ایران پرس: شهباز شریف نخست وزیر پاکستان در هفتاد و هفتمین دوره نشست‌های مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، توقف نفرت پراکنی علیه اسلام بویژه در هند را خواستار شد.

 نخست وزیر پاکستان توقف نفرت پراکنی علیه اسلام بویژه در هند را خواستار شد.

شهباز شریف نخست وزیر پاکستان در هفتاد و هفتمین دوره نشست‌های مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، گفت: نفرت پراکنی علیه اسلام به یک پدیده جهانی تبدیل شده است و بزرگترین نشانه در این باره، آنچه بر سر مسلمانان هند در منطقه کشمیر تحت کنترل این کشور می‌آید، است. شریف گفت: باید به ملت کشمیر اجازه تعیین سرنوشت داد.

شهباز شریف نخست وزیر پاکستان در بخش دیگری از سخنرانی خود،گفت: کشور من به علت شرایط آب و هوایی، با یک فاجعه همه جانبه مواجه شده و اولویت دولتش، کمک رسانی ملی به میلیون‌ها نفر از سیل‌زدگان است.

سخنان نخست وزیر پاکستان در خصوص هشدار درباره نفرت افکنی علیه اسلام، مهمترین دغدغه مسلمانان درسطح بین المللی است که سبب شده تا اقدامات خشونت بار ضد جامعه مسلمان در کشورهای مختلف افزایش نگران  کننده ای پیدا کند.

از زمان حملات یازده سپتامبر 2001 به بعد در آمریکا، دولت این کشور و شماری از متحدان غربی آن  به بهانه دخالت گروه  القاعده و طالبان دراین حملات، با در دستور کار قرار دادن سیاست اسلام هراسی، زمینه را برای تحت فشار قرار دادن مسلمانان در کشورهای مختلف فراهم کردند. 

 دولت آمریکا در حدود دو دهه گذشته با منتسب کردن گروه های تروریستی به اسلام ،موجبات نفرت افکنی و بکار گیری خشونت علیه مسلمانان را به ویژه در کشورهای غربی مهیا کرده اند.

اظهارات شهباز شریف در انتقاد از سیاست کشورهای غربی در نفرت افکنی ضد اسلام درمجمع عمومی سازمان ملل متحد، نشان می دهد که کشورهای مسلمان از ادامه این سیاست ها بشدت خشمگین هستند و حضور در نشست عمومی سازمان ملل فرصتی برای طرح بزرگترین دغدغه مسلمانان درباره تبعات موج اسلام هراسی  در سطح جهانی است. 

درسال های اخیر یکی از اقداماتی که موجب تشدید فضای اسلام هراسی شد، تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق امریکا در خصوص ممنوعیت سفر اتباع پنج کشور مسلمان به آمریکا بود که موجب شد روند عملیاتی اسلام‌هراسی تقویت و مطالعات مربوط به نفرت افکنی علیه مسلمانان هرچه بیشتر اجرایی شود.

بخشی ازسخنان نخست وزیر پاکستان در مجمع عمومی سازمان ملل به روند خطرناک نفرت افکنی ضد مسلمانان به وضعیت جامعه  مسلمانان در هند از جمله در منطقه کشمیراختصاص داشت که  در سال های اخیر متاسفانه شرایط بشدت نگران کننده پیدا کرده است. 

در سال های اخیر سیاست تبعیض آمیز حزب حاکم هند علیه مسلمانان موجب شده تا هندوهای افراطی اقدامات خود ضد مسلمانان از جمله تخریب اماکن مقدس را تشدید کنند و در کنار آن آزار و اذیت مسلمانان را نیز در شهرهای مختلف افزایش دهند. 

بهروز ایاز کارشناس مسائل سیاسی می گوید:

دولت هند در پی ناامن کردن این کشور برای مسلمانان در جهت کوچاندن آنها به کشورهای دیگر است. احزاب ملی گرا از جمله  حزب حاکم بهاراتیا جاناتا (بی جی پی) نیز بسترهای خشونت علیه مسلمانان را با حفظ قدرت سیاسی خود گره زده اند.

محدود کردن برگزاری آئین های مذهبی مسلمانان،ممنوعیت اعطای مجوز اقامت به مهاجران مسلمان،لغو خود مختاری ویژه کشمیر و سکوت در قبال تعرض خشونت بار هندوهای افراطی علیه مسلمانان از جمله مسائلی است که سبب شده نفرت افکنی ضد مسلمانان در هند به طور قابل ملاحظه ای افزایش پیدا کند.

برغم عدم  توقف خطرناک اسلام هراسی توسط کشورهای  غربی،اما کشورهای اسلامی ابزارهای مختلف سیاسی، اقتصادی و تجاری متنوعی برای متوقف کردن سیاست نفرت افکنی ضد مسلمانان در کشورهای مختلف دارند تا کنون  به ان بی توجه بوده اند.  

119

نویسنده: محمدرضا عسگری