مشروح اخبار سیاسی ایران و جهان

 

روحانی:

 باید تلاش کنیم همه اختلافات در منطقه از طریق مذاکره حل شود

رئیس جمهوری با اشاره به اینکه برگزاری نشست سه جانبه سران ایران، آذربایجان و روسیه فرصتی برای طرح دیدگاه ها، تبادل نظرات، پیگیری روابط، مناسبات و پیشبرد منافع مشترک فراهم می کند، گفت: توسعه روابط همه جانبه با کشورهای همسایه از اولویت سیاست خارجی ایران است.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری امروز -دوشنبه- در نشست سه جانبه سران ایران، روسیه و آذربایجان در باکو با بیان این مطلب افزود: از آنجایی که براساس اصول و موازین سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، توسعه روابط همه جانبه با کشورهای همسایه از اولویت برخوردار است، جمهوری اسلامی ایران، از هر نوع ایده و ابتکاری برای افزایش تعامل و همکاری با همسایگان استقبال می کند.

روحانی برگزاری این اجلاس را ایده و ابتکاری مثبت و ارزشمند دانست و تصریح کرد: بدون شک، برگزاری چنین نشستی در شرایط کنونی منطقه و جهان، با اتکاء به روابط حسنه سه کشور و اراده موجود برای توسعه و تعمیق هر چه بیشتر روابط، از اهمیتی مضاعف برخوردار است.

رئیس شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: از آنجایی که این سه کشور همسایه به دلایل مختلف بالاخص موقعیت جغرافیایی و ژئوپلتیکی، با طیف گسترده ای از موضوعات، فرصت ها، چالش ها و برخی تهدیدات مشترک در حوزه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، فناوری، زیست محیطی و غیره مواجه هستند، تعامل و همکاری مشترک آنها بیش از گذشته ضرورت دارد.

رئیس جمهوری گفت: ما در جمهوری اسلامی ایران بر این اعتقادیم که در شرایط امروز جهان، یک کشور به تنهایی قادر به مقابله با چالش ها و استفاده از فرصت ها نبوده و دستیابی به سطح قابل قبولی از صلح، رفاه و توسعه برای مردم هر کشور، نیازمند تعامل و همکاری با سایر کشورها بالاخص کشورهای همجوار و همسایه است.

 

ظریف:

تعاملات سه جانبه ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان افزایش می یابد/ برگزاری دیدار آتی سران سه کشور در تهران

وزیر امور خارجه ایران گفت: بیانیه امضا شده از سوی روسای جمهوری ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان، به تعاملات سه کشور تحرک بیشتری خواهد بخشید.

در پی دیدار سه جانبه روز دوشنبه حسن روحانی، ولادیمیر پوتین و الهام علی اف روسای جمهوری ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان، نشست خبری وزیران امور خارجه سه کشور درباره نتایج این دیدار دوشنبه شب در باکو برگزار شد.

«محمدجواد ظریف» در این نشست خبری تصریح کرد: دیدار آتی سران و وزیران امور خارجه سه کشور به ابتکار دکتر حسن روحانی در ایران برگزار خواهد شد.

«المار محمدیاراف» وزیر امور خارجه آذربایجان نیز گفت: در این دیدار سه جانبه، مسایل مربوط به تکمیل دالان حمل و نقل شمال - جنوب مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: نتایج این دیدار به سه کشور این امکان را می دهد که در عرصه انرژی، حمل و نقل، گردشگری، کسب و کار، گمرک و حوزه های دیگر اقتصادی، همکاری های خود را توسعه دهند.

به گفته وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان، در دیدار سران سه کشور، مذاکراتی درباره فروش نیروی برق نیز صورت گرفت.

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز اعلام کرد ، در بیانیه سران بر ضرورت توسعه هر چه بیشتر روابط سه کشور در همه حوزه ها تاکید شده است.

 

شمخانی:

پرداخت مطالبات ایران ارتباطی به پرونده هسته ای نداشته است

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: دریافت 400 میلیون دلار از طلب جمهوری اسلامی ایران از آمریکا مربوط به پرونده خریدهای نظامی پیش از انقلاب بوده و ارتباطی به مذاکرات هسته ای نداشته است.

