به دنبال پیامدهای بحران شیوع کرونا در سال 2021، اقتصاد جهانی طی 90 سال گذشته بدترین رکود اقتصادی را تجربه کرده و نزدیک به 114 میلیون شغل از بین رفته و فقر شدید دامن گیر 120 میلیون نفر شده است.

به گزارش روز شنبه خبرگزاری ایران پرس، بر اساس گزارش منتشر شده سازمان ملل متحد درباره تامین مالی توسعه پایدار در سال ۲۰۲۱، به دنبال پیامدهای مخرب شیوع کرونا، وضعیت فقیرترین کشورهای جهان بسیار نگران کننده شده و تحقق اهداف توسعه پایدار در این کشورها می تواند 10 سال بیشتر از حد انتظار به طول بیانجامد.

در این گزارش آمده است که تاکنون نزدیک به ۱۶ تریلیون دلار برای مقابله با بدترین عواقب بحران کرونا سرمایه گذاری شده، درحالی که کمتر از ۲۰ درصد آن در کشورهای در حال توسعه هزینه شده است. همچنین نزدیک به نیمی از کشورهای حداقل توسعه یافته و دیگر کشورهای کم درآمد که قبل از بحران کووید-۱۹ در معرض خطر بدهی های گسترده بوده اند، امروزه کاهش درآمد مالیاتی این کشورها منجر به انفجار سطح بدهی های آن ها شده است.  

در همین حال، «آمنه محمد»، معاون دبیر کل سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای گفت: همه گیری کووید-۱۹ ثابت کرد که بلایای طبیعی مرز نمی شناسند. به گفته وی، جهانی واگرا برای همگان یک فاجعه و کمک به کشورهای در حال توسعه برای عبور از این بحران، از نظر اخلاقی عادلانه و از لحاظ اقتصادی به نفع جهانیان است.

همچنین «لیو ژنمین»، معاون دبیرکل و رئیس دپارتمان امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل (DESA) گفت: شکاف فزاینده بین کشورهای فقیر و ثروتمند نگران کننده و مستلزم اقدامات فوری در این رابطه است.

وی افزود: برای بازسازی بهتر، بخش های دولتی و خصوصی باید در سرمایه های انسانی، حمایت اجتماعی، زیرساخت ها و فناوری های پایدار سرمایه گذاری کنند.

بر اساس آخرین آمار منتشره از سوی وب سایت ورد اُمیترز؛ از ابتدای بحران شیوع کرونا تاکنون، بیش از ۱۲۶ میلیون نفر به کووید-۱۹ مبتلا شده اند که از این میان، بیش از دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جان خود را از دست داده و بیش از ۱۰۲ میلیون نفر نیز بهبود یافته اند. //114