ایران پرس- دومین نشست نمایندگان احزاب سیاسی افغانستان و گروه طالبان برای حل بحران این کشور در مسکو، پایتخت روسیه با صدور بیانیه ای به کار خود پایان داد.

در این بیانیه که روز پنجشنبه در مسکو صادر شد، هیچ اشاره‌ای به  توافق برای آتش‌ بس در افغانستان در روزهای آینده نشده است.

در این بیانیه آمده است، در نشست بین‌ گروه طالبان و احزاب سیاسی افغانستان که نمایندگان دولت این کشور در آن حضور نداشتند، درباره صلح پایدار، موارد مهم مربوط به سرنوشت مردم و آینده صلح و ثبات و راه های برقراری امنیت بحث شد.

"عطامحمد نور" رئیس اجرایی حزب جمعیت اسلامی افغانستان از حاضران این نشست گفت: دو طرف درباره آتش‌بس در این کشور گفت‌ وگو کردند؛ اما توافقی در این باره صورت نگرفت.

نخستین نشست گروه طالبان و نمایندگان احزاب افغانستان سال گذشته در مسکو برگزار شد.

بیانیه پایانی دومین نشست گروه طالبان و نمایندگان احزاب افغانستان در مسکو نشان می دهد که طبق پیش بینی ها این اجلاس نتیجه ای در برنداشته است. البته نباید از نشست های نمایندگان گروه های سیاسی و طالبان رسیدن به نتیجه خاصی مورد انتظار باشد.

البته این دیدگاه نیز وجود دارد که نشست ها و گفت وگوهای احزاب افغانستان با طالبان می تواند تنها پل ارتباطی دولت این کشور با این گروه را حفظ کند که در شرایط کنونی و به خصوص با مذاکرات دو جانبه آمریکا با طالبان داشتن این پل ارتباطی برای دولت کابل اهمیت راهبردی دارد.

تا زمان حضور نیروهای خارجی در افغانستان طالبان جنگ را پایان نخواهد داد

موضع طالبان در رد گفت وگو با دولت افغانستان تا  زمان حضور نظامیان خارجی در این کشور موجب شده تا گفت وگوهای بین نمایندگان احزاب افغان و طالبان امیدها برای تغییر موضع این گروه را همچنان زنده نگه دارد.

با توجه به آنکه نشست اخیر طالبان با "زلمای خلیل‌زاد" نماینده آمریکا نیز به شکست انجامید؛ این مسئله تقریبا قطعی شده است که تا زمان حضور نیروهای خارجی در افغانستان این گروه جنگ را پایان نخواهد داد و برقراری آتش بس دائمی و صلح پایدار در این کشور به تصمیم کاخ سفید در پایان دادن به اشغال افغانستان پیوند خورده است‌.

اصرار دولت آمریکا بر ادامه حضور در افغانستان ضمن آنکه موجب تداوم عملیات شبانه نظامیان خارجی و کشتار مردم این کشور شده است سبب تحریک طالبان به ادامه جنگ و همچنین خودداری این گروه از ورود به روند گفت وگوها با دولت کابل برای استقرار صلح در افغانستان شده است.

در چنین شرایطی در حال حاضر تحول اساسی در دوگانه جنگ و صلح در افغانستان مبتنی بر پایان مخاصمه و برقراری ثبات دائمی در این کشور به مسئله خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان بستگی دارد.

این انتظار در افغانستان و حتی در بین کشورهای منطقه وجود دارد که چنانچه آمریکا مدعی تلاش برای خاتمه جنگ و استقرار صلح در افغانستان است باید با خروج نظامیان خود آتش خشونت و جنگ را که سالهاست براین کشور سایه افکنده از آن دور کند.

نویسنده: محمدرضا عسگری

133/117

بیشتر بخوانید:

مسکو میزبان دومین نشست احزاب سیاسی افغانستان و گروه طالبان

اذعان سفیر آمریکا به شکست مذاکرات صلح با طالبان

پایان ششمین دور مذاکرات گروه طالبان با آمریکایی‌ها