پلیس فدرال آمریکا( اف بی آی)، اتهام آژانس اطلاعات مرکزی این کشور(سیا) به مسکو مبنی بر دخالت روسیه در حمله سایبری به سیستم انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را تایید کرد.

اف بی آی روز جمعه در تایید این ادعای سیا اعلام کرد که روسیه با هدف به قدرت رساندن دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا مبادرت به چنین اقدامی کرده است.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین روز جمعه، اتهامات واشنگتن درباره حملات سایبری روسیه به آمریکا در دوران انتخابات ریاست‌ جمهوری این کشور را غیر واقعی و شرم آور دانست.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه از سوی واشنگتن به رهبری مستقیم حمله سایبری به سیستم انتخابات ماه گذشته آمریکا متهم شده است. باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا نیز روز جمعه هشدار داد، در صورتی که کشوری صحت انتخابات این کشور را هدف قرار دهد با پاسخ تلافی جویانه واشنگتن مواجه خواهد شد.

به نظر می رسد مساله دخالت روسیه در فرایند انتخابات آمریکا از طریق حملات سایبری با هدف تضعیف رقیب ترامپ یعنی هیلاری کلینتون اکنون بیش از پیش جدی شده است.

این مساله می تواند نه فقط تاثیر منفی بر قانونی بودن انتخاب ترامپ بگذارد، بلکه این برای نخستین بار در تاریخ آمریکا خواهد بود که یک رئیس جمهور منتخب، برچسب حمایت از سوی یک دولت خارجی برای انتخاب شدن را می خورد.

مسلما این موضوع بر محبوبیت ترامپ تاثیر منفی گذاشته و حتی اقدامات احتمالی وی برای بهبود روابط با روسیه نه اقدامی در راستای منافع آمریکا بلکه بیشتر پاداشی به روسها در ازای حمایت آشکار و پنهان از ترامپ تلقی خواهد شد.

در این راستا هیلاری کلینتون، نامزد دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تصریح کرد که پوتین به خاطر خصومت شخصی نسبت به وی، دستور دخالت هکرها در انتخابات آمریکا را صادر کرد.

حتی جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید پا را از این هم فراتر گذاشته و اعلام کرد، ولادیمیر پوتین شخصاً بر اقدامات آژانس‌های اطلاعاتی کشورش برای هک کردن انتخابات آمریکا به نفع دونالد ترامپ نظارت کرده است.

در واکنش به این اتهامات، سخنگوی کرملین ادعای مداخله مستقیم پوتین در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را "مهمل و خنده‌دار" خوانده است.

با این حال دولت اوباما تاکید دارد، پوتین شخصاً مجوز هک کردن ایمیل های مقام‌های حزب دموکرات آمریکا را پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا داده و همچنین تاکید شده است که چنین اقداماتی به کمپین دونالد ترامپ کمک کرد.

کاخ سفید همچنین با انتقاد از ترامپ اعلام کرد که وی از مداخله سایبری روسیه اطلاع داشته است. 

در واقع یکی از دستورکارهای اصلی ترامپ،  ترمیم روابط آمریکا و روسیه است که طی چند سال اخیر بخصوص بعد از بحران اوکراین و نیز اختلاف در باره بحران سوریه دچار تنش بی سابقه ای شده است.

ترامپ تا قبل از پیروزی و در جریان مبارزات انتخاباتی همواره بر کاهش تنش با روسیه و همکاری دوجانبه برای حل مسائل منطقه‌ای و جهانی تاکید کرده است. هم چنین ترامپ در جریان رقابت های انتخاباتی آمریکا، علاوه بر تحسین پوتین به عنوان یک رهبر قدرتمند در برابر اوباما، مواضع دوستانه در برابر روسیه را حتی به مسائل بین المللی کشاند و تعامل همراه با کاهش تنش بین واشنگتن و مسکو را سودمند خواند.

پس از اعلام نتایج انتخابات آمریکا و پیروزی ترامپ، مسکو از این مساله استقبال کرد. استقبال آشکار مسکو از انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری جدید آمریکا، نشان از موضع هوادارانه مسکو از وی دارد و همین مساله باعث تشدید سوءظن ها به مسکو در زمینه دخالت در انتخابات آمریکا از طریق جاسوسی سایبری و دسترسی به اسناد محرمانه مربوط به نامزد دموکراتها و انتشار آن از طریق ویکی لیکس به منظور کاستن از محبوبیت کلینتون  شده است.

اکنون با تایید دیدگاه سیا در این زمینه از سوی اف بی آی، اتهامات علیه روسیه و ترامپ بسیار جدی تر از قبل مطرح خواهد شد. باید دید که آیا این مساله می تواند بر نشست گزینش گران ایالت های آمریکا در 19 دسامبر که باید در آن پیروزی ترامپ رسماً تایید شود، تاثیر بگذارد و موجب رای منفی برخی از گزینشگرها به وی شود؟