«منصور احمد المنصور»، سخنگوی رسانهای تیم ارزیابی حوادث در یمن وابسته به ائتلاف متجاوز سعودی روز شنبه گفت: حمله به اتوبوس حامل کودکان یمنی دراستان صعده یک «اشتباه» بوده است.
جنگندههای ائتلاف متجاوز سعودی (9 اوت 2018) اتوبوس حامل کودکان یمنی را در شهر «ضحیان» استان صعده هدف قرار دادند که بر اثر آن 55 کودک کشته و 77 نفر دیگر زخمی شدند.
حدود یک هفته پس از این جنایت، جنگندههای متجاوز سعودی، دو دستگاه خودرو متعلق به آوارگان یمنی را در منطقه «الکوعی» از توابع شهرستان الدریهمی در جنوب استان الحدیده (غرب یمن) هدف قرار دادند.
در این جنایت؛ 27 کودک و چهار زن کشته شدند. بسیاری از سازمانهای بینالمللی و نهادهای حقوق بشری این جنایات را محکوم کردهاند.
در چنین فضایی چرخش موضع رسانهای ائتلاف سعودی در شرایطی است که پیش از این «ترکی المالکی» سخنگوی این ائتلاف، حمله هوایی صورت گرفته را یک «اقدام مشروع نظامی» خوانده بود.
ائتلاف سعودی با بهانه اینکه در ماجرای کشتار دانش آموزان صعده دچار اشتباه محاسباتی شده درصدد برآمد تا جوابی بهزعم خود قانع کننده به افکارعمومی دهد.
این درحالی است که این اقدام آل سعود و ضد ونقیض گوییهای آن نه تنها نتوانسته است افکارعمومی را درخصوص جنایات آل سعود قانع کند، بلکه افکارعمومی بیش از پیش منتظر اقدامات بینالمللی جهت به محاکمه کشیدن عاملان این جنایت یعنی ائتلاف متجاوز ضد یمن به سرکردگی عربستان هستند تا از ادامه جنایت علیه مردم یمن بویژه کودکان جلوگیری شود.
تلاش بیهوده آلسعود برای دور ماندن از عواقب حمله به اتوبوس کودکان یمنی
ائتلاف سعوی پس از آنکه تحت فشار افکارعمومی مجبور به تشکیل کمیته تحقیق درباره حادثه اتوبوس حامل دانشآموزان یمنی در منطقه «ضحیان» استان صعده شد به منظور جلوگیری از بینالمللی شدن قضیه با اذعان به کشتار کودکان یمنی و اشتباهی خواندن این حمله تلاش کرد تا حدودی خود را ازعواقب این جنایت هولناک دور کند.
دراین چارچوب، ائتلاف سعودی ضمن صدور بیانیهای به «اشتباهی» بودن این حمله اذعان و تنها به ابراز تاسف اکتفا کرد.
اذعان آلسعود به جنایت از بار حقوقی رسیدگی بینالمللی به آن نمیکاهد و این اذعان به همراه قرار گرفتن نام عربستان در لیست سیاه کشورهای ناقض کنوانسیون حقوق کودکان برای دومین سال متوالی توسط سازمان ملل، تشکیل کمیته بینالمللی رسیدگی به جنایت عربستان و ارجاع موضوع به دیوان کیفری بینالمللی در لاهه را ضروریتر کرده است.
بُعد رسانهای و حقوق بشری و محکومیت بینالمللی جنایات ائتلاف سعودی بویژه این دو «جنایت» اخیر آل سعود علیه کودکان یمنی که در آن مجموعا دهها کودک یمنی کشته شدند، به حدی است که حتی واکنش برخی از سناتورهای آمریکایی را به دنبال داشته است.
به عنوان نمونه، «کریس مورفی»، سناتور آمریکایی در این زمینه گفت:
"برای من غیرقابل تصور است که ما با میل خودمان در کشتار کودکان یمنی مشارکت کنیم؛ به ویژه وقتی که هیچ منفعتی برای امنیت آمریکا وجود ندارد. این موضوع واقعا دیوانه کننده است."
او در صحن سنا در کنار تصویری از بقایای حمله ائتلاف سعودی به یک مراسم خاکسپاری در یمن ایستاد و با انتقاد از ادامه حمایتهای واشنگتن از ائتلاف سعودی گفت:
"آمریکا در کارزار این حملات (به یمن) بازیگری کلیدی است."
وی تاکید کرد: "در این جنایت اتوبوس حامل دهها کودک با یک بمب ۵۰۰ پوندی هدف گرفته شد؛ بمبی که در آمریکا ساخته و به ائتلاف سعودی فروخته شد."
با وجود هشدارهای فزاینده گروههای مستقل حقوق بشری درخصوص ابعاد فاجعه بار جنگ یمن، بسیاری از کشورهای غربی بویژه آمریکا همچنان به حمایتهای تسلیحاتی و لجستیکی از ائتلاف متجاوز به سرکردگی عربستان سعودی ادامه میدهند و به این ترتیب جهانیان همچنان شاهد تداوم جنایات آل سعود بویژه کودککشیهای این رژیم هستند.
نویسنده: بیژن نجفی
116/120
بیشتر بخوانید:
ائتلاف سعودی به کشتار کودکان یمنی اعتراف کرد
دیدبان حقوقبشر: قتلعام دانشآموزان یمنی جنایتجنگی است
نیویورکتایمز: استفاده آلسعود از بمبهای هوشمند و نقطهزن آمریکایی در یمن