«ویتالی ووک» Vitaly Vovk وزیر صنایع بلاروس روز سهشنبه در اختتامیه چهاردهمین نشست کمیته مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و بلاروس در تهران، با استقبال از بازدید تجار ایرانی از آن کشور، ابراز امیدواری کرد، توافق های انجام گرفته، سطح تعاملات دو طرف را ارتقا دهد.
«محمد شریعتمداری» وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران نیز در اختتامیه چهاردهمین نشست کمیته مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و بلاروس گفت، هشت سند همکاری با موضوع نقشه راه و علاوه بر آن در زمینههای دارویی، خودرو، اتوبوس و اتوبوسبرقی و کامیونهای گازسوز مورد توافق و امضای طرفین قرار گرفت.
شریعتمداری با بیان اینکه نقشه راه همکاریهای ایران و بلاروس در فضای دوستانه برای سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ تهیه شده است، افزود، تبادل هیاتهای عالیرتبه سیاسی، حمایت از یکدیگر در مجامع جهانی و انعقاد توافقنامههای مورد نیاز بهخصوص توافق تجارت ترجیحی با اتحادیه اورآسیا مورد حمایت دو طرف قرار گرفت.
«ویتالی ووک» وزیر صنایع بلاروس که روز شنبه 30 دی ماه در صدر هیات عالیرتبه سیاسی- اقتصادی وارد تهران ایران شده است، با «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهوری و «بیژن زنگنه» وزیر نفت ایران نیز جداگانه دیدار و گفت و گو کرد.
چهاردهمین اجلاس همکاری مشترک اقتصادی ایران – بلاروس، صبح روز دوشنبه در تهران آغاز به کار کرد.
نقشه راه همکاری ایران و بلاروس چیست؟
به گزارش ایرنا، امضای نقشه راه و دورنمای همکاری های دو کشور برای سال های 2018 تا 2020 در زمینه های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، بانکی، کشاورزی، حمل و نقل، علوم و فرهنگ، بهداشت و گردشگری مهمترین سند امضا شده در این کمیسیون مشترک بود.
همچنین 2 کشور در زمینه تولید و صادرات دارو، همکاری های تحقیقاتی بین شرکتهای دارویی، تولید هزار دستگاه خودروی دنا و دنا پلاس به صورت اس. کی. دی و افزایش آن به پنج هزار دستگاه در پنج سال، تولید مشترک اتوبوس های برقی در ایران توسط شرکت سام سبز خودرو و بل کامون ماش بلاروس و همچنین سه هزار دستگاه کامیون و اتوبوس گازسوز توافق کردند.
ویتالی ووک، وزیر صنایع بلاروس نیز در اختتامیه چهاردهمین اجلاس کمیته مشترک همکاری های اقتصادی ایران و بلاروس گفت: منتظر بازدید تجار ایرانی از کشور بلاروس هستیم و توافقات این اجلاس تمهیدات لازم را برای سفر رییس جمهور بلاروس به تهران فراهم می کند.
وی از وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران برای سفر به بلاروس دعوت کرد و گفت: امیدوارم توافقات انجام گرفته سطح تعاملات دو طرف را ارتقا دهد و به سطح بهتر و بالاتری برساند.
براساس نقشه راه توسعه روابط ایران و بلاروس که اردیبهشت ماه سال 95 در مینسک امضا شد، دو کشور با تنظیم و اجرای برنامه های متعدد بازرگانی، صنعتی، سرمایه گذاری مشترک و بازرگانی، افزایش ارزش روابط اقتصادی را از سالیانه 75 میلیون دلار کنونی به 250 میلیون دلار تا پایان سال 2017 هدف گذاری کردند.
جمهوری بلاروس به مساحت 207 هزار و 600 کیلومتر مربع با پایتختی مینسک در شرق اروپا هم مرز روسیه، اوکراین، لهستان، لیتوانی و لتونی قرار دارد و یکی از کشورهای پیشرفته صنعتی پس از فروپاشی شوروی در سال 1991 در منطقه است.
133/110
بیشتر بخوانید:
گزارش: افزایش همکاری اقتصادی ایران و بلاروس
تهران؛ میزبان چهاردهمین اجلاس همکاری مشترک اقتصادی ایران – بلاروس