ایران پرس - چین با اعتراض به دخالت های وزیر امور خارجه انگلیس در امور داخلی هنگ کنگ، از این کشور خواست در امور داخلی چین مداخله نکند .

این اعتراض پکن پس از آن صورت گرفت  که «بوریس جانسون» وزیر امور خارجه انگلیس از دولت چین و مسئولان هنگ کنگ خواست در مورد  جلوگیری از ورود یک فعال حقوق بشری به این منطقه توضیح دهند.

«بندیت راجرز» فعال حقوق بشری انگلیسی قصد ورود به هنگ کنگ را داشت که با مخالفت مقامات چین روبرو شد. این اولین بار نیست که دولت انگلیس در مورد عملکرد چین در امور هنگ کنگ انتقاد می کند و دولت پکن هم با متهم کردن لندن به دخالت در امور داخلی چین ، آنرا رد می کند.

براساس اصل یک کشور و دو نظام  30 ژوئن 1997  اداره هنگ کنگ از انگلیس به چین واگذار شد. این کشور هنگ کنگ را جز لاینفک خاک خود می داند و معتقد است کشورهای غربی  با اهداف خاص سیاسی  و دامن زدن به احساسات ناسیونالیستی در هنگ کنگ در امور این منطقه مداخله می کنند.

از دیدگاه دولت چین، انگلیس همچنان به گونه ای خود را سهیم در مالکیت و اداره این منطقه می داند و به همین دلیل  هر شش ماه گزارش هایی را درباره وضعیت هنگ کنگ به پارلمان انگلیس ارایه می دهد که در برخی از مواقع همراه با انتقاد از عملکرد چین در این منطقه است. واقعیت این است که امریکا و انگلیس از مساله حقوق بشر به عنوان ابزاری برای اعمال فشار بر کشورها از جمله چین استفاده می کنند.از اینرو این کشور به خوبی می داند که «بندیت راجرز» با چه هدفی قصد مسافرت به منطقه هنگ کنگ را داشت که ممانعت از ان ،موجب خشم دولت انگلیس شده است. 

اندرو روزیندل کارشناس مسایل سیاسی در انگلیس: «این گونه رفتار چین شرم اور است و انگلیس باید تصمیم بگیرد که رفتار چین را تحمل کند و بپذیرد یا اینکه در روابط خود با این کشور تجدیدنظر کند.»

رسانه های چین از جمله گلوبال تایمز ضمن حمایت از موضع دولت پکن دربرابر رفتار مداخله جویانه انگلیس اعلام کردند که کشورهای غربی درصددند با اعمال فشار بر دولت پکن از یکسو دمکراسی مورد نظر خود را در هنگ کنگ اعمال کنند و از سوی دیگر حاکمیت و استقلال چین را مخدوش کنند.رسانه های اجتماعی به عنوان ابزارهایی در دست کشورهای غربی از جمله انگلیس برای گسترش مداخلات خود در امور کشورهای مختلف از جمله چین است که این کشور نیز با قاطعیت دربرابر انها ایستاده است .

«گینگ شوانگ»  کارشناس مسایل سیاسی در چین: «تمامی نهادهای دولتی در هنگ کنگ امور خود را اداره می کنند و مردم و سازمان ها از خودمختاری کامل برای تصمیم گیری ها برخوردارند. از اینرو مسایل هنگ کنگ جزو امور داخلی چین محسوب می شود و هیچ کشوری حق مداخله در آن ندارد.»

در هر حال، مساله تایوان و بحث حقوق بشر همواره به عنوان ابزاری از سوی امریکا برای اعمال فشار بر چین استفاده می شود و مساله هنگ کنگ نیز از سوی انگلیس به انها اضافه شده که می تواند بیش از پیش دولت پکن را درگیر دخالتهای خارجی در امور داخلیش کند.این در حالی است که محافل غربی با دخالت در امور دریای چین جنوبی و چین شرقی نیز درصددند به اختلافات این کشور با همسایگانش نیز دامن بزنند. 112/114

بیشتر بخوانید:

هشدار جدی چین به کشورهای غربی: در امور داخلی هنگ کنگ مداخله نکنید

هشدار چین به استقلال طلبان در هنگ کنگ/ تحلیل

قدرت نمایی چین بر فراز هنگ کنگ در مقابل آمریکا