«روزولت وی اس کینس» در مطلبی در تارنمای خبری - تحلیلی «آگورا ووکس» (فرانسوی-ایتالیایی) درباره برنامه دیدار پوتین و ترامپ نوشت: آنچه که درباره این دیدار می دانیم، قرار است روسای جمهوری روسیه و آمریکا درباره موضوعاتی چون برقراری صلح در سوریه گفت و گو کنند با این رویکرد که آمریکا موضوع تغییر نظام در سوریه را پیگیری نکند.
عقب نشینی سربازان آمریکایی از خاک سوریه و بررسی طرح روسیه مبنی بر لزوم احیای روند خلع سلاح هسته ای دو ابر قدرت، از دیگرمحورهای این دیدار به شمار می آیند.
بررسی طرح مصر برای برقراری آتش بس میان حماس و رژیم صهیونیستی با هدف توسعه منطقه صنعتی در رفح و ساخت یک فرودگاه و گذرگاه دریایی، از دیگر محورهای ذکر شده برای این دیدار است.
اوایل ماه ژوئن و با هدف فراهم سازی مقدمات دیدارپوتین و ترامپ، «والری گراسیموف» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه با «جوزف دانفورد» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در هلسینکی دیدار و گفت و گو کرد.
تشدید مناقشه در سوریه و اوضاع بین المللی و اروپا در عرصه امنیتی از دیگر محورهای این دیدار بود.
«جان بولتون» مشاورامنیت ملی آمریکا نیز هفته گذشته به مسکو سفر کرد تا شرایط دیدار پوتین و ترامپ را مورد بررسی نهایی قرار دهد.
رسانه های روس سفر بولتون، فردی ملی گرا و نومحافظه کار و تلاش وی برای برگزاری دیدار را (به عنوان موضوعی برای سرگرمی) نادیده نگرفتند.
شبکه تلویزیونی «جود» یکی از شبکه های مستقل روسیه از این تیتر در یکی از برنامه های خود استفاده کرد «شاهین به کبوتر تبدیل شد».
در حال حاضر یک هیات از نمایندگان آمریکا در روسیه به سر می برد. قرار است اعضای این هیات با همتایان روس خود دیدار کنند، اتفاقی که طی ده سال پیش، روی نداده است.
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در گفت و گو با کانال 4 بریتانیا با اشاره به این دیدار و مذاکرات دیپلماتیک خاطرنشان کرد: «یک نظم جهانیِ پسا-غرب» در حال ظهور است و دیگر نمی توان نقش تجاری این نظم را در اقتصاد جهانی نادیده گرفت.
این مقام روس در ادامه تصریح کرد: برخی، تلاش هایی برای کند شدن این روند انجام داده اند، زیرا بسیار دردناک است که سلطه و حاکمیت (نزدیک به نیمی از یک هزاره) بر امور جهانی را از دست بدهند.
وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از اظهارات خود افزود: روسیه یا حتی کشورهای دیگر نیستند که نظم جهانیِ پسا غرب را ایجاد می کنند بلکه این تاریخ است که چنین نظمی را به وجود می آورد.
جهان پیر در حال مرگ است
«هلگا سپ لاروش» رئیس موسسه بین المللی «شیلر» در اظهاراتی به مناسبت فرا رسیدن سال 2018 گفته بود: "امروز ما شاهد پایان «جغرافیای سیاسی» هستیم که در نهادهای غربی و باور مردم غرب پذیرفته شده بود. نادیده گرفته شدن اکثریت قابل توجه آمریکایی ها و اروپایی ها (که فکر می کنند هیچ چیز تازه ای در این جهان ایجاد نمی شود) خطربزرگی برای آنها محسوب می شود.»
نخبگان که بیش از دیگران به تحولات جهان آگاهی دارند، طرح های خاص خود را برنامه ریزی می کنند و همچنان با عینک ژئوپلیتیک به رویدادها می نگرند.
آنها نمی توانند تصور کنند که یک کشور خود را قربانی منافع و مصالح تمامی مردم کند.
«هلگا سپ لاروش» همچنین طی اظهاراتی در یک کنفرانس در فرانکفورت (30 ژوئن 2018) تصریح کرد: نظام ژئوپلیتیک کنونی و اغلب شهروندان غربی از اندیشیدن به رویکرد برد – برد بر اساس فلسفه کنفوسیوس (ایجاد سود مشترک به نفع هر دو طرف) ناتوانند زیرا آنها به این وضعیت که در یک بازی حتما طرف برنده باشد و طرف دیگر بازنده، عادت کرده اند.
نویسنده: سارا رضایی
114/116
بیشتر بخوانید:
اهرام: نشست ترامپ و پوتین و چشم انداز آینده این نشست
سایه کریمه بر سر دیدار ترامپ – پوتین/ تحلیل