امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت: تهران بر این باور است که راه‌حل اولیه برای بحران سوریه در ابزارهای سیاسی نهفته است، زیرا اقدامات نظامی تنها موجب پیچیده‌تر شدن وضعیت می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، امیرسعید ایروانی روز چهارشنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل با موضوع «وضعیت غرب آسیا: سوریه» با تاکید بر اهمیت از سرگیری جلسات کمیته قانون اساسی به‌عنوان یک سازوکار موثر برای پیشبرد روند سیاسی سوریه، ابراز امیدواری کرد که اختلافات مربوط به محل برگزاری جلسه کمیته به سرعت حل شود و کار آن از سر گرفته شود.

ایروانی با اشاره با اینکه  وضعیت انسانی در سوریه همچنان بسیار وخیم است، افزود: یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی که امروز سوریه با آن مواجه است، اقتصاد شدیداً آشفته آن است که در درجه اول به موجب تحریم‌های یکجانبه و بهره‌برداری غیرقانونی از منابع است؛ این دو واقعیت هر دو به‌صورت نامتناسبی بر زنان، کودکان و سایر مردمان سوریه تأثیر می‌گذارند.

وی با بیان اینکه نقش سازمان ملل متحد در مورد سوریه باید حمایتی باشد، و تمامی فرآیندها می‌بایست تحت رهبری و مالکیت این کشور باشد، تصریح کرد: متأسفانه پس از گذشت ۱۲ سال از بحران سوریه، همچنان شاهد حضور گروه‌های تروریستی فعال در این کشور هستیم؛ گروه‌های تروریستی‌ای که هم تهدیدی جدی برای امنیت سوریه، و هم برای کشورهای همسایه به‌شمار می‌روند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل ادامه داد: ضمن به رسمیت شناختن نگرانی‌های امنیتی مشروع کشورهای همسایه سوریه، تأکید بر این امر ضروری است که نبرد با تروریسم نباید به‌عنوان بهانه‌ای برای نقض حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه مورد استفاده قرار گیرد. در این میان، حضور غیرقانونی نیروهای نظامی خارجی در داخل سوریه تنها بر بی‌ثباتی این کشور و منطقه افزوده است.

ایروانی همچنین حملات متداوم رژیم اسرائیل به خاک سوریه را به شدت محکوم کرد و افزود: هدف رژیم صهیونیستی از دست زدن به چنین تجاوزاتی، منحرف کردن توجهات جامعه جهانی از جنایات فجیع روزانه که علیه مردم فلسطین انجام می‌دهد، است.

سفیر ایران در سازمان ملل در ادامه گفت: جمهوری اسلامی ایران موضع اصولی خود را برای حمایت از بازگشت سریع و ایمن پناهندگان به سوریه تکرار می‌کند.

ایروانی در پایان خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران از تحولات مثبت اخیر در روابط دیپلماتیک سوریه، چه در جبهه‌های منطقه‌ای و چه در عرصه بین‌المللی، استقبال و کاملاً حمایت می‌کند.125