ایران پرس - ارتش سوریه و نیروهای مقاومت مردمی این کشور سرانجام پس ازچند هفته نبرد با تروریست‌ها و مواجهه با هجمه ها و تهدیدهای سنگین سیاسی و رسانه‌ای حامیان منطقه ای و بین المللی آنها توانستند منطقه راهبردی «غوطه شرقی» در ریف دمشق را آزاد کنند.

نیروهای دولتی سوریه با تسلط بر شهر «دوما»، کنترل کامل غوطه شرقی دمشق را در دست گرفته اند.

دوما که بزرگترین شهر منطقه غوطه شرقی دمشق به شمار می رود آخرین شهر در این منطقه بود که در کنترل معارضان مسلح و تروریست‌های تکفیری از جمله گروه تروریستی – وهابی موسوم به جیش‌الاسلام قرار داشت.

ساکنان دوما در پی خروج تروریست‌ها و آزادی این شهر به دست ارتش سوریه، بار دیگر پرچم دولت قانونی کشور خود را در آن به اهتزاز درآوردند.   

شکست تروریست‌ها و پاکسازی غوطه دمشق از لوث تروریست‌ها، به حدی برای حامیانشان زجرآور بود که تهدیدهای منفعلانه‌ای را علیه سوریه و جبهه متحدین این کشور آغاز کردند.

ساکنان غوطه شرقی از جمله اهالی روستای حرجله که بسیاری از آنها به عنوان سپر انسانی در دست تروریستها اسیر بوده اند بعد از پیروزیهای ارتش سوریه به خیابانها آمدند و در حمایت از «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه و ارتش این کشور شعارهایی سردادند.

محافل خبری از جمله تلویزیون روسیه تصاویری از شادمانی ساکنان دوما را پس از آزادی این منطقه پخش کرد.

تحولات اخیر سوریه در پی موفقیت‌های بزرگ ارتش سوریه در پاکسازی غوطه شرقی از وجود تروریست های مسلح اتفاق افتاد.

ما در طول بحران سوریه شاهد بودیم که هرگاه ارتش سوریه موفقیت‌های بزرگی دست یافته است، در پی آن اتهام کاربرد سلاح شیمیایی به ارتش سوریه وارد می‌شود تا مانع ازتداوم پیشروی آنها و یکسره شدن کار تروریست ها شوند.

این در شرایطی است که در فرهنگ و منطق نظامی ارتشی که در حال پیشروی است هیچ وقت سلاح شیمیایی به کار نمی برد و سلاح شیمیایی وقتی به کار گرفته می‌شود که ارتشی در حال شکست خوردن باشد و بخواهد جلوی پیشروی دشمن را بگیرد.

اما در چند موردی که تا امروز بحث اتهام کاربرد سلاح شیمیایی مطرح شده همه این موارد در زمانی بوده که ارتش سوریه در حال پیشروی بوده است.

این نشان می‌دهد که این اتهامات ساختگی و سناریویی برای دست یافتن به اهداف دیگر است. دلیل آن این است که حامیان گروه‌های تروریستی مانند عربستان، آمریکا، فرانسه به این نتیجه رسیده‌اند که گروه‌های تروریستی مسلح نه تنها قادر به براندازی نظام سوریه نیستند بلکه حتی قادر به حفظ مناطق تحت اشغال‌شان نیز نیستند.

بنابراین خود این کشورها می‌خواهند به صحنه بیایند و با ضربات سنگین موشکی و هوایی به دو هدف دست پیدا کنند اول این که صحنه جنگ را تغییر دهند و جنگی که تا امروز با تکفیری‌ها بود به جنگی با کشورها در بُعد منطقه‌ای و جهانی تبدیل شود و دیگر آنکه بتوانند فشار سنگینی به سوریه و روسیه وارد کنند تا گروه‌های شکست خورده را به نحوی در راه حل سیاسی وارد کنند.

