نروژ یکی از اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی «ناتو» است. از سال 2017، 330 نظامی آمریکایی در منطقه «فارنز» Furnes در مرکز نروژ حضور دارند، موضوعی که همواره اعتراض روسیه را در پی داشته است.
به گزارش ایران پرس، وزیر دفاع نروژ با بیان اینکه تکیه کشورش به پشتیبانی و حمایت دیگر هم پیمانان در ناتو است، گفت: تعداد نظامیان آمریکایی در نروژ احتمالا به 700 تن افزایش خواهد یافت.
«ینسن» خاطرنشان کرد این نیروها در منطقه «Setermoen» در شمال نروژ؛ نزدیکی مرز این کشور با روسیه مستقر می شوند.
کمترین مدت حضور نظامیان آمریکایی در نروژ 6 ماه است که این مدت می تواند تمدید شود، اما براساس درخواست جدید نروژ از آمریکا، احتمالا این مدت به پنج سال افزایش خواهد یافت.
در همین حال؛ «اینه ماری اریکسون سوریده» Ine Marie Eriksen Søreide وزیر امور خارجه نروژ روز سه شنبه با بیان اینکه روند استقرار احتمالی نیروهای جدید آمریکایی در منطقه ای خواهد بود که فاصله زیادی با مرزهای روسیه دارد تصریح کرد: اسلو دلیلی برای واکنش روسیه به استقرار نیروهای جدید آمریکایی نمی بیند.
نروژ پیش از آن که در سال 1949 میلادی به عضویت ناتو در آید، برای اطمینان دادن به شوروی اعلام کرد، تا زمانی که اسلو از سوی کشوری تهدید به حمله نظامی نشود، اجازه ورود نیروهای نظامی خارجی را به کشورش نخواهد داد.
دولت نروژ با بیان اینکه به این توافق نامه پایبند است، حضور نظامیان آمریکایی در خاک خود را به معنای احداث پایگاه نظامی دائمی نمی داند.
مسکو بارها نسبت به عواقب گسترش ناتو و حضور تجهیزات و نیروهای این سازمان در نزدیکی مرزهای خود هشدار داده و اعلام کرده است این اقدامات را با واکنشی متقابل پاسخ خواهد داد.
روابط غرب و مسکو از سال 2014 در سه محور گسترش نفوذ نظامی ناتو به ویژه آمریکا نزدیک و حتی هم مرز روسیه در شرق اروپا، دریای بالتیک و اوضاع سوریه تیره شده است.117