به گزارش ایران پرس، در بیانیه نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد که بامداد روز جمعه منتشر شد، آمده است: اظهارات فتنهجویانه نماینده آمریکا علیه ایران در جلسه 23 خرداد شورای امنیت سازمان ملل، نماد دیگری از عملیات روانی ایران هراسانه این کشور بود.
فراخواندن ایران به دیپلماسی و بازگشت به میز مذاکره توسط آمریکایی که خود به صورت غیرقانونی از برجام خارج شده، یک طنز است.جنگ و تروریسم اقتصادی آمریکا علیه ملت ایران و حضور گسترده نظامی آن کشور در منطقه همواره منشأ اصلی ناامنی و بی ثباتی در منطقه خلیج فارس و جدیترین تهدید علیه صلح و امنیت آن بوده و است.نه ارائه اخبار ساختگی و انتشار اطلاعات نادرست میتواند واقعیت را تغییر دهد و نه متهم کردن بیشرمانه دیگران. آمریکا و متحدان منطقهای آن باید از جنگطلبی دست برداشته و به توطئههای فتنهانگیزانه و عملیاتهای مخفیانه خود با هدف متهم ساختن دیگران در منطقه پایان دهند.
در این بیانیه آمده است: ایران ضمن هشدار مجدد نسبت به زورگوئی، ارعاب و تهدید و رفتارهای شریرانه آمریکا، نگرانی خود را در مورد حوادث مشکوک روز گذشته تانکرهای نفتی ابراز میدارد.ایران از جامعه بینالمللی می خواهد تا به مسئولیتهای خود در پیشگیری از اینگونه سیاستها و اقدامات غیرمسئولانه و خطرناک آمریکا و متحدان منطقهای آن در افزایش تنش در منطقه، عمل کند. جمهوری اسلامی ایران مجدداً تأکید میکند که تنها راه کاهش تنش در این منطقه، تعامل فعال و سازنده تمام کشورهای منطقه در چارچوب یک گفتگوی واقعی، فراگیر و مبتنی بر احترام متقابل و اصول بنیادین حقوق بینالملل است. حوادث اخیر و وضعیت منطقه فوریت چنین گفتگوی منطقه ای را مورد تأکید قرار میدهد. ضمن تأکید مجدد بر موضع دیرینه خود مبنی بر ضرورت تقویت صلح و امنیت در منطقه گستردهتر خلیج فارس، جمهوری اسلامی ایران آماده است تا نقش فعال و سازندهای را در تأمین امنیت گذرگاههای راهبردی دریایی و تقویت صلح، ثبات و امنیت منطقه ایفا نماید.
"جاناتان کوهن" سرپرست نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد پنجشنبه شب پس از نشست شورای امنیت درباره حادثه نفتکشها در دریای عمان با تکرار ادعای "مایک پمپئو" وزیر خارجه این کشور گفت: ایران پشت این حادثه قرار دارد.
"کوهن" افزود، آمریکا به فشار اقتصادی و دیپلماتیک بر ایران ادامه میدهد تا ایران به میز مذاکره برگردد.
وزیر خارجه آمریکا عصر پنجشنبه بدون ارائه هیچگونه مستنداتی ایران را مسئول حمله به دو نفتکش در دریای عمان معرفی کرد.
"مایک پمپئو" در یک نشست خبری، جمهوری اسلامی ایران را به انجام اقدامات مخرب در منطقه متهم کرد و مدعی شد ایران تلاش می کند جریان انتقال نفت از طریق تنگه هرمز را مختل کند.
آمریکایی ها از صبح روز پنجشنبه تلاش خود را برای متهم جلوه دادن ایران در این حادثه آغاز کردند.
در این راستا، شبکه خبری سیبیاس صبح پنجشنبه به نقل از یک مقام وزارت دفاع آمریکا "پنتاگون" اعلام کرد، «به احتمال زیاد» ایران مسئول حمله به دو نفتکش در دریای عمان است.
مقامات عربستانی و اماراتی نیز ساعاتی پس از این حادثه، این خط آمریکایی ها را دنبال کردند.
صبح روز پنجشنبه دو نفتکش "فرانت آلتر" Front Altair که با پرچم جزایر مارشال متعلق به نروژ از قطر "اتانول" بارگیری کرده بود و نیز "کوکوکا کوریجس" Kokuka Courageous که با پرچم پاناما از "الجبیل" عربستان به مقصد سنگاپور، محموله "متانول" حمل میکرد، در دریای عمان دچار حریق شدند.
وزارت تجارت ژاپن اعلام کرد این دو نفتک حامل محموله های متعلق به این کشور بودهاند.
پس از وقوع حادثه حریق برای این دو نفتکش، واحد جستوجو و نجات دریایی سازمان بنادر و دریانوردی ایران بلافاصله وارد عمل شد و با نجات پرسنل و خدمه این دو کشتی آنها را جهت ارائه خدمات مناسب و درمانی به بندر جاسک (جنوب ایران) منتقل کرد.
در همین حال؛ "سید عباس موسوی" سخنگوی وزارت خارجه ایران از بروز حوادث مشکوک برای نفتکشهای تجاری مرتبط با ژاپن همزمان با دیدار "آبه شینزو" نخست وزیر این کشور با رهبر معظم انقلاب اسلامی ابراز نگرانی کرد و آن را خلاف جهت گیریها و تلاشهای منطقهای و فرامنطقهای برای کاهش تنشها و آرامش در منطقه دانست.
"محمد جواد ظریف" وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز این حوادث را مشکوک خواند و بر طرح پیشنهادی ایران در خصوص تشکیل مجمع گفت وگوی منطقهای تاکید کرد.
پیش از این هم (12 مه) 4 نفتکش در بندر "الفجیره" امارات دچار حادثه شده بودند.
آمریکا، امارات و عربستان طی روزهای گذشته تلاش کردند ایران را مسئول این حادثه نیز معرفی کنند اما راه به جایی نبردند.117
بیشتر بخوانید:
جوسازی جدید پمپئو؛ ایران مسئول حمله به دو نفتکش در دریای عمان است
نشست غیر علنی شورای امنیت درباره حادثه نفتکشها در دریای عمان
نیروی دریایی ارتش: ابعاد حادثه نفتکشها در دریای عمان درحال بررسی