اهتزار پرچم سوریه در دوما مرکز غوطه شرقی

«عبدالمسیح الشامی»، کارشناس مسائل سوریه گفت:

"هدف غرب از فشار بر دمشق، متوقف کردن پیروزی های ارتش سوریه است."

«عبدالمسیح الشامی» درمصاحبه با شبکه تلویزیونی «روسیا الیوم» درباره اتهام زنی های غرب به دمشق در استفاده از تسلیحات شیمیایی افزود:

"هنگامی که شاهد تهدید آمریکا و انگلیس و فرانسه برای حمله به یک کشورمستقل هستیم، باید انتظار ساختن اخبار دروغین و جعلی نیز داشته باشیم."

«سیدهادی سیدافقهی» کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به حمله شیمیایی به شهر دوما و جوسازی های آمریکا، گفت:

"آمریکا به دنبال بهانه‌ای برای از بین بردن خوشحالی پیروزی مردم و ارتش سوریه بود و با سناریو سازی حمله شیمیایی به دوما این بهانه را به دست آورد و این خیمه‌ شب‌بازی‌های آمریکا با شکست‌هایش در غوطه شرقی دمشق مرتبط است."

«رضا صدرالحسینی» کارشناس مسائل سوریه نیز تاکید کرد:

"با نگاه دقیقی به پرونده پر فراز و نشیب بحران در سوریه و تحولات به وجود آمده در این منطقه این نکته حائز اهمیت است که آمریکایی‌ها به دنبال استفاده از بحران سوریه برای حضور دائمی در منطقه غرب آسیا هستند و تحرکات آنان در ماه های اخیر برای ایجاد پایگاه های نظامی در سوریه در این چارچوب بوده است."

اهمیت راهبردی غوطه شرقی در مجاورت دمشق 

آمریکا بر سر مساله غوطه شرقی در سوریه دچار یک شوک روانی و سیاسی، نظامی شده است چرا که  تصور نمی کرد که منطقه ای را که در ۷ سال گذشته به عنوان یک نوع ذخیره استراتژیک تروریستها و غرب در بحران سوریه بود را در مدت کوتاهی از آغاز عملیات ارتش سوریه از دست بدهد منطقه ای که پهلوی شرقی پایتخت سوریه (دمشق) بود.

حدود 14 الی 15هزار نیروی زبده گروههای تروریستی به محوریت گروهک تروریستی موسوم به جیش الاسلام و با مجهزترین سلاح ها مستقیما زیر نظر بهترین کارشناسان نظامی اسرائیلی و آمریکایی و فرانسوی آموزش می دیدند و سلاح و حقوق بالایی هم از عربستان دریافت می کردند.

حضور گروه‌های تروریستی در غوطه شرقی به آنها این امکان را داده بود که سناریوی اشغال پایتخت و کاخ ریاست جمهوری را زنده نگه دارند چون از سال 2012 دمشق هدف حملات متعددی از سمت غوطه بود که در عین حال با واکنش فوری و قاطع ارتش سوریه روبه‌رو می‌شد.

در مجموع پاکسازی غوطه شرقی، حتی بیش از آزاد سازی حلب از اشغال تروریست ها، زمینه ساز پیشروی ارتش سوریه در نواحی جنوبی و شمال غربی تحت کنترل تروریست‌ها خواهد شد و پاکسازی کامل خاک سوریه از تروریستها را تسریع خواهد کرد.

اهمیت راهبردی غوطه شرقی زمانی مشخص می شود که هنگامی که عملیات آزاد سازی این منطقه شروع شد جلسات پی در پی اضطراری شورای امنیت هم شروع شد. اینجاست که عیار غوطه شرقی مشخص می شود که غربیها چه چیزی را از دست داده اند.

از این رو است که آنان خصوصاً آمریکا سرخورده و سردرگم برای استرداد غوطه شرقی و یا جبران شکست های میدانی عواملشان یعنی تروریست ها ،  با صف آرایی نظامی حاضرند حتی تا پرتگاه جنگ جهانی سوم پیش بروند.

114/116

نویسنده: