سخنگوی وزارت بهداشت یمن یکشنبه شب گفت: فرار کشورهای متجاوز از اجرای توافقنامه آتش بس در یمن، جنایتی است که پیامدهای انسانی دارد.

آتش‌بس در یمن از ساعت 19 روز شنبه دوم آوریل اجرایی شده  اما ائتلاف متجاوز سعودی هر روز آن را نقض می کند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، "انیس الاصبحی" سخنگوی وزارت بهداشت یمن با اشاره به مرگ 12  بیمار یمنی که برای خروج از کشور جهت درمان ثبت نام کرده بودند، افزود: 2 سفر در هفته طبق توافقنامه آتش بس برای نجات جان بیماران یمنی کافی نیست.

سخنگوی وزارت بهداشت یمن با بیان اینکه 30 هزار بیمار صعب العلاج در این کشور برای درمان، نیاز فوری به سفر به خارج از کشور دارند اضافه کرد، بخش سلامت در یمن نیازمند نوسازی تجهیزات پزشکی است.

محمد عبدالسلام"  رئیس هیأت مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن نیز هفته پیش اعلام کرده بود، یک ماه از آتش‌بس در یمن می گذرد، اما ائتلاف متجاوز سعودی تاکنون اجازه نداده است هیچ پروازی به فرودگاه بین المللی صنعاء صورت گیرد.

"هانس گراندبرگ" Hans Grundberg  نماینده ویژه سازمان ملل متحد جمعه، یک آوریل از برقرای آتش بس 2 ماهه در یمن خبر داد.

"گراندبرگ" در یک نشست خبری اعلام کرد، دولت نجات ملی یمن و ائتلاف متجاوز سعودی به پیشنهاد سازمان ملل برای برقراری یک آتش بس 2 ماهه که از ساعت 19 روز شنبه دوم آوریل اجرایی می شود، پاسخ مثبت داده اند.

نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن خاطرنشان کرد،  هدف از این آتش بس، دادن فرصت  به مردم یمن برای رهایی از خشونت، رنج و مهمتر از همه ایجاد امید برای پایان یافتن جنگ در این کشور است.

در همین راستا، مقامات یمنی ضمن استقبال از اعلام آتش بس انسانی 2 ماهه توسط نماینده ویژه سازمان ملل خاطرنشان کردند، تا زمانی که طرف مقابل به آتش بس پایبند باشد، یمنی ها نیز به توقف کامل عملیات نظامی پایبند خواهند ماند.

بر اساس اعلام یمنی ها، این آتش بس شامل توقف عملیات نظامی، گشودن فرودگاه بین المللی صنعاء بر روی پروازها و همچنین بازگشایی بندر الحدیده به روی کشتی‌های حامل نفت است.

عربستان‌‌ با حمایت آمریکا، امارات و چند کشور دیگر از مارس 2015 اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، دریایی و هوایی این کشور کرده است.

جنگ‌افروزی عربستان و متحدانش در یمن تاکنون به کشته و زخمی شدن صدها هزار یمنی و آوارگی 4 میلیون نفر منجر شده است.

تجاوز نظامی عربستان همچنین بیش از 85 درصد زیرساخت های یمن را تخریب و این کشور با کمبود شدید مواد غذایی و دارویی مواجه کرده است.

بنابر اعلام سازمان ملل متحد، یمن دچار بدترین بحران انسانی در جهان است. هم اکنون 80 درصد از جمعیت 29 میلیون نفری یمن برای ادامه زندگی به کمک نیاز دارند.

120