ایران پرس: در یک سال اخیر بار دیگر تحرکات و اقدام‌های محور مقاومت در مقابل دشمنان، پویایی‌های آنرا در نظم منطقه‌ای غرب آسیا ثابت کرد.

24 می (سوم خرداد) در تقویم ایران روز مقاومت در مقابل اشغال‌گری است. 24 می 1982 (سوم خرداد 1361) بود که خرمشهر پس از 19 ماه یا 578 روز از اشغال دشمن بعثی خارج شد. پس از 24 روز جنگ سخت، نهایتاً نیروهای مسلح ایران موفق شدند خرمشهر را آزاد کرده و دشمن بعثی را اخراج کنند.

آزادسازی خرمشهر به علل مختلف اهمیت دارد، اما یکی از مهم‌ترین دلایل آن فراگیر شدن مقاومت پس از این پیروزی بزرگ است.

پس از این پیروزی بزرگ است که گروه‌های مقاومت در منطقه شکل گرفته و ضمن مقابله با دشمن صهیونیستی به موفقیت‌های مهمی دست پیدا می‌کنند که از جمله این موفقیت‌ها از بین بردن افسانه ادعایی شکست‌ناپذیر بودن ارتش اسرائیل است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنانی به مناسبت روز جهانی قدس 2022 عنوان کردند: «ارتش شکست‌ناپذیر» صهیونیستی به «اراده شکست‌ناپذیر» فلسطینی‌ها تبدیل شده است.

مصادیق زیادی در خصوص اتخاذ راهبرد مقاومت در مقابل اشغال‌گری وجود دارد که از جمله می‌توان به مقاومت مردم لبنان در مقابل دشمن صهیونیستی در سال 2000 و اخراج نظامیان اسرائیلی از جنوب لبنان، مقاومت مردم افغانستان در مقابل نظامیان آمریکایی و همچنین مقاومت مردم سوریه و عراق مقابل تروریست‌های چندملیتی و حامیان آنها در سال‌های اخیر اشاره کرد.

گروه‌های تروریستی در یک دهه اخیر به بازوان اجرایی محور ضد مقاومت در منطقه تبدیل شده بودند، اما برونداد یک دهه هرج‌ومرج و منازعه در منطقه، تقویت جایگاه مقاومت بود. چینش منطقه پیش از این چینشی با محوریت و نقش‌آفرینی آمریکا بود، اما اکنون چینش مردم‌پایه با محوریت مقاومت و به رهبری جمهوری اسلامی ایران نقش پررنگی در سطح منطقه غرب آسیا دارد.

رژیم صهیونیستی سعی دارد به اشکال مختلف فلسطینی‌ها را از سرزمین‌شان محروم و با اشغال سرزمین فلسطین، تمایلات و اهداف توسعه‌طلبانه خود را پیگیری کند. با این حال، مردم فلسطین راه مقاومت در مقابل اشغال‌گری را در پیش گرفته‌اند و ضربات سنگینی به این رژیم وارد کردند.

سال گذشته رژیم صهیونیستی در ماه می جنگی جدید بر فلسطینی‌ها تحمیل کرد، اما این رژیم مجبور شد پس از 12 روز تن به آتش‌بس دهد. پس از آتش بس باز هم دشمنی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها ادامه پیدا کرد. مردم فلسطین بار دیگر به مقاومت روی آورده و در ماه‌های اخیر با انجام عملیات‌های شهادت‌طلبانه، ضمن هلاکت 19 صهیونیست و زخمی کردن ده‌ها نفر دیگر، برتری راهبرد مقاومت در مقابل سازش را اثبات کردند.

«سعدالله زارعی» کارشناس مسایل غرب آسیا می‌گوید: "جبهه مقاومت امروز توانسته‌ است در نهادهای تصمیم‌گیر امنیتی و اقتصادی و سیاسی بین‌المللی حضور مستقیم یا غیرمستقیم داشته باشد و ضمن ممانعت از شکل‌گیری تصمیمات ضدمقاومتی، افق‌های موفقیت اقتصادی، سیاسی و... را به روی اعضاء خود باز کند. در عین حال، هیچ سنگری از جبهه مقاومت فرونپاشیده و از این جبهه جدا نشده و به طرف‌های دیگر متمایل نگردیده است."

می‌توان گفت نقطه آغاز پویایی‌های مقاومت و بتدریج تبدیل شدن آن به یک بازیگر غیرقابل انکار در محیط منطقه‌ای غرب آسیا به آزادسازی خرمشهر از اشغال نظامیان بعثی باز می‌گردد.

نویسنده: سیدرضی عمادی

117