نمایندگان پارلمان اسپانیا باردیگر به ماریانو راخوی نخست وزیرموقت اسپانیا رای عدم اعتماد دادند.

«ماریانو راخوی» نخست وزیر موقت اسپانیا جمعه شب برای دومین بار در 48 ساعت اخیر موفق نشد رای اعتماد مجلس برای نخست وزیر شدن را کسب کند.

راخوی بر خلاف چهارشنبه شب گذشته که از مجموع 350 رای مجلس نیاز به اکثریت مطلق 176 رای داشت، اینبار نیاز به یک اکثریت نسبی یعنی رای بیشتر مثبت نسبت به رای منفی علیه خود داشت اما باز هم موفق نشد رضایت نمایندگان را جلب کند و جمعه شب نیز همان نتیجه 170 رای مثبت و 180 رای منفی چهارشنبه شب گذشته را کسب کرد.

راخوی در سخنرانی خود قبل از رای گیری در پیامی تند خطاب به «پدرو سانچز» رهبر سوسیالیست های اسپانیا، وی را متهم به حفظ بن بست سیاسی با این آرزو کرد که سومین انتخابات سراسری در یک سال اخیر برگزار شود.

.وی گفت: اسپانیا در حال حاضر در یک وضعیت فوق العاده به سر می برد و منافع کشور ایجاب می کنند که یک دولت نهایی تشکیل شود.

اسپانیا از انتخابات سراسری 29آذر سال گذشته در بن بست سیاسی قرار دارد و احزاب این کشور هنوز موفق نشده اند برای تشکیل دولت دائم به توافق برسند.به رغم اینکه اسپانیا در 6 تیر برای خروج از این بن بست، دومین انتخابات سراسری را برگزار کرد و اگر چه احزاب اعلام کرده بودند برای تشکیل دولت ائتلافی همکاری خواهند کرد،اما در عمل این اتفاق نیفتاد.

از مدت ها قبل پیش بینی می شد که راخوی در به دست آوردن آرای مورد نیاز شکست بخورد با این حال اکنون با رای منفی دو بار پارلمان این کشور، "بن بست سیاسی "در این کشور ادامه خواهد یافت. این شرایط سیاسی درحالی است که این کشوردر شرایط اقتصادی بدی قرار دارد و فشارهای سیاسی وضعیت بحرانی اقتصاد این کشور را بدتر کرده است. با ادامه این شرایط دولت همچنان موقت و اقتدارش محدود خواهد ماند به طوری که نمی تواند لایحه بودجه سال 2017 را در زمان تعیین شده به بروکسل ارایه نماید همچنین با اتمام دوره ریاست و معاونت کمیسیون ملی ناظر بر بازار بورس طی چند هفته آتی ،کارهای کلیدی بورس در این کشور نیز معلق شده و زیان سنگینی را از بازارهای جهانی متقبل خواهد شد.

چنانچه وزیر اقتصاداسپانیا چند روز قبل هشدار داد پیش بینی رشد اقتصادی 3 درصد در سال جاری تنها در صورت وجود یک دولت دائم قابل دسترسی است و چنانچه دولت تعیین نشود اقتصاد این کشور دچار عقبگرد می شود.

با این شرایط ،به نظر می رسد حتی برگزاری سومین بار انتخابات زود هنگام نیز گره گشا نخواهد بود و تغییری صورت نخواهد گرفت، مگر آنکه احزاب سیاسی رویه دیگری در پیش گیرند. در حالی که نظام دموکراسی پارلمانی برای 35 سال در اسپانیا عملکرد مناسبی داشته، به نظر می رسد با افزایش تعداد احزاب این کشور سطح اختلافات نیز گسترش یافته است.