با این حال؛ آمریکا و متحدان غربیاش به همراه ترکیه با این اقدام دولت سوریه مخالف هستند و اعلام کردهاند برای جلوگیری از حملات جدید ارتش سوریه دست به هر اقدامی میزنند.
به گزارش تارنمای اسپانیایی خبرگزاری اسپوتنیک، گزارشها از سوریه حاکی از آن است که در مناطق مورد بحث و مناقشه هنوز تعداد زیادی از تروریستهای وابسته به گروههای مختلف حضور دارند. دولت سوریه بر آن است تا اعضای باقیماندۀ گروههای تروریستی را که پس از درگیریها به ادلب گریختهاند، از بین ببرد.
یکی از این گروههای تروریستی، جبههالنصره است. این گروه از شاخههای القاعده است که در سوریه فعالیت میکند. برای نیروهای نظامی و مردمی سوریه و همچنین متحدان دولت "بشار الاسد" رئیس جمهوری این کشور آزادسازی ادلب اقدامی راهبردی است که میتواند به هفت سال جنگ داخلی کشور پایان دهد.
اما با این حال؛ آنکارا و واشنگتن رویکردی کاملاً متفاوت نسبت به این موضوع دارند. ادلب برای آنکارا همچون یک منطقه استراتژیک و مهم است، به ویژه آن که ترکیه در استان ادلب چهار ایست کنترل و نظارت احداث کرده است تا حضورش در سوریه پُر رنگ تر باشد.
حال این سوال مطرح میشود، چرا ترکیه مخالف حمله نظامی نیروهای ارتش سوریه به ادلب است؟
خبرگزاری شینهوا در مطلبی عنوان داشت: در حال حاضر استان ادلب بیش از سه میلیون نفر را در خود جای داده است. در صورت آغاز حمله دولت سوریه، وضعیتی در این استان به وجود میآید که هزاران پناهجو به ترکیه سفر میکنند. بنابراین، سیل پناهجویان به سمت ترکیه موضوعی است که هم آنکارا و هم کشورهای اروپایی را نگران کرده است.
ترکیه به سبب بحران اقتصادی که با آن دست و پنجه نرم می کند و نیز فشارهای داخلی و خارجی که بر این کشور وارد شده است، دیگر نمی تواند پذیرای پناهجویان سوری باشد. بنابراین، حفظ وضع موجود و عدم شروع درگیری جدید در ادلب بهترین گزینه برای این کشور محسوب میشود.
علاوه بر این، در صورت آغاز حمله، نظامیانی که در ایستهای کنترل و نظارت ترکیه در سوریه مستقر شدهاند، یا باید وارد جنگ شوند و مقابل نیروهای ارتش سوریه بایستند یا باید این کشور را ترک کنند که در این صورت حضور ترکیه در سوریه کمرنگ میشود.
ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که شمال استان حلب نیز تحت کنترل نیروهای شورشی است که تحت حمایت ترکیه هستند. این گروهها ابزاری مهم برای جلوگیری از افزایش نفوذ کُردهای آن منطقه در نزدیکی مرزهای ترکیه به شمار میروند.
این در حالی است که پس از آزادی استان ادلب، نیروهای ارتش سوریه با گروه های شورشی مستقر در حلب نیز درگیر خواهند شد. بنابراین، نگرانی دیگری برای ترکیه به وجود می آید زیرا در صورت رویارویی ارتش سوریه با گروه های مذکور، این امکان وجود دارد که ترکیه جبهه مقابل کُردها را نیز از دست بدهد.
آمریکا تمایلی به خروج از سوریه ندارد
به همین ترتیب، پس از آزادسازی ادلب از دست تروریست ها، نیروهای ارتش سوریه مراکزی را که نظامیان خارجی در این استان به اشغال خود درآورده بودند، بازپس خواهند گرفت و بدین ترتیب نیروهای نظامی خارجی که بدون اجازه و موافقت دولت سوریه در این مراکز مستقر شده بودند، مجبور به ترک ادلب خواهند شد.
در حال حاضر، نظامیان آمریکایی به تشکیلات شبه نظامی "نیروهای سوریه دموکراتیک" (قسد) کمک میکنند تا آخرین مواضع تروریستها را در دیرالزور، منطقهای غنی از منابع نفتی، از بین ببرند. بدون شک عدم تمایل آمریکا برای ترک منابع نفتی سوریه نیز سبب شده است تا با حمله به ادلب مخالف باشد.
واشنگتن رزمایشهای بسیاری را در سوریه اجراء کرده است که این بیانگر آن است که آمریکا می خواهد به مقامات دمشق نشان دهد که قصد خروج از سوریه را ندارد و به باقی ماندن نیروهایش در این کشور می اندیشد.
در این زمینه، آمریکا و متحدانش برای آنکه از حمله نیروهای نظامی دولت سوریه به ادلب جلوگیری کنند، در مورد استفاده از سلاح های شیمیایی در حملات نظامی در سوریه هشدار داده و اعلام کرده اند که آمادگی لازم را برای پاسخ به این اقدام نیز دارند.
به علاوه آنکه کشورهای غربی صرف نظر از بسیاری از اتفاقات رخ داده، اعلام کردهاند که در صورت آغاز درگیری در ادلب، بحران انسانی گستردهای رخ میدهد و خطرات زیادی مردم را تهدید میکند.
این در حالی است که نظامیان سوریه و روسیه مراکزی را آماده کردهاند تا غیرنظامیان منطقه بتوانند برای حفاظت از خود به آنجا بروند و از خطرات احتمالی به دور باشند.
مترجم: محمد استادولی
بیشتر بخوانید:
رونمایی از پلان جدید نمایش ساختگی حمله شیمیایی در ادلب
چرایی ضرورت پاکسازی ادلب از وجود تروریستها/ تحلیل
ماجرای ادلب؛ آمادگی روسیه در برابر هر اقدام آمریکا