29 سپتامبر؛ روز جهانی قلب نام گرفته است. روز جهانی قلب به عنوان یک ابتکار جهانی در سال 2000 عنوان شد تا آگاهی عمومی نسبت به تهدید بیماری قلبی و سکته مغزی و اهمیت شیوه زندگی قلب سالم را افزایش دهد

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، روز جهانی قلب سالانه توسط اعضای اتحادیه جهانی قلب در بیش از 100 کشور و با همکاری بیش از 200 عضو از سازمان ها، انجمن های علمی، بنیادها و جمعیت های بیماران و انجمن های قلب و عروق برگزار می شود.

اتحادیه جهانی قلب اعتقاد دارد که سلامت قلب برای هر فرد یک حق بشری اساسی و یکی از ارکان دسترسی به عدالت در سلامت جهانی است.

بر پایه داده های مرگ و میر پایگاه اطلاعات جمعیت کشور، ایرانیان بیش از هر چیز دیگر به دلیل بیماری های قلبی و عروقی از دنیا می روند. رتبه های بعدی به سرطان ها و تومور ها و پس ازآن بیماری دستگاه تنفسی اختصاص دارد.

در یک پژوهش ۲۰ ساله در ایالات متحده و تحت نظر گفتن ۸۹ هزار زن در رده سنی ۲۷ تا ۴۴ سال ۶ عادت مهم در تاثیر سبک زندگی سالم بر سلامت قلب وجود دارد:

۱- سیگار نکشیدن.

۲- داشتن شاخص توده بدنی نرمال. ( BMI)

۳- تحرک فیزیکی ۲.۵ ساعت یا بیشتر در هفته.

۴- تماشای ۷ ساعت یا کمتر تلویزیون در هفته.

۵- عدم مصرف مشروبات الکلی.

۶- پیروی از یک رژیم غذایی مبتنی بر دستورالعمل های رژیمی که از بیماری های جدی پیشگیری کند. این رژیم غذایی می تواند به صورت زیر باشد:

خوردن روزانه:

– ۵ وعده یا بیشتر سبزیجات؛

– ۴ وعده یا بیشتر میوه کامل؛

– ۵ وعده یا ۷۵ گرم غلات کامل؛

– یک وعده مغزیجات آجیلی و حبوبات.

و خوردن موارد زیر به طور کلی:

– مصرف ۴ وعده ماهی، بخصوص ماهی های چرب، در هفته.

– جایگزینی چربی های اشباع با چربی های اشباع نشده.

– مصرف کمتر از یک وعده گوشت قرمز یا فرآوری شده در ماه.

– حذف نوشیدنی های حاوی قند و آبمیوه ها.

– مصرف کم نمک.//114