بنا بر آخرین آمار منتشر شده از سوی کمیته بین المللی صلیب سرخ ،در این حمله بیش از 236 تن از آوارگان ساکن این اردوگاه جان باخته اند.
هفته گذشته در حمله هوایی جنگنده های ارتش نیجریه به اردوگاه آوارگان تعداد زیادی از شهروندان نیجریه که از ترس حملات بوکوحرام در آنجا ساکن شده بودند ،به خاک و خون کشیده شدند.
مقامات ارتش نیجریه این بمباران را ناشی از یک اشتباه دانستند و اعلام کردند هدف اصلی از آن حمله بمباران مواضع تروریست های بوکوحرام بوده و به اشتباه کمپ پناهجویان هدف قرار گرفته است.
بوهاری رییس جمهوری این کشور بایت این رویداد از مردم عذرخواهی کرد و آن را مایه تاسف خواند.
از زمان شکل گیری بوکوحرام در نیجریه، بیش از 20 هزار تن از شهروندان این کشور کشته و بالغ بر 2 میلیون و 600 هزار تن بی خانمان شدند اما این گروه همچنان به کشتارهای خود در نیجریه و منطقه ادامه می دهد، به نظر می رسد اقدامات صورت گرفته از سوی مقامات کشورهای مختلف این منطقه نیز نتوانسته است از فعالیت های مخرب آنها بکاهد.
از این روی همواره گمانه زنی های مختلفی در مورد عملکرد این گروه همچنین مقامات کشورهای مختلف منطقه ازجمله نیجریه مطرح بوده است. معامله پشت پرده دولت نیجریه با بوکوحرام،نفوذ برخی عناصر تندرو در ارتش این کشور و اجرای سیاست های خودکامه تا جایی که دولت این کشور نیز نمی تواند اقدامی انجام دهد ؛در این گمانه ها مطرح است.
مهاجرت تکفیری های جدید در پی شکست سنگین در سوریه و عراق و تلاش آنها برای قدرت بخشیدن به بوکوحرام از جمله سایر گمانه هایی است که در این رابطه مطرح می شود.
حمله جنگنده های ارتش نیجریه اما بار دیگر نه تنهاعملکرد نیروی نظامی این کشور بلکه مقامات نیجریه را نیز زیر سوال برد اگر این حمله به تعبیر آنها بر اثر یک اشتباه فنی بوده که برای ارتشی که مرتب از پیروزی های خود علیه بوکوحرام دم می زند قابل قبول نیست و اگر از روی عمد و در راستای اهداف دیگری صورت گرفته باشد بنابراین ،پشت پرده چه کسانی هستند.
کشورهای آفریقایی که همواره مد نظر کشورهای استعمارگربوده اند طی دهه های گذشته مورد توجه برخی دیگر از کشورها نیز قرار گرفته اند.
در سیاستی جدید برخی کشورها چون عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی در راستای گسترس سیاست های خود در حال نفوذ به کشورهای آفریقایی در راستای جبران شکست سیاست های پیشین خود در منطقه خود هستند.در این راستا چندی پیش خبرهایی از دیداربرخی مقامات نظامی این کشورها و مذاکرات پشت پرده منتشر شد.
آنچه در مجموع مشخص است اینکه محمدو بوهاری که با وعده ریشه کنی بوکوحرام و برقراری امنیت در این کشور رشته امور را در دست گرفت اکنون بعد از گذشت بیش از دوسال نه تنها نتوانسته امنیت وعده داده شده را محقق کند بلکه عرصه برای مردم این کشور و گروه های اقلیت نیز بیش از گذشته تنگ شده است.
فشار بر مسلمان این کشور،دستگیری رهبر جنبش اسلامی این کشور و حمله علیه مسلمان نیز در این راستاست. در چنین شرایطی بمباران اردوگاه آوارگان در مرزنیجریه- کامرون توسط جنگنده های ارتش نیجریه رویدادی است که در هر حال برای موقعیت مترلزل نیجریه پر هزینه خواهد بود و اعتماد به اقدامات ارتش برای حفظ امنیت را زیر سوال برده است.
بیشتر بخوانید.....
افزایش شمار کشته های حمله ارتش نیجریه به اردوگاه مهاجران
کشته شدن 100 غیرنظامی در نیجریه