در این بیانیه، اعمال تحریمها به علت به کارگیری سلاح شیمیایی از طرف دولت سوریه عنوان شده است. در بیانیه اتحادیه اروپا اسامی چند تن از مقامات سوریه که با دولت قانونی این کشور همکاری دارند نیز آمده است و همچنین داراییهای این افراد به جرم همکاری با دولت سوریه در کشورهای عضو اتحادیه اروپا مسدود میشود. در مجموع 67 شرکت سوری نیز هدف مسدود شدن داراییها قرار گرفتهاند.
گروههای تروریستی و کشورهای غربی حامی آنها، دولت سوریه را متهم میکنند که در درگیری با گروههای تروریستی از سلاحهای شیمیایی استفاده میکند. دولت سوریه همواره استفاده از سلاح شیمیایی در جنگ علیه تروریستها را تکذیب کرده است. با این حال این مساله به ابزار فشار و نیز بهانه تهاجم به سوریه توسط غربیها تبدیل شده است. کما اینکه حمله موشکی گسترده آمریکا، فرانسه و بریتانیا به سوریه درآوریل 2018 دقیقا به همین بهانه انجام شد.
به گفته «تِد گیلن کارپنتر» Ted Galen Carpenter کارشناس آمریکایی، حمله هوایی و موشکی آمریکا و متحدان اروپاییاش، ضد اهداف دولت سوریه به دلایل مختلف قابل نکوهش است. اقدام این سه کشور در حمله به سوریه تجاوز آشکار به حاکمیت یک کشور مستقل بود. خصوصاً در شرایطی که قرار بود کمیته حقیقت یاب، ادعای آمریکا مبنی بر استفاده ارتش سوریه از سلاح شیمیایی را در "دوما" بررسی کند و دمشق نیز امکان آن را فراهم کرده بود.
غربیها از جمله اروپاییها که سرمایهگذاری هنگفتی برای گروههای تروریستی به امید سرنگونی دولت قانونی سوریه کرده بودند و اکنون همه امیدهای خود را بر باد رفته میبینند، همواره در صدد هستند به هر بهانهای برای تضعیف دمشق اقدام کنند.
به این ترتیب به رغم برخی امیدواریها درباره وقوع تغییرات در مواضع اتحادیه اروپا درقبال بحران سوریه، اما تمدید تحریمهای این نهاد اروپایی علیه سوریه نشان میدهد مقامات ارشد این اتحادیه کماکان خواهان اعمال فشار بر دولت قانونی سوریه هستند.
ادامه تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه به معنای دیدگاه منفی و غیر سازنده این اتحادیه در مسیر حل و فصل سیاسی بحران سوریه است. بحرانی که از سال 2011 و با حمایت همه جانبه آمریکا، برخی کشورهای اروپایی و عربی از گروههای تروریستی، در سوریه ایجاد شده است.
فرانسه و بریتانیا به عنوان دو عضو اتحادیه اروپا از سال 2011 در راستای هدف کلی ائتلاف غربی– عربی برای سرنگونی دولت قانونی سوریه، تلاش خود را بر کمکهای همه جانبه به انواع و اقسام گروههای مسلح و تروریستی متمرکز کردند تا به خیال خود از طریق این گروهها به خواستهشان یعنی سرنگونی دولت سوریه و «بشار اسد» رئیس جمهوری این کشور دست یابند.
هدف کلیتر آنها ازاین اقدام، در واقع ضربه زدن به محور اصلی مقاومت در منطقه یعنی سوریه بود تا با فروپاشی نظام سوریه، زنجیره مقاومت درمنطقه از هم گسسته شود. با این حال به راه انداختن این جنگ داخلی خانمانسوز هیچ نتیجهای عاید آنها نکرده است. به گفته«آرون لوند» Aaron Lund کارشناس سیاسی سوئدی، بشار اسد از لحاظ استراتژیک توانسته دشمنانی را که خواهان برکناری وی بودند، شکست دهد.
درحال حاضر موقعیت گروههای تروریستی کاملا تضعیف شده است و دولت سوریه قصد دارد به همراه متحدان خود یعنی روسیه، ایران و حزب الله لبنان روند پیروزیهای خود را در دیگر نقاط سوریه تکمیل کند. مسلما تمدید تحریمهای اتحادیه اروپا نیز نمیتواند عزم دمشق را در این زمینه متزلزل کند. 118/120
بیشتر بخوانید:
اتحادیه اروپا دو وزیر سوریه را تحریم کرد
واکنش اتحادیه اروپا به عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه
همراهی اتحادیه اروپا با آمریکا در اعمال فشار علیه دولت قانونی سوریه