دبیرکل سازمان ملل با بیان اینکه ناامنی حاد غذایی به بالاترین حد رسیده است، اعلام کرد: ۷۵۰ هزار نفر در اتیوپی، یمن، سودان جنوبی، سومالی و افغانستان با گرسنگی و مرگ مواجه هستند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی  در سخنانی در خصوص ناامنی غذایی در جهان گفت: ما شاهد افزایش گرسنگی جهانی بوده ایم که چندین دهه پیشرفت در این زمینه را معکوس کرده است.

 وی با بیان اینکه تغییرات اقلیمی، رویدادهای شدید آب و هوایی، درگیری ها و رکود اقتصادی برخی از عوامل افزایش ناامنی غذایی هستند، تصریح کرد: در سال ۲۰۲۱ حدود ۱۹۳ میلیون نفر در ۵۳ کشور یا منطقه با ناامنی غذایی مواجه بوده اند. ناامنی حاد غذایی به بالاترین حد خود رسیده است.

گوترش اضافه کرد: بر اساس آخرین گزارش برنامه جهانی غذا و سازمان غذا و کشاورزی، اتیوپی، نیجریه، سودان جنوبی و یمن مراکز گرسنگی هستند. افغانستان و سومالی به تازگی به این فهرست نگران کننده اضافه شده اند.

دبیرکل سازمان ملل ادامه داد: جمهوری دموکراتیک کنگو، هائیتی، منطقه ساحل، سودان و سوریه همچنان کشورهای بسیار نگران کننده از نظر امنیت غذایی هستند که در آنها شرایط بحرانی و رو به وخامت است.

وی گفت: خشونت و درگیری همچنان محرک اصلی گرسنگی شدید بوده و موارد درگیری و خشونت علیه غیرنظامیان در سال ۲۰۲۲ افزایش یافته است.

گوترش افزود: جنگ به ویژه منجر به ایجاد موج‌های جدیدی از آوارگی شده و مردم را مجبور به ترک خانه‌ها، زمین و معیشت خود کرده و سطح مواد غذایی موجود در جوامع آنها را کاهش داده است. تنها در ساحل، درگیریها باعث آوارگی داخلی نزدیک به ۲.۸ میلیون نفر شده است.

دبیرکل سازمان ملل همچنین اظهار داشت: بر اساس گزارش یونیسف، حدود ۱۳.۶ میلیون کودک زیر ۵ سال در سراسر جهان از سوء تغذیه شدید رنج می برند. در کودکان خردسال، این یک وضعیت پزشکی اورژانسی است که در مقایسه با کودکان سالم ۱۱ برابر بیشتر خطر مرگ را به همراه دارد. / 114