ایران پرس: ادعاها و اتهام‌های عربستان سعودی علیه حزب‌الله لبنان در حالی ادامه دارد که گروه‌های سیاسی این کشور برای انتخابات پارلمانی ماه می 2022 آماده می‌شوند.

هجمه سعودی‌ها علیه حزب‌الله لبنان دو دسته بازیگر دارد. دو هفته قبل، «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه سعودی در اظهاراتی حزب‌الله لبنان را جنبشی تروریستی توصیف کرد که با در پیش گرفتن «رفتاری نظامی در منطقه امنیت ملی عربی  را تهدید می‌کند.

«ولید البخاری» سفیر عربستان در بیروت نیز روز گذشته اتهام‌های ملک سلمان علیه حزب‌الله را تکرار کرد و مدعی شد: "فعالیت‌های حزب‌الله تروریستی و رفتار نظامی آن امنیت ملی عربی را تهدید می‌کند." البخاری در ادامه اظهاراتش فعالیت‌های سیاسی، نظامی، امنیتی و رسانه‌ای حزب‌الله را «مخل حاکمیت عربستان سعودی و کشورهای حاشیه خلیج فارس» خواند. 

علاوه بر خود سعودی‌ها، عوامل آنها در داخل لبنان نیز همسو با ریاض، به اتهام‌پراکنی علیه حزب‌الله روی آورده و در واقع سیاست‌های ریاض را در داخل لبنان اجرا کرده و افکار عمومی داخل لبنان را علیه حزب‌الله سازماندهی می‌کنند.

در همین راستا، «سعد الحریری» نخست وزیر پیشین لبنان با اظهاراتی ضد «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله، مدعی دشمنی نصرالله با عربستان سعودی شد و گفت: "اصرار شما بر دشمنی با عربستان سعودی و مقامات این کشور، ضربه مستمر به لبنان، نقش آن و منافع فرزندانش است. عربستان دولت لبنان را با کارگران و لبنانی‌هایی که ده‌ها سال است بین مردم عربستان اقامت دارند تهدید نمی‌کند."

این ادعاهای الحریری در حالی است که وی در سال 2017 در خاک عربستان تحت اقامت اجباری قرار گرفته و دولت سعودی ضمن اینکه الحریری را مجبور به استعفا از منصب نخست وزیری لبنان کرد، از بازگشت وی به لبنان نیز جلوگیری کرد.

ادعاها و اتهام‌های داخلی و خارجی علیه حزب‌الله لبنان دو دلیل عمده دارد:

یک دلیل به تعارض هویتی حزب‌الله با عربستان سعودی و متحدانش در داخل لبنان باز می‌گردد. حزب‌الله یکی از بازیگران اصلی و تأثیرگذار محور مقاومت است که نقش پررنگی در دستاوردهای یک دهه اخیر این محور و تغییر موازنه قدرت به نفع آن داشته است و آل سعود این نقش‌آفرینی را در راستای منافع خود نمی‌بیند.

دلیل دیگر، مربوط به انتخابات پارلمانی لبنان است که قرار است در ماه می آینده برگزار شود. این انتخابات در صحنه سیاسی لبنان بسیار مهم است، زیرا پارلمان آینده باید هم رئیس جمهوری جدید و هم نخست وزیر جدید لبنان را انتخاب کند. هجمه‌های سنگین آل سعود علیه حزب‌الله با هدف انتخاباتی انجام می‌شود و ریاض تلاش می‌کند ائتلاف مقاومت مانند انتخابات سال 2018، پیروز نباشد.

متحدان آل سعود در داخل لبنان از جمله سعد الحریری نیز که پیش از این در تشکیل کابینه ناکام بودند، حساب ویژه‌ای روی پارلمان آینده باز کردند و هر اندازه شمار نمایندگان عضو ائتلاف مقاومت در پارلمان کمتر باشد، شانس خود را برای تصدی مجدد پست نخست وزیری بیشتر می‌دانند.

در همین راستا، «علی عواض عسیری» سفیر پیشین سعودی در بیروت اخیراً مدعی شد تحرکات حزب‌الله، لبنان را به سمت جنگ داخلی می‌برد که به نفع این کشور نیست. العسیری با طرح این ادعا که «کل لبنان در خطر است»، صریحاً عنوان کرد: "هژمونی حزب‌الله باید از نظر سیاسی از بین برود. لذا مردم لبنان باید قیام کنند و به پای صندوق های رای بروند."

نویسنده: سیدرضی عمادی

117