در این نشست ، «رامیل اوسوب اف» مدعی شد: مخالفان دولت «الهام علی اف» طی روزهای اخیر در تجمعی در این شهر، با نیروهای پلیس درگیر شده و ثبات و امنیت جامعه را مختل کردند.
وزیرکشور جمهوری آذربایجان همچنین بدون اشاره به هویت مخالفان، ادعا کرد: مخالفان برای سوق دادن کشور به درگیری های داخلی ، بحران و هرج و مرج تلاش می کنند.
اظهارات وزیر کشور جمهوری آذربایجان در حالی است که ، برخی از مخالفان دولت الهام علی اف اخیرا با برگزاری تظاهرات ضددولتی موفق، خواستار کناره گیری الهام علی اف از سمت ریاست جمهوری آذربایجان شدند. حامیان ائتلاف شورای ملی مخالفان، هفته گذشته در جریان تظاهرات ضد دولتی همچنین بر آزادی زندانیان سیاسی بویژه اسلام گرا تاکید و بر جلوگیری از روند رو به افزایش فساد دولتی تاکید کردند.
برغم تهدیدهای مقام های دولت الهام علی اف، هزاران تن از مخالفان در تظاهرات اخیر باکو حضور یافتند. تصور دولت الهام علی اف، حضور اندک شرکت کنندگان در تظاهرات ائتلاف شورای ملی مخالفان بود. اما حضور پرشور حامیان ائتلاف شورای ملی نشان داده است که، برغم تهدیدهای پلیس باکو، مخالفان ترسی از حبس و خشونت های دولت الهام علی اف ندارند.
در مقابل، واکنش های مقام های باکو به برگزاری تظاهرات ضددولتی مخالفان، این حقیقت را اثبات کرده است که، حاکمیت باکو به شدت نگران تداوم اعتراض های ضددولتی در روزهای آینده است. به عنوان مثال، یک روز پس از تجمع ، «ژنرال میرغفار سیداف» رییس پلیس باکو از ممنوعیت برگزاری هرگونه تجمع مخالفان خبر داد .
رئیس پلیس باکو با تاکید بر جلوگیری ازتظاهرات مخالفان، تصریح کرد: «از فرماندهی شهر باکو خواسته است تا زمان کنترل و مدیریت کامل این گونه تجمع ها ، هیچ گونه مجوزی برای برگزاری تجمعات ضد دولتی مخالفان صادر نشود.»
متعاقب این موضع گیری تند ژنرال «میرغفار سیداف» ، نمایندگان هوادار حزب حاکم «ینی آذربایجان» در مجلس ملی نیز در گفتگو با رسانه های باکو، به طرح اتهام های واهی علیه مخالفان اقدام کرده اند. از جمله این که ، «زاهد عروج» عضو کمیته امور دفاعی و امنیت ملی مجلس جمهوری آذربایجان پخش زنده تظاهرات ۱۹ ژانویه مخالفان از طریق اینترنت و دیده شدن آن توسط بیش از یک میلیون نفر در زمانی کوتاه را نشانه بر هم خوردن «توازن اطلاعات» میان دولت و مخالفان در جمهوری آذربایجان دانست و مخالفان را به داعش تشبیه کرد.
این سیاستمدار حامی دولت الهام علی اف همچنین ادعا کرد: «مخالفان تلاش می کنند تعداد شرکت کنندگان را در تجمعات شان به ۵۰ هزار نفر برسانند تا وارد "میدان آزادی" باکو شوند. زیرا به تصور مخالفان، به دست آوردن این محوطه درمقابل "ساختمان حکومت" ، به معنای در دست گرفتن نقطه مرتفع راهبردی و تعیین کننده خواهد بود.»
در مجموع، با توجه به واکنش منفی مقام های باکو به اعتراض مخالفان، به نظر می رسد، حاکمیت باکو تحمل اعتراض های مخالفان را ندارد و با وجود برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آذربایجان در سال جاری میلادی ، بعید است که، روند ثبات سیاسی و اجتماعی در جمهوری آذربایجان تداوم داشته باشد. 114/118
نویسنده : محمد علی طالبی
بیشتر بخوانید:
تهدید رییس محبوس جنبش اتحاد مسلمانان جمهوری آذربایجان به اعتصاب غذا/تحلیل
انتقاد دادگاه حقوق بشر اروپا از جمهوریآذربایجان/ تحلیل
تظاهرات ضد دولتی در جمهوری آذربایجان/ تحلیل