد، اما می‌تواند شکنندگی اوضاع در داخل لبنان را بیشتر کند و اختلاف‌ها و منازعات سیاسی درون این کشور را افزایش دهد. 

نکته پایانی اینکه؛ دولت‌های انگلیس و استرالیا اکنون و برخی دیگر از دولت‌های غربی به خصوص آمریکا پیش از این، در حالی گروه‌هایی نظیر حماس و حزب‌الله لبنان را تروریستی معرفی کردند که این گروه‌ها نه تنها مرتکب اقدامی تروریستی نشدند بلکه از یک سو قربانی تروریسم دولتی اسرائیل هستند و از سوی دیگر نقشی پیشگام در مبارزه با گروه‌های تروریستی در منطقه ایفا می‌کنند.

بنابراین، اقدام‌های نخ نما شده این چنینی نشان می‌دهد تروریسم ابزاری در اختیار غرب علیه مقاومت در منطقه غرب آسیا است. 

نویسنده: سید رضی عمادی

117

بیشتر بخوانید:

خوش خدمتی جدید استرالیا به آمریکا و اسرائیل؛ کانبرا حزب‌الله لبنان را در فهرست سازمان‌ های تروریستی قرار داد