ایران پرس- رژیم اسرائیل در بحران‌آفرینی در مناطق مختلف جهان دخالت دارد.

"ایهاب شوقی" در مقاله‌ای که در پایگاه خبری العهد لبنان منتشر شد، به تشریح نقش رژیم صهیونیستی در مناطق درگیری در نقاط مختلف جهان پرداخت و نوشت، در هر منطقه‌ای از جهان که صحنه درگیری و کشمکش است، رژیم صهیونیستی به نوعی در ایجاد این کمشکش‌ و درگیری‌ها دخالت دارد و این دخالت‌ها از نوع «جنگ کثیف» است.

رژیم صهیونیستی بدون پایبندی به قوانین و میثاق‌های بین‌المللی و با اهداف توسعه‌طلبانه به ایجاد بحران در مناطق مختلف جهان مشغول است اینگونه عملکرد از سوی اسرائیل که در اساس با اهداف استعمارگرانه و توسعه‌طلبانه شکل گرفته، مساله عجیب و دور از ذهنی نیست.

نقش اسرائیل در بحران سوریه

نقش رژیم صهیونیستی در سوریه نیازی به تشریح و توضیح ندارد. اقدام جدید این رژیم درخصوص سوریه اما به تلاش تل‌آویو برای به تعطیلی کشاندن بازسازی و احیای دولت و کشور سوریه مربوط می‌شود.

گزارش‌های بین‌المللی بیانگر بُعد جدیدی از اهدافی است که اسرائیل به بهانه مقابله با حضور ایران در سوریه دنبال می‌کند.

هر چند اوضاع امنیتی در فرودگاه بین‌المللی دمشق بهبود یافته است اما طبق گزارش IHS Markit که یک موسسه آماری در لندن است، خطری بزرگ و غافلگیر کننده، هواپیماها را در آسمان دمشق تهدید می‌کند.

بنا بر این گزارش که برای کشورها و سرمایه‌گذاران مهم قلمداد می‌شود، در صورت وقوع حملات هوایی اسرائیل به اهداف مورد نظر در استان دمشق که در ماه یک یا دو بار رخ می‌دهد، موشک‌های زمین به هوایی که از سوی اسرائیل به سمت دمشق شلیک می‌شود، تهدیدی واقعی برای هواپیماهایی قلمداد می‌شود که به فرودگاه بین‌المللی دمشق نزدیک می‌شوند.

هدف اسرائیل از اینگونه حملات، مانع‌تراشی در روند از سرگیری فعالیت‌های سوریه در عرصه بین‌المللی و نیز بازسازی این کشور است.

نقش اسرائیل در بحران ونزوئلا

عجیب نیست که "بنیامین نتانیاهو" کودتا علیه "نیکلاس مادورو" را به رسمیت بشناسد و از اولین طرف‌هایی باشد که در به رسمیت شناختن "خوان گوایدو" رئیس مخالفان ونزوئلا که خود را رئیس جمهوری معرفی کرده است، از آمریکا تبعیت کند.

نقش اسرائیل در ونزوئلا تازگی ندارد و این رژیم در آمریکای لاتین و بویژه در کلمبیا، همسایه ونزوئلا، یدی طولانی دارد.

نهم ماه مه سال 2004 یگان‌های ارتش ونزوئلا بیش از 130 عضو گروه‌های چریکی کلمبیایی را در مزرعه‌ای در 15 کیلومتری کاراکاس، پایتخت ونزوئلا بازداشت کردند.

در تحقیقات از بازداشت شدگان، معلوم شد که این افراد در صدد اشغال برخی از مواضع نظامی ونزوئلا بودند و این برنامه بخشی از طرحی بود که شامل ترور "هوگوچاوز" رئیس جمهوری فقید و شماری از مسوولان ارشد ونزوئلا می‌شد.

گزارش‌ها حکایت از آن داشت که این شبه نظامیان کلمبیایی در کشورشان به سلاح‌های کشنده، هواپیماها، بمب و تسلیحات مختلف و مربیان آموزشی مجهز بوده‌اند.

هدف از تجهیز شبه نظامیان و گروه‌های چریکی کلمبیایی به چنین‌تجهیزاتی، تشکیل یگانی قدرتمند در کلمبیا برای حمله به کشورهای مجاوری بوده است که در صدد ترویج سیاست‌های ضد سرمایه داری وامپریالیستی هستند.

هنگامی‌که کودتا در ونزوئلا با شکست مواجه شد و "هوگو چاوز" به قدرت بازگشت، پاکسازی‌ها آغاز شد. نیروهای امنیتی در منزل شخصی به نام "پرز ریکاو" لباس‌های متعلق به افسرانی را کشف کردند که اداره کننده کودتا بودند.

"ریکاو" از تاجران خرید اسلحه اسرائیلی در آمریکای لاتین بود.

بعدها مشخص شد که «پدرو کارمونا» که در سال 2002 از سوی کودتاچیان به عنوان رئیس جمهوری انتخاب شده، وکیل "ریکاو" در امر تجارت اسلحه بوده است.

در اولین تصویری که پس از کودتا از کارمونا و محافظ شخصی‌اش منتشر شد، محافظ شخصی کارمونا به سلاح‌های ساخت اسرائیل مجهز بود؛ سلاح‌هایی که به یگان‌های موساد اختصاص دارد.

طبیعی بود که "مادورو" پس از "چاوز" از سیاست‌های وی دنباله‌روی کند و همانند رهبر فقید ونزوئلا رابطی با صهیونیست‌ها نداشته باشد، از حقوق فلسطینیان دفاع کند و دست دوستی به سوی مقاومت بگشاید.

این گونه سیاست‌ها، باعث شد که "مادورو" مورد خشم صهیونیست‌ها قرار گیرد، اسرائیل از هیچ تلاشی برای براندازی وی دریغ نکند و در این راستا با رئیس جمهوری جدید برزیل که حامی صهیونیست‌هاست، ارتش کلمبیا و شبه نظامیان در آمریکای لاتین همکاری کند.

گزارش: سناریوی تکراری در ونزوئلا

این خلاصه‌ای از نقش صهیونیست‌ها در جهان است. رژیم صهیونیستی تنها به توسعه شهرک‌های صهیونیست نشین در کرانه باختری رود اردن و قدس اکتفا نکرده‌است و سیاست‌های توسعه طلبانه خود را در نقاط مختلف دنیا دنبال می‌کند. 

با وجود اینگونه سیاست‌ها، آیا نخبگان عربی باز هم به بهانه دموکراسی، عادی‌سازی روابط با اسرائیل را خواستار هستند؟ آیا زمان آن فرا نرسیده که در مواضع خود در قبال اسرائیل تجدید نظر کنند؟. 118/120

مترجم: محبوبه جعفری

بیشتر بخوانید:

اسرائیل، رژیم تروریست پرور/ تحلیل