ترافیک سنگین و شلوغی بیش از اندازه کلان شهر جاکارتا، پایتخت فعلی اندونزی، دولتمردان این کشور را بر آن داشت مطالعات تغییر احتمالی پایتخت را آغاز کنند.

به گزارش ایران پرس، تارنمای روزنامه جاکارتا پست روز سه شنبه اعلام کرد که دولت اندونزی مصمم است تا پایان سال جاری ارزیابی شهرهایی که ظرفیت تبدیل شدن به پایتخت این کشور 250 میلیون نفری را دارند، نهایی سازد.

بامبانگ برودجونوگورو رئیس شورای ملی برنامه ریزی توسعه (باپناس) اندونزی اعلام کرد که دولت مصمم به خارج کردن پایتخت از استان جاوا است. 

وی تنها از شهر «پالانکارایا» در استان «کالیمانتان» مرکزی به عنوان یکی از گزینه های موجود یاد کرد و از معرفی گزینه های بیشتر برای پایتختی اندونزی خودداری نمود. 

انتخاب این شهر اندونزی به عنوان پایتخت احتمالی جدید به این دلیل بوده است که «سوکارنو» رئیس جمهور اسبق این کشور تصمیم داشت پایتخت را به این شهر منتقل کند.

شهر «پالانکارایا» که سال 1957 ساخته شده است، از نظر مساحت پهناورترین شهر اندونزی محسوب می شود که بیشتری فضای آن را جنگل و بیابان تشکیل می دهد. 

انتقال پایتخت اندونزی از جاکارتا به شهری دیگر دستکم از زمان ریاست جمهوری «سوکارنو» در دهه 1960 میلادی مطرح بوده و پیش از آن نیز در اوایل قرن بیستم هلندی ها تلاش کردند پایتخت را به «باندونگ» انتقال دهند.

 جاکارتا با مساحت حدود 661 کیلومتر مربع بیش از 10 میلیون و کلان شهر جاکارتا (با حاشیه آن) 28 میلیون جمعیت را در خود جای داده و در حالی که شهر پیشنهادی فعلی بیش از دو هزار و 678 کیلومتر مربع مساحت و تنها حدود 230 هزار نفر جمعیت دارد. 

رئیس شورای ملی برنامه ریزی توسعه (باپناس) در حاشیه یک کارگاه آموزشی در خصوص سیستم نگهداری کشوری، تاکید کرد که پایتخت جدید باید خارج از جاوا باشد. این مقام دولتی اندونزی همچنین گفت که تصمیم نهایی در خصوص این پروژه تا پایان امسال مشخص می شود. وی در دسترس بودن زمین و منابع زمینی در اطراف شهرهایی که ظرفیت تبدیل شدن به پایتخت را دارند، از جمله عوامل تعیین کننده پایتخت جدید این کشور عنوان کرد. یک مطالعه نشان می دهد کلانشهر جاکارتا در بین شهرهای جهان از بدترین ترافیک برخوردار است.113/111