سران هفت کشور صنعتی جهان موسوم به «گروه هفت» G7، روز شنبه در پایان نشست خود در «کِبِک» Quebec کانادا، با صدور بیانیه‌ای مشترک، موارد مورد تفاهم را برشمردند و بر وجود اختلاف‌ها اذعان کردند.

به گزارش ایران پرس، در این بیانیه که به امضای سران تمام کشورهای عضو گروه هفت (آلمان، آمریکا، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا و کانادا) رسید، اذعان شده است که اعضا نتوانستند درخصوص مسئله آب و هوایی با یکدیگر به توافق برسند.

سران گروه هفت در این بیانیه همچنین «حمایت‌گرایی» را که نقطه مقابل تجارت آزاد است محکوم کردند و وعده «تداوم مبارزه» با این سیاست را دادند.

این بند بیانیه می‌تواند اشاره‌ای به اقدام اخیر دولت آمریکا در وضع تعرفه سنگین بر واردات فولاد و آلومینیوم این کشور باشد که مورد اعتراض دیگر کشورها قرار گرفته است.

در ادامه این بیانیه کشورهای عضو گروه هفت بر لزوم صلح‌آمیز ماندن برنامه هسته‌ای ایران تاکید کردند.

این تاکید در حالی است که ایران بارها اعلام کرده است فعالیت های هسته ای اش صلح آمیز بوده و خواهد بود.

آژانس بین المللی انرژی اتمی هم تاکنون بارها، صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران تایید کرده است.

در این بیانیه اما با فشار آمریکا اشاره ای به نقض برجام از سوی واشنگتن نشد.

«ترامپ» سه شنبه 8 می با تکرار اتهام های بی اساس علیه ایران، خروج واشنگتن از برجام و بازگشت تحریم‌های هسته‌ای ظرف مدت سه تا 6 ماه آینده را اعلام کرد؛ اقدامی که با محکومیت گسترده داخلی و بین المللی مواجه شد.

گروه هفت همچنین در این بیانیه بر لزوم حفظ تحریم‌ها روسیه تاکید کرد. سران گروه هفت از مسکو خواستند تا به آنچه آنها  «نقض دموکراسی» می خوانند پایان دهد.

روابط غرب و مسکو از سال 2014 در چهار محور گسترش نفوذ نظامی ناتو به ویژه آمریکا نزدیک و حتی هم مرز روسیه در شرق اروپا، بحران اوکراین، دریای بالتیک و اوضاع سوریه تیره شده است.117

لوموند: اجلاس گروه هفت؛ لبخندها و تنش‌ها+ ویدئو

نشست گروه هفت؛ مکرون جبهه ضد امریکایی تشکیل می‌دهد

مرکل: گروه هفت توافق ندارند+ ویدئو

نشست سران گروه هفت : موضوعات ، چالش ها و تعارضات/تحلیل