ایران پرس-دونالد ترامپ نخستین سفر خود به چین را با تکرار اظهارات تند ضد کره شمالی و ناخرسندی از مناسبات تجاری میان واشنگتن و پکن آغاز کرد.

رییس جمهوری امریکا در مورد موضوع کره شمالی از چین خواست که بر فشارها ضد پیونگ یانگ بیافزاید و در مسیر تغییر معضل کسری تجاری امریکا و چین گام بردارد.

با این حال، «دونالد ترامپ» در سخنانی آشتی جویانه تاکید کرد که هیچ موضوعی مهم تر از حفظ روابط امریکا و چین نیست. 

تلاش چین برای کنار زدن جایگاه اقتصادی آمریکا در جهان

چین در حال حاضر شانه به شانه امریکا برای نشست بر جایگاه ابرقدرت جهانی تلاش می کند.

برخی برآوردها حکایت از آن دارد که تا 7 سال آینده یعنی تا سال 2025، چین در شاخص تولید ناخالص داخلی، گوی رقابت از امریکا را خواهد ربود و به ابرقدرت اقتصادی بدل خواهد شد.

رقابت چین با آمریکا بر سر »تصاحب جایگاه «ابرقدرتی جهان

در حال حاضر چین دارنده بیشترین اوراق قرضه وزارت خزانه داری امریکا است و در تجارت با این کشور، قریب به 500 میلیارد دلار مازاد تجاری دارد.

این موضوع موجب شده است که مقامات ارشد دولت امریکا از جمله «دونالد ترامپ» در مواجهه با چین با احتیاط بیشتری رفتار کنند.

از زمان روی کار آمدن «دونالد ترامپ» در آمریکا در ژانویه گذشته، رییس جمهوری امریکا به کرات سیاست های چین را در موضوعات تجاری و مناسبات پکن - پیونگ یانگ مورد انتقاد قرار داده است.

با این حال، هر بار ترامپ با «شی جین پینگ»، همتای چینی خود دیدار کرده لحن سخنان خود را ملایم کرده است.

این بار نیز در پکن، ترامپ به صراحت اعلام کرده است که هیچ موضوعی به حفظ روابط گرم میان واشنگتن و پکن ارجحیت ندارد. به عبارت دیگر انتظار نمی رود ترامپ با وجود لفاظی های تند ضد  کره شمالی، مناسبات قریب به یک تریلیون دلاری با چین را فدای مخالفت با برنامه های موشکی و اتمی کره شمالی کند.

این موضوع  هم در پکن و هم در پیونگ یانگ مورد توجه قرار گرفته است به همین دلیل نیز با وجود تجمع بخش وسیعی از توان نظامی و تهاجمی امریکا در منطقه پیرامون شبه جزیره کره، مقامات کره شمالی همچنان به  آزمایش های موشکی و اتمی ادامه می دهند و چین نیز به قطع کامل روابط اقتصادی خود با کره شمالی تن نمی دهد. 

البته چینی ها در راستای حفظ منافع اقتصادی خود بویژه با امریکا، در تلاش هستند تنش های سیاسی - نظامی در منطقه شرق آسیا را کاهش دهند با این حال آن گونه که بارها مقامات امریکایی اعلام کرده اند، اقدامات انجام گرفته از سوی پکن در برخورد با بحران شبه جزیره کره با انتظارات واشنگتن همخوانی ندارد، همانگونه که اقدامات اقتصادی و تجاری چین در موضوعاتی  همچون ارزش برابری یوان با دلار یا باز شدن بازارهای مصرف چین بر روی کالاهای امریکایی رضایت امریکایی ها را تامین نکرده است. 

دست خالی ترامپ در مذاکرات با چین

البته چین با روند کنونی رشد اقتصادی، توسعه نفوذ سیاسی و تسلط بر کشورهای پیرامونی چندان دلیلی  برای جلب رضایت امریکایی ها نمی بیند.

دست خالی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در مذاکره با چین

امریکای قرن بیست و یکم بر خلاف امریکای قرن بیستم که بستانکارترین کشور جهان به شمار می آمد، اکنون در جایگاه بدهکارترین کشور جهان نشسته است و اتفاقا بیشترین بدهی امریکا نیز به چین است از این رو کشور بدهکار نمی تواند شرایط خود را به کشور طلب کار تحمیل کند .134/112

نویسنده: امیرعلی ابوالفتح

بیشتر بخوانید:

هشدار چین به تحرکات ناو جنگی آمریکا در دریای چین جنوبی

اکید چین بر لزوم پایبندی آمریکا به سیاست چین واحد

رقابت چین با آمریکا بر سر »تصاحب جایگاه «ابرقدرتی جهان
دست خالی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در مذاکره با چین