آمارها حاکی از آن است که شمار آوارگان در جهان طی یک دهه اخیر دو برابر شده است.

جهان در دهه دوم قرن 21 با بحران‌ها، درگیری‌های داخلی و جنگ‌های متعدد در مناطق مختلف از جمله در خاورمیانه مواجه بود که یکی از پیامدهای این وضعیت، افزایش جمعیت آواره بود.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «الکساندر بیلاک» مدیر مرکز نظارت بر بی خانمان ها پیشتر اعلام کرد، چشم انداز سال 2022 تیره به نظر می رسد و شمار بی سابقه افراد بی خانمان در سال 2021 رویدادی غم انگیز در صحنه جهانی و به ویژه در زمینه تلاش های صلح آمیز است.

شبکه تلویزیونی دویچه وله گزارش داد: آوارگان به خاطر جنگ و خشونت مجبور به ترک خانه‌های خود شده اند. بر اساس گزارش دفتر کمیساریای پناهندگان سازمان ملل در پایان سال گذشته در حدود 90 میلیون نفر در سراسر جهان از خانه‌های خود آواره شدند. این دو برابر میزان ده سال پیش از آن است.

در پایان امسال هم انتظار می‌رود که شمار آوارگان در جهان به بیش از 100 میلیون نفر برای نخستین بار برسد. درگیری‌ها و خشونت‌ها عامل آوارگی مردم در سراسر جهان است. جنگ اوکراین برای مثال سبب یکی از بحران‌های بزرگ انسانی از زمان جنگ جهانی دوم شده است. 7.5 میلیون اوکراینی از کشور خود آواره شده اند. بیش از هشت میلیون نفر هم در داخل اوکراین آواره شده اند.

یک مقام مسئول سازمان ملل در این رابطه گفت: ما تنها درباره آوارگی مردم در اوکراین صحبت نمی‌کنیم. شمار زیادی از مردم در سودان جنوبی آواره شده اند. میلیون‌ها نفر در کشور‌های آفریقایی آواره شده اند. ما مطالب زیادی درباره سوریه در ماه‌های اخیر می‌شنویم. اوکراین نشان داد که همگان در جهان می‌توانند آواره شوند. این مردم به کمک نیاز دارند. تمامی این افراد تلاش می‌کنند که جان خود را نجات دهند.

فیلیپو گراندی، رئیس کمیساریای عالی آژانس پناهندگان سازمان ملل نیز روز پنجشنبه گفت: «در یک دهه گذشته، سالی نبوده که آمار شمار آوارگان افزایشی نبوده باشد. حالا یا جامعه بین‌المللی برای رسیدگی به این فاجعه انسانی با هم در مورد حل اختلافات و یافتن راه‌حل‌های پایدار اقدام خواهند کرد یا این که همین روند وحشتناک ادامه خواهد داشت.»/ 114