شهردار کربلاء روز سه شنبه به همراه دو نفر از کارمندان شهرداری و به هنگام سرکشی از محله المعلمچی، این شهر عراق هدف تیراندازی افراد ناشناس قرار گرفت و بعد از انتقال به بیمارستان امام حسین (ع) در کربلا به دلیل شدت جراحت های واردشده جان باخت.
ترور شهردار کربلاء در ادامه برخی تحولات امنیتی صورت میگیرد که اخیرا در عراق تشدید شده است. یکی از مهمترین گزاره هایی که درباره وقوع چنین رخدادهایی در عراق شایان اشاره است، «عنصر زمان» است.
در این باره باید گفت که عراق در آینده نزدیک شاهد برگزاری کنفرانسی با حضور سران و مسئولان کشورهای منطقه مانند عربستان، ایران، ترکیه، امارات، قطر، مصر و اردن خواهد بود و هدف اعلام شده از برگزاری این کنفرانس نیز تحقق اهداف مشترک منطقه ای است. البته، گزارشها حاکی از آن است که "امانوئل مکرون" رئیس جمهور فرانسه نیز در کنفرانس بغداد شرکت خواهد کرد.
با توجه به این موضوع، این روزها یکی از مهم ترین موضوع های مورد مناقشه در عراق ضرورت برون رفت نیروهای اشغالگر آمریکایی از عراق است که مصوبه پارلمان این کشور 13 دی ماه 1398 دولت وقت را (عادل عبدالمهدی) ملزم به اجرای این مصوبه کرد اما تاکنون اجرایی نشده است و گروهها و احزاب سیاسی عراق همچنان بر ضرورت اجرایی شدن این مصوبه تأکید میکنند.
از آن زمان تاکنون، تحولات امنیتی در عراق تشدید شده است، به ویژه با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات پارلمانی (دهم اکتبر/ 18 مهر).
در سفر اخیر «مصطفی الکاظمی»، نخستوزیر عراق به واشنگتن، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا از پایان ماموریت نظامی آمریکایی ها در عراق سخن گفت و اعلام کرد که نظامیان آمریکایی تا پایان سال 2021 عراق را ترک خواهند کرد اما آن گونه که از سخنان بایدن بر می آمد این بود که وی از ضرورت برونرفت همه نیروهای آمریکایی از عراق سخنی نفگت بلکه از برونرفت نظامیان آمریکایی سخن گفت که این بدان معناست که همه آمریکاییها مانند نیروهای شرکتها و پیمانکاران آمریکایی از این کشور خارج نخواهند شد.
از این رو، به نظر می رسد که آمریکا درصدد است به هر شکلی حضور نیروهای خود را در عراق حفظ کند و به همین علت، از تحولات و رخدادهای امنیتی این کشور برای ادامه حضور نیروهایش بهره برداری خواهد کرد و در نتیجه چنین تحولات امنیتی به نفع ادامه حضور نیروهای آمریکایی در این کشور تفسیر پذیر است.
به گفته بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران سیاسی، با نزدیک شدن زمان برگزاری انتخابات پارلمانی در عراق، احتمال افزایش چنین حوادثی بیشتر است؛ زیرا دولت عراق اکنون تحت فشار گروهها و جریانهای سیاسی این کشور برای اجرایی کردن مصوبه پارلمان است و آمریکا درصدد است با نا امن سازی عراق از فشارهای موجود بر دولت عراق بکاهد و فضای امنیتی این کشور را این گونه بازنمایی کند که ادامه حضور نیروهایش در آن یک ضرورت است.
از طرف دیگر، با افزایش چنین رخدادهای امنیتی، زمینه اتهامزنی به برخی گروههای ملی این کشور فراهم می شود، گروههایی که عامل اصلی شکست تروریست ها در این کشور هستند و هدف از چنین اتهامزنی هایی نیز ایجاد فضای ناامنی و اضظراب و کشاندن مردم به خیابانها و در نتیجه تحقق اهداف مورد نظر است.
نویسنده : جلال چراغی
115