علی شمخانی همزمانی این موضوع با فرجام مذاکرات هسته ای را کاملا تصادفی عنوان کرد و اظهار داشت: ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از هر موقعیتی برای بازگرداندن دارایی های توقیف شده خود در آمریکا استفاده کرده است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: این پول بخشی از حساب خرید های نظامی رژیم گذشته است و روند شکایت ما در دادگاه لاهه همچنان ادامه دارد.

وی با اشاره به اظهارات مقامات آمریکایی در خصوص طرح موضوع استرداد 400 میلیون دلار از سوی ایران در جریان سفر مک فارلین در سال 1364 و مخالفت وی با این درخواست افزود: عدم پرداخت مبلغ 400 میلیون دلار در سال 1364 موجب شد که دولت امریکا مجبور به پرداخت رقمی معادل یک میلیارد و هفتصد و ده میلیون دلاربه عنوان اصل و بهره طلب ایران شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام برخی اظهارات مقامات فعلی و پیشین آمریکا در این رابطه را مرتبط با جنجال های انتخاباتی دانست و افزود: ترجیح می دهیم وارد جزییات این پرونده نشویم تا کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا در فضای آشفته انتخاباتی در این کشور بیشتر ماهیت واقعی خود را برملا کنند.

 شمخانی اظهارات مقامات آمریکایی در خصوص واگذاری موشک های تاو معیوب به ایران در جریان ماجرای مک فارلین را اعتراف به فریبکاری و دروغ گویی عنوان کرد و افزود؛ این گونه اظهارات عیار صداقت آمریکایی را بیش از پیش در معرض قضاوت ملت ما و افکار عمومی جهانی قرار داده و مهر تایید مجددی بر غیر قابل اعتماد بودن آمریکا است.

 

وزیر خارجه روسیه: نشست سران مواضع همسان تهران، مسکو و باکو را نشان داد

وزیر امور خارجه روسیه با تاکید بر دستاوردهای گسترده نشست یک روزه رییس جمهوری این کشور با همتایان ایرانی و آذری خود بر روابط دو جانبه و اوضاع منطقه ای، گفت: مذاکرات حسن روحانی، ولادیمیر پوتین و الهام علی اف و نتایج آن نشان داد که مواضع سه کشور در مسائل مختلف همسانی بسیاری دارد.

پایگاه وزارت خارجه روسیه به نقل از سخنان لاوروف که در مذاکرات یک روزه سران سه کشور در باکو حضور داشت، امروز (سه شنبه) نوشت: مذاکرات رییسان جمهوری سه کشور پایه و اساس همکاری های سه جانبه را به نفع ملت های منطقه تحکیم می بخشد و به احتمال زیاد بر تحولات منطقه ای تاثیر مثبت می گذارد.

وزیر خارجه روسیه با بیان گسترده بودن دامنه این گفت وگوها که دیروز برگزار شد، اظهار کرد: تهران، مسکو و باکو علاقه دارندکه ثبات منطقه ای گسترش یابد و بیشتر شود و شرایط برای همکاری های سودمند کشورهای منطقه فراهم گردد.

لاوروف با اشاره به دیدارهای دو جانبه رییس جمهوری روسیه با همتایان ایرانی و آذری گفت: موضوع های مربوط به روابط و همکاری های دو جانبه در نشست ها بررسی و تاکید شد با وجود شرایط پیچیده و دشوار در اقتصاد بین المللی، همکاری های سه کشوردر این عرصه ها و همچنین بازرگانی گسترش می یابد.

وی با اشاره به اینکه ارزش روابط اقتصادی ایران و روسیه در پنج ماهه نخست سال 2016 نسبت به مدت مشابه سال گذشته میلادی به 70 درصد رسیده است، اظهار کرد: طرح های سرمایه گذاری با دورنمای خوب بین دو کشور وجود دارد که همکاری های تهران و مسکو را پربارتر می کند.

 

لبنان، سوئد را به مقابله به مثل تهدید کرد

« سجعان قزی» وزیر کار لبنان در واکنش به اخراج اعضای بیش از 75 خانواده لبنانی از سوئد، این کشور را به مقابله به مثل تهدید کرد.

سجعان قزی در نامه ای به « پیتر سمنبی» سفیر سوئد در لبنان خواستار توضیح در باره اخراج لبنانی هائی از سوئد شد که بیش از یازده سال است در این کشور اقامت دارند.

