ایران پرس- با پیروزی «مون جائه این» در انتخابات زود هنگام ریاست جمهوری کره جنوبی و پایان ده سال حکومت محافظه کاران در این کشور، دولت چین امیدوار است در دوران جدید سیاسی در کره جنوبی، با کاهش تنش ها در مناسبات سئول و پکن، روابط دو جانبه تقویت شود.

در همین راستا، «شی جین پینگ» Xi Jinping  در پیام تبریکی به «مون جائه این»Moon Jae-in رئیس جمهوری جدید کره جنوبی اعلام کرد، روابط بین پکن و سئول همواره برای وی ارزشمند بوده و امیدوار است با تعمیق روابط، اختلافات دیپلماتیک بین دو کشور حل شود.

«شی جین پینگ» گفت، از بیست و پنج سال پیش تا کنون پکن و سئول روابط دیپلماتیک داشته اند وچین همچنان خواهان  گسترش روابط  با کره جنوبی است.

شی جین پینگ: چین همچنان خواهان  گسترش روابط  با کره جنوبی است.

 

پس ازتوافق سال گذشته سئول و واشنگتن برای استقرار سامانه موشکی تاد آمریکا در کره جنوبی، روابط چین و کره جنوبی وارد تنش های جدی شد.

چین که استقرار این سامانه را برخلاف منافع خود و کشورهای منطقه می داند؛ بارها خواستار توقف روند اجرای سامانه تاد در کره جنوبی شده است.

با وجود اعتراض های چین و روسیه و مخالفت های داخلی در کره جنوبی، اما دولت سابق این کشور حاضر نشد در طرح استقرار سامانه تاد تجدید نظر کند.

نگرانی از حمله احتمالی کره شمالی که ادعای مقامات دولت قبلی  کره جنوبی برای توجیه افکار عمومی داخلی به منظورکاهش مخالفت ها با استقرارسامانه موشکی «تاد» بوده در کنار فشارهای آمریکا، از جمله دلایلی بود که مقامات سئول تاکنون هرگونه تغییر در برنامه خود برای استقرار این سامانه را رد کرده اند.

اما با انتخاب «مون جائه این» به عنوان رئیس جمهوری جدید کره جنوبی، این احتمال مطرح است که با توجه به وعده وی در دوران رقابت های تبلیغاتی، طرح استقرار سامانه موشکی تاد آمریکا مورد بازنگری قرار بگیرد.

کارشناسان می گویند؛ یکی از دلایل اقبال مردم کره جنوبی به «مون جائه این» در انتخابات زود هنگام ریاست جمهوری این کشور، رویکرد متفاوتی است که وی دردوران تبلیغات انتخاباتی در مقایسه با رقبای خود درعرصه سیاست داخلی و خارجی مطرح کرد.

«مون جائه این» وعده داده بود که علاوه بر تجدید نظردر طرح استقرار سامانه «تاد» در کره جنوبی، با رهبر کره شمالی برای کاهش در روابط دو کشور گفتگو کند.

وی اعتقاد دارد که برای ترغیب کره‌شمالی به دست کشیدن از برنامه هسته‎ای خود تنها نباید از ابزار تحریم و فشار سیاسی استفاده کرد بلکه باید گفتگوها با این کشور در چارچوب مذاکرات شش جانبه هسته ای از سر گرفته بشود.

«مون جائه این» در کتابی که با تازگی منتشر کرده، این گونه استدلال می کند که کره‌ جنوبی باید یاد بگیرد که از این پس به آمریکایی‌ها «نه» بگوید.

 اتخاذ چنین مواضعی در دوران تبلیغات انتخابات زود هنگام ریاست جمهوری از سوی «مون جائه این» موجب شد تا چین به وی اقبال نشان دهد.

با پیروزی «مون جائه این»، دولت چین امید بسیاری دارد که کره جنوبی  در دوره ریاست جمهوری وی با اتخاذ سیاست های مستقل در عرصه داخلی و خارجی  و به خصوص در مناسبات خود با آمریکا، نگرانی های پکن را به ویژه در قبال طرح استقرار سامانه تاد برطرف کند.

البته این امکان وجود دارد که مواضع مطرح شده «مون جائه این» دردوران رقابت های انتخاباتی با دوره حضور وی در مسند ریاست جمهوری کره جنوبی با تغییر مواجه بشود.

با وجود چنین احتمالی، گذشت زمان مشخص می کند که رئیس جمهوری جدید کره جنوبی تا چه اندازه به آنچه درباره لزوم یاد گرفتن این کشور درباره گفتن نه به آمریکا در کتاب خود تاکید کرده، پایبند است.  113/110

بیشتر بخوانید:

مخالفت چین با استقرار سامانه موشکی آمریکا در کره جنوبی

چین به آمریکا و کره جنوبی هشدار داد

 

<a href="http://parstoday.com/fa/search--%D8%B4%DB%8C+%D8%AC%DB%8C%D9%86+%D9%BE%DB%8C%D9%86%DA%AF">شی جین پینگ</a>: چین همچنان خواهان  گسترش روابط  با کره جنوبی است.