ایران پرس: درپی فراخوان شهرک نشینان افراطی برای تعرض به مسجد الاقصی به بهانه هفتاد وچهارمین سالگرد روز نکبت و اشغال فلسطین، فلسطینی ها پنجمین عملیات خود را درطی چند هفته گذشته در شهرک صهیونیست نشین العاد انجام دادند که در جریان آن سه صهیونیست کشته و چهار نفر دیگر زخمی شدند.

عاملان عملیات  جدید «اسعد یوسف الرفاعی» 19 ساله و «صبحی عماد ابوشقیر» 20 ساله هستند و هر دوی آنها اهل جنین در شمال کرانه باختری هستند. در شهرک یهودی العاد نزدیک به 150 هزار یهودی حریدیمی زندگی می کنند که یک اقلیت دینی یهودی به شمار می روند، این شهرک در سال 1990 تاسیس شد.

عملیات العاد همچون عملیات های پیشین در شرایطی صورت گرفت که نیروهای نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی به دلیل برگزاری مراسم جشن اشغال فلسطین و اعلام موجودیت اسرائیل در آماده باش کامل قرار داشتند و با توجه به عملیات های زنجیره ای پیشین هنوز هشدارهای امنیتی فروکش نکرده بود.   

این عملیات ها درهمان حالی که باعث افزایش وحدت و همبستگی بین فلسطینی ها می شود در مقابل شکاف های داخلی میان صهیونیست ها را عمق و وسعت می بخشد. گروه های فلسطینی از این عملیات ها حمایت کرده اند و مردم فلسطین نیز معمولا جشن وسرور به راه می اندازند اما در طرف اسرائیلی قضیه کاملا متفاوت است.

جو نگرانی و تهدید بر جامعه صهیونیستی مستولی شده و دولت ائتلافی «نفتالی بنت» و «یائیر لاپید» در آستانه سقوط قرار گرفته و جناح های سیاسی رقیب به رهبری «بنیامین نتانیاهو» که در خارج از ائتلاف حاکم قرار دارند دولت نفتالی بنت را به ناکارامدی متهم می کنند و اعضای افراطی وابسته به شهرک نشینان را همچنان به خروج از ائتلاف تحریک و تشویق می کنند.

از همه مهم تر اینکه بی اعتمادی به سرویس های نظامی و امنیتی افزایش یافته و مشارکت فعالانه فلسطینی های ساکن اراضی اشغالی 1948 در عملیات های ضد صهیونیستی و همچنین در تجمعات و تظاهرات دفاع از مسجد الاقصی بر نگرانی صهیونست ها افزوده چراکه تعداد این دسته از فلسطینی ها از مرز دو میلیون نفر گذشته و امکان تردد و حضور در سراسر فلسطین اشغالی برخوردارند و در شرایط مقتضی می توانند نقش ستون پنجم را برای فلسطینی های خارج از این اراضی ایفا کنند.

مسئولان صهیونیستی مسئولیت را گردن «یحیی السنوار» ازمسئولان حماس انداخته و خواستار ترور وی شده اند که درسخنانی در مراسم روز جهانی قدس از عملیات های فلسطینی ها تمجید کرد اما واقعیت این است که این عملیات ها که به صورت داوطلبانه و غیرسازمان یافته صورت می گیرد پیش از این اظهارات شروع شده وعملیات العاد پنجمین نوع ان ظرف یک ماه گذشته بود که در جریان آنها 18 صهیونیست کشته و دو سه برابر این تعداد هم زخمی شده اند.  

به نظر می رسد این عملیات ها با ارسال این پیام به رژیم صهیونیستی همراه است که اگر چنانچه این رژیم بخواهد با اسکان صهیونیست های افراطی در کرانه باختری و شرق بیت المقدس طرح های توسعه طلبانه و یکجانبه خود را به پیش ببرد و حداقل امیدها و زمینه های باقیمانده برای تشکیل دولت فلسطینی به پایتختی قدس را از بین ببرند وبرای تقسیم زمانی و مکانی مسجد الاقصی بکوشند در مقابل فلسطینی ها نیزبه حریم صهیونیست ها ورود خواهند کرد و به اقدام متقابل دست خواهند زد. در واقع علت تمرکز این عملیات ها به تل اویو این است که شهرک نشینان از مرکز رژیم صهیونیستی هدایت و مدیریت می شوند و این رژیم نمی تواند خود را در حملات مکرر صهیونیست ها به مسجد الاقصی بی گناه نشان دهد.

بر این اساس تا زمانی که تغییری در رویکرد و سیاست های توسعه طلبانه رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و شرق بیت المقدس و همچنین تعرضات گاه و بیگاه شهرک نشینان و افراطیون مذهبی به مسجد الاقصی ایجاد نشود حملات تدافعی فلسطینی ها نیز کماکان ادامه خواهد یافت که در ماه های اخیر ماهیت پیشدستانه به خود گرفته و در واقع فلسطینی ها با این حملات می خواهند جلوی حملات و تعرضات بعدی را بگیرند و قدرت بازدارندگی خود را به عرصه مسجد الاقصی نیز گسترش دهند.

چند عامل باعث اتخاذ چنین رویکری شده است: 

نخست اینکه فلسطینی ها به این نتیجه رسیده اند که رویکرد تدافعی ان ها طی چند دهه گذشته به استمرار اشغال انجامیده است.

دوم اینکه فلسطینی ها به این باوررسیده اند که اسرائیل آنها را در جریان مذاکرات صلح فریب داده و از مذاکرات برای خرید زمان جهت اجرای طرح های یکجانبه خود استفاده کرده است و اکنون با نزدیکی به برخی از کشورهای عربی می خواهد از روی مسئله فلسطین بگذرد و به جای حل مسئله  صورت مسئله را پاک کند.

سوم اینکه تجربه تحولات نشان داده است که رفتار صهیونیست ها در قبال فلسطینی ها تنها زمانی دچار تغییر نسبی شده که قدرت متقابل ان ها را حس کرده و به این باور رسیده اند که اگر بزنند خواهند خورد.

برهمین اساس از زمانی که گروه های مقاومت توانستند معادله غزه را در برابر تل آویو برقرار کنند دیگر این رژیم همچون گذشته جرات حملات هوایی به غزه را پیدا نکرده است. همه این موارد نشان می دهد که توپ بازی در زمین اسرائیل و صهیونیست ها قرار دارد و اگر توقفی در حملات و تعرضات ان ها صورت گیرد امکان توقف حملات فلسطینی ها نیزحداقل به صورت تاکتیکی وجود خواهد داشت.  

نویسنده: احمد کاظم زاده

117