در این نامه تاکید شده است که اخراج لبنانی ها از سوئد از لحاظ قانونی و امنیتی غیرقابل توجیه است و وزارت کار لبنان در پاسخ تدابیر لازم را برای اخراج سوئدی های فعال در لبنان در هر شرایط شغلی و ماموریتی اتخاذ می کند.

سجعان قزی خاطرنشان کرده است: وزیر خارجه لبنان مسئول حمایت از لبنانی ها در خارج از کشور است و وزارت کار در صورت اخراجشان از سوئد، آنها را در فهرست بی کاران لبنان قرار می دهد.

خبرگزاری ملی لبنان اعلام کرد: سجعان قزی از همکارانش در وزارت کار لبنان خواسته است تا فهرست سوئدی های مشغول کار در لبنان را آماده کنند.

 

یک جمهوریخواه دیگر کنگره آمریکا به مخالفان ترامپ پیوست

نماینده جمهوریخواه ایالت ویرجینیای آمریکا گفت که بجای آن که به دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوریخواه رای بدهد از گری جانسون نامزد حزب لیبرتارین این کشور حمایت خواهد کرد.

«اسکات ریگل» در گفت وگو با نشریه نیویورک تایمز، تصریح کرد: همانطور که پیش از این گفته ام حاضر نیستم به هیچکدام از نامزدهای دو حزب اصلی آمریکا رای بدهم و یا از آن ها حمایت کنم.

وی افزود: در نهایت تصمیم گرفته ام از نامزد یک حزب سوم در این انتخابات حمایت کنم و گری جانسون یکی ازبنیانگذاران حزب لیبرتارین این کشور به نظر من بهترین گزینه برای ورود به کاخ سفید است.

ریگل سومین قانونگذار این کشور است که در ادامه شکاف و اختلاف نظر جمهوری خواهان بر سر نامزدی ترامپ گفته است به او رای نخواهد داد و نامزد هر حزب دیگری بجز دو حزب مطرح آمریکا را برای ورود به کاخ سفید ترجیح می دهد.

هفته گذشته رچارد هانا نماینده جمهوریخواه ایالت نیویورک نیز با انتشار مقاله ای در نشریه نیویورک تایمز ترامپ را یک دلال و فردی خود شیفته خواند و گفت حاضر به رای دادن به او نخواهد بود.

ساعاتی بعد از انتشار این مقاله نماینده دیگری بنام ادم کینزینگر از ایالت ایلینوی نیز به جمع جمهوریخواهان مخالف ترامپ پیوست و در گفت وگو با شبکه سی ان ان گفت که از او حمایت نخواهد کرد.

 

ترامپ: امضاء کنندگان نامه علیه من باید درباره وضعیت افتضاح جهان پاسخگو باشند

دونالد ترامپ نامزد ریاست جمهوری از حزب جمهوریخواه آمریکا در واکنش به انتقاد بی سابقه 50 شخصیت امنیتی این حزب از او ، گفت: این افراد همان کسانی هستند که باید درباره وضعیت افتضاح امروز جهان به مردم آمریکا پاسخ دهند

50 نفر از چهره های سرشناس حزب جمهوریخواه فعال در زمینه امنیت ملی و سیاست خارجی روز دوشنبه با امضای نامه ای ضمن تقبیح رویکردهای انتخاباتی ترامپ، در موضعی رسمی با ریاست جمهوری وی مخالفت نموده و آشکارا اعلام کردند که به وی رای نخواهند داد.

افرادی همچون «مایکل هایدن» رئیس سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و آژانس امنیت ملی آمریکا (ان اس ای) ، مایکل چرتوف و تام ریج دو وزیر امنیت داخلی در دولت جرج دبلیو بوش از جمله امضا کنندگان این نامه هستند. «جان نگروپونته» رئیس سابق اطلاعات ملی و معاون سابق وزارت خارجه امریکا و «اریک ادلمان» مشاور امنیت ملی دیک چینی معاون رئیس جمهوری سابق آمریکا از دیگر امضاء کنندگان این نامه هستند.

اما دوشنبه شب ترامپ در واکنش به این نامه در بیانیه ای اعلام کرد: 'افرادی که نامشان زیر این نامه است، همان کسانی هستند که باید به مردم آمریکا درباره اینکه چرا وضعیت جهان چنین افتضاح است، پاسخ دهند. '

ترامپ، امضاء کنندگان این نامه را بخشی از نخبگان شکست خورده دانست که باید به آنان گفته شود «دکان کار و کسبشان تخته شده است' .

امضاء کنندگان این نامه هشدار دادند که در صورت راه یافتن ترامپ به کاخ سفید و حضور در دفتر کار ریاست جمهوری آمریکا وی یکی از «بی مسئولیت ترین و بی ملاحظه ترین» روسای جمهوری تاریخ آمریکا خواهد بود.

 

 

پس از سال 1948 میلادی؛

راه برای تغییرات در قانون اساسی ایتالیا باز شد

عالی ترین دادگاه در ایتالیا روز دوشنبه برای برگزاری همه پرسی درباره تغییرات قانون اساسی چراغ سبز نشان داد.

عالی ترین دادگاه در ایتالیا روز دوشنبه برای برگزاری همه پرسی درباره تغییرات قانون اساسی چراغ سبز نشان داد.

متئو رنتسی نخست وزیر ایتالیا می گوید برگزاری این همه پرسی، ثبات سیاسی ایتالیا را تضمین خواهد کرد.

دادگاه عالی ایتالیا صحت بیش از پانصد هزار امضاء را که به موجب قانون برای برگزاری همه پرسی مورد نیاز است، تایید کرد.

به این ترتیب دولت ایتالیا 60 روز برای تعیین زمان همه پرسی فرصت دارد. دولت ایتالیا می گوید تغییرات مورد نظر، ثبات سیاسی را در ایتالیا برقرار خواهد کرد.

پیش بینی می شود همه پرسی بین ماه های اکتبر و دسامبر امسال برگزار شود.

 

پیشروی ارتش لیبی تا نزدیکی مرکز فرماندهی داعش در سرت

نیروهای تحت حمایت دولت وحدت ملی لیبی به پیشروی های خود تا نزدیکی مرکز فرماندهی داعش در مرکز شهر «سرت» در 450 کیلومتری شرق «طرابلس» ادامه می دهند.

نیروهای تحت حمایت دولت وحدت ملی لیبی موفق شدند یکی از حلقه های نظامی در نزدیکی مرکز فرماندهی داعش در مرکز شهر «سرت» را در محاصره کامل خود قرار دهند.

پیشتر یک فرمانده نیروهای تحت حمایت دولت وحدت ملی لیبی اعلام کرد: وجود تک تیراندارهای داعش دربام مناطق مسکونی و ساختمان های نیمه خراب شهر و خطر انفجار مین در مسیر نظامیان لیبی، اصلی ترین مانع آزادی کامل شهر « سرت» است.

این فرمانده ارشد لیبی یادآور شد: از سوی دیگر اکثر تروریست های داعش در مناطق تنگ و کوچک شهر تجمع کرده اند که همین امر سبب شده است پیشروی نیروهای تحت حمایت دولت وحدت ملی لیبی به کندی صورت گیرد.

این فرمانده ارشد لیبی تصریح کرد: با پیروزی های اخیر و تنگ تر شدن محاصره سرت از سوی نیروهای دولت وحدت ملی، تروریست های خارجی که پیشتر از سوریه و عراق وارد خاک لیبی شده بودند، اکنون شهر سرت را ترک کرده اند.

 

داعش مسئولیت انفجار خونبار در «کویته» پاکستان را بر عهده گرفت

گروه تروریستی داعش مسئولیت انفجار خونبار در «کویته» پاکستان را برعهده گرفت.

گروه تروریستی داعش رسما اعلام کرد: عامل انتحاری این گروه در «کویته» پاکستان این مسئولیت را به انجام رسانده است.

پیشتر گروه تروریستی جماعت الاحرار ضمن برعهده گرفتن مسئولیت این حمله تروریستی، هشداد داده بود که این گونه حملات را در پاکستان ادامه خواهد داد.

تازه ترین خبرها از شمار تلفات انفجار کویته حاکی از کشته شدن دست کم 70 نفر و مجروح شدن بیش از یکصد نفر است. منابع بیمارستانی اعلام کردنده اند با توجه به وخامت حال بسیاری از مجروحان اقدام تروریستی امروز، احتمال افزایش شمار تلفات وجود دارد.

گروه تروریستی جماعت الاحرار ضمن برعهده گرفتن مسئولیت این حمله تروریستی، هشداد داده است که این گونه حملات را در پاکستان ادامه خواهد داد.