حمله یمنی‌ها به امارات صرف‌نظر از دلایل و پیام‌های آن، نشان داد تحرکات مثلث عربستان، امارات و رژیم صهیونیستی ضد یمن افزایش یافته است.

جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن امروز 26 ژانویه وارد هشتاد و سومین ماه خود شد. در یک سال گذشته گمانه‌زنی‌ها حاکی از این بود که جنگ علیه یمن با شدت کمتری ادامه داشته باشد و طرفین به خصوص به این دلیل که هیچکدام توان برتری کامل بر طرف مقابل ندارد، به سمت مذاکره و گفتگو و کاستن از میزان بحران حرکت کنند. 

با این حال، آغاز سال 2022 نشان داد میزان و شدت درگیری‌ها در یمن افزایش یافته و همچنان روند تصاعدی نیز دارد. اماراتی‌ها کشتی حامل سلاح به سمت یمن اعزام کردند که توسط یمنی‌ها توقیف شد، یمنی‌ها در مقابل به ابوظبی حمله کردند، سعودی‌ها که پیش از این حمله نیز بر شدت جنگ علیه یمن افزوده بودند روزانه مناطق مختلف این کشور را بمباران کرده و علاوه بر خسارت‌های مادی، غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهند.

در همین راستا، مناطق مسکونی در استان «صنعاء» هدف سنگین‌ترین حملات هوایی جنگنده های سعودی‌ قرار می‌گیرد. جنگنده‌های سعودی سه شنبه گذشته هم استان «صعده» در شمال یمن را هدف شدیدترین حملات خود قرار دادند که بر اثر آن ۹۱ تن  کشته و ۲۳۶  تن دیگر زخمی شدند. «المتوکل»، وزیر بهداشت یمن اعلام کرد، ائتلاف سعودی به شکل واضح و روشن غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهد و عامدانه به دنبال کشتار غیرنظامیان است. 

علاوه بر این، عنصر صهیونیستی نیز مشارکت خود در جنگ علیه یمن را افزایش داده تا مثلث امارات، عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی ضد یمن فعالیت بیشتری داشته باشد. اگر جنگ یمن برای عربستان و امارات حیثیتی شده، رژیم صهیونیستی اهداف خاص خود را پیگیری می‌کند. این رژیم از یک سو، سعی دارد از درون جنگ یمن منافع اقتصادی خود را به خصوص از سوی امارات تأمین کند. در همین راستا نیز شرکت صهیونیستی «اسکای لاک» که در زمینه تولید پدافند هوایی فعالیت دارد، خبر داده است که اماراتی‌ها درخواست کمک فوری از این شرکت کرده‌اند و به دنبال خریداری سامانه موشکی از رژیم صهیونیستی هستند.

از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی تلاش دارد با کمک به عربستان و امارات در جنگ علیه یمن، ضمن اینکه پاسخی به عادی‌سازی روابط با ابوظبی دهد و به نوعی پاداش این عادی‌سازی را به ابوظبی دهد، عربستان سعودی را نیز به علنی‌سازی روابط با تل‌آویو متقاعد کند.

مطابق گزارش‌های متعدد روابط پنهانی میان ریاض و تل‌آویو افزایش یافته، اما آل سعود از پیوستن به کشورهایی که عادی‌سازی روابط انجام داده‌اند خودداری می‌کند زیرا به خصوص نگران تبعات این اقدام بر وجهه خود در جهان اسلام است. با این حال، رژیم صهیونیستی از طریق افزایش مشارکت در جنگ علیه یمن، سعی می‌کند عربستان را به جمع کشورهایی که عادی‌سازی روابط انجام داده‌اند، اضافه کند. 

نکته پایانی اینکه، اگرچه افزایش فعالیت مثلث ریاض، ابوظبی و تل‌آویو ضد یمن خسارت‌های مادی و انسانی به این کشور وارد می‌کند، اما منجر به شکست یمنی‌ها نخواهد شد. این‌گونه اقدام‌ها که در 7 سال گذشته بارها و بارها انجام شد، هرگز نتیجه مورد نظر سعودی‌ها، اماراتی‌ها و رژیم صهیونیستی را در پی نخواهد داشت بلکه به شدت گرفتن درگیری‌ها، قربانی شدن غیرنظامیان بیشتری و همچنین بی‌حیثیتی بیشتر سعودی‌ها و حامیان صهیونیستی و غربی آنها در جنگ علیه یمن منجر خواهد شد. سکوت نهادهای جهانی و قدرت‌های مدعی حقوق بشر در مقابل جنایت‌های این مثلث نیز بر وخیم‌تر شدن اوضاع انسانی در یمن تأثیر زیادی دارد. 

نویسنده: سید رضی عمادی

116

بیشتر بخوانید:

کشته و زخمی شدن بیش از 120 مزدور سعودی در استان "شبوه" یمن

جنایت سعودی در حمله به بازداشتگاهی در صعده؛ اهداف، واکنش‌ها و تبعات

نشست خبری از محل حمله جنگنده‌های ائتلاف سعودی-اماراتی به یک زندان موقت | پخش زنده از ایران پرس

سازمان ملل حمله ائتلاف سعودی علیه بازداشتگاهی در یمن را محکوم کرد

۷۰ کشته در حمله جنگنده‌های سعودی به یک زندان در یمن

تظاهرات مردم یمن برای محکومیت جنایات ائتلاف سعودی| پخش زنده از ایران پرس

بمباران مجدد "الحدیده" توسط جنگنده های ائتلاف سعودی