ایران پرس- سرپرست وزارت دفاع افغانستان پذیرش آتش‌بس توسط گروه طالبان را پیش از ایجاد هرگونه توافق با این گروه، خواستار شد.

«اسدالله خالد» با اشاره به اینکه هیچگونه مذاکره و توافقی با گروه طالبان بدون اعلام آتش‌بس را ممکن نمی‌داند گفت: اگر مذاکرات آمریکا و گروه طالبان برای ایجاد یک توافق سیاسی از سر گرفته شود این گفت‌ وگوها باید به پذیرش آتش بس از طرف طالبان منجر شود.

«دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا اواسط سپتامبر 2019 مذاکرات با گروه طالبان را پس از برگزاری 9 دور مذاکره در قطر، متوقف کرد.

تاکنون مذاکرات نمایندگان آمریکا با گروه طالبان نه تنها نتیجه ای برای مردم افغانستان نداشته است، بلکه باعث شده تا جنگ، درگیری و حملات تروریستی در این کشور بیشتر شود.

سخنان سرپرست وزارت دفاع افغانستان درباره آنکه پیش هر گونه توافق با طالبان باید این گروه اتش بس سراسری را بپذیرد از نگرانی های موجود در این کشور درباره گفتگو و توافق با طالبان حکایت دارد.

از نظر طیف افرادی که همانند سرپرست وزارت دفاع افغانستان به مسئله صلح با طالبان و خاتمه جنگ به عنوان مطالبه و درخواست اصلی مردم این کشور می اندیشند باید پیش از هر توافقی با این گروه صداقت طالبان در بحث پایان خشونت و درگیری را از طریق برقراری اتش بس مورد راستی آزمایی قرار داد.

در چارچوب چنین دیدگاهی چنانچه طالبان به طور جدی خواهان پایان جنگ و بازگشت به روال عادی زندگی سیاسی و اجتماعی درافغانستان است باید حسن نیت خود را در روند گفتگوهای صلح از طریق پذیرش اتش بس برای ورود به گام نهایی گفتگوها که می تواند به امضای توافقنامه صلح منجر شود، نشان دهد.

با توجه به انکه طالبان بارها درباره  برقراری اتش بس پیشنهادی دولت افغانستان به ویژه در ماه مبارک رمضان مخالفت کرده اند این نگرانی در بین مردم و برخی مقامات این کشور وجود دارد که این گروه حاضر به نشان دادن حسن نیت خود برای نتیجه بخشی گفتگوهای صلح نباشد.

در چنین شرایطی است که سرپرست وزارت دفاع افغانستان با اشاره به مذاکرات آمریکا و طالبان که البته در حال حاضر متوقف شده است خواهان آنست که اگر گفتگوهای دوطرف برای شکل گیری یک توافق سیاسی به نتیجه برسد باید پیش از آن آتش بس به عنوان پیش نیاز هر گونه توافق برای صلح در سراسر افغانستان برقرار شود.

با توجه به سیاست های یکجانبه آمریکا در افغانستان این نگرانی وجود دارد که کاخ سفید در روند گفتگوهای صلح با طالبان صرفا با هدف تحقق منافع خود این مذاکرات را به نحوی پیش ببرد که منافع و امنیت ملی افغانستان به مخاطره بیافتد و توافق واشنگتن با طالبان به تحکیم موقعیت این گروه منجر شود.

در حالی که انتطار مردم افغانستان از توافق با طالبان خاتمه جنگ و همچنین پذیرش قانون اساسی توسط این گروه و کنار گذاشتن دایمی سلاح است که تحقق ان در روند گفتگوها با آمریکا با ابهامات جدی روبرو است.

نویسنده : محمدرضا عسگری

133/118

بیشتر بخوانید:

توقف مذاکرات صلح آمریکا با طالبان در قطر/ تحلیل