ایران پرس: منابع خبری عراق شب گذشته از شلیک چند راکت به محل میزبانی «محمد الحلبوسی» رئیس مجلس نمایندگان عراق در منطقه «الکرامه» در استان «الانبار»، خبر دادند که در نتیجه آن سه غیر نظامی زخمی شدند.

این منابع روز چهارشنبه از اتخاذ تدابیر امنیتی در بغداد، پایتخت عراق، خبر دادند و اعلام کردند که این تدابیر به‌منظور‌ جلوگیری از هر گونه حمله احتمالی در این خصوص اتخاذ شده‌ است.

این حمله یادآور حمله راکتی 16 آبان ماه به محل اقامت «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق در منطقه سبز بغداد است. دراین راستا، طی روزهای اخیر منابع عراقی از ازسرگیری فعالیت‌های‌ عناصر گروه تروریستی داعش در برخی مناطق عراق مانند دیاله، کرکوک، نینوا، الکرمه و برخی دیگر از مناطق استان‌های‌ مرکزی و غربی این کشور خبر دادند.

در همین حال، «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق، روز سه‌شنبه‌ در جلسه کابینه اعلام کرد: دولت به نبرد با تروریسم ادامه خواهد داد.

این روزها عراق در حالی بار دیگر درگیر مقابله با عناصر تروریستی است که نیروهای «سازمان الحشد الشعبی» عراق، همچنان به‌عنوان‌ عامل و بازوی اصلی مبارزه با این تروریست‌ها‌ عمل می‌کند‌ و خبرها و گزارش‌های‌ روزانه از درگیری نیروهای آن با تروریست‌ها‌ در مناطق مختلف و دفع حملات آن‌هاست.

عراق گرفتار در بحران های سیاسی و امنیتی

آنچه در برهه کنونی درباره عراق شایان اهتمام می‌نماید‌ این است که کشور درگیر مشکلات سیاسی پس از انتخابات پارلمانی اخیر است.

در‌این‌باره‌، ادامه حضور نیروهای آمریکایی در عراق که بر خلاف مصوبه پارلمان عراق و قانون اساسی این کشور است، یکی از مهم‌ترین‌ مسائل این کشور به‌شمار‌ می‌رود‌.

«قیس خزعلی» دبیر کل نیروهای عصائب أهل‌ حق به‌تازگی در یک مصاحبه تلویزیونی تأکید‌ کرد: "پهپادها و هواپیماهای آمریکایی روزانه چند بار بر فراز بغداد و شهرهای مختلف عراق پرواز می‌کنند‌."

این گونه رفتارهای آمریکایی‌ها‌ در حالی ادامه دارد که قانون اساسی این کشور بر ضرورت «حاکمیت مستقل و خدشه ناپذیر عراق» تأکید‌ کرده است حال آنکه نیروهای آمریکایی به‌طور‌ علنی حاکمیت عراق را نقض می‌کنند و هیچگاه نیز اعلام نکرده‌اند‌ که نیروهای آن‌ها‌ از عراق خارج شده‌اند.

بسیاری از کارشناسان سیاسی بر این نظرند که تحولات امنیتی عراق در سایه ادامه حضور اشغالگرانه آمریکایی‌ها‌ در این کشور تحلیل و تفسیر پذیر است؛ زیرا این نیروها که بر اساس منابع عراقی شمار آن‌ها‌ 2 هزار و 500 نفر است، همچنان در پادگان های عراقی حضور دارند و این حضور یکی از علل اصلی ناامنی در این کشور به‌شمار‌ می‌رود‌.

از این روست که برخی از گروه‌ها‌ی عراقی برون‌رفت‌ این نیروها را از عراق گام اول و اساسی برای برقراری ثبات و امنیت در این کشور می‌دانند‌. به‌همین‌علت،‌ این احتمال قوت می‌گیرد‌ که حوادث امنیتی در عراق توطئه‌ و سناریویی علیه این گروه‌ها‌ به‌علت‌ پافشاری‌شان بر ضرورت برون‌رفت‌ آمریکایی‌هاست کما اینکه پیشتر نیز برخی از رسانه‌های وابسته به برخی رژیم‌های‌ منطقه‌ای‌، با دستمایه قرار دادن حمله به محل اقامت مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر‌ عراق، برخی گروه‌ها‌ی عراقی را به انجام این حملات متهم کردند که عامل اصلی در مبارزه با عناصر داعش بودند.

از این روست که حوادث امنیتی عراق پس از انتخابات پارلمانی، در فضای طبیعی صورت نمی‌گیرد بلکه دستانی در کارند تا با هدف ماهی گیری از آب گل آلود، اوضاع امنیتی این کشور به هم بخورد.

نویسنده: جلال چراغی

117

بیشتر بخوانید:

حمله موشکی به محل میزبانی رئیس مجلس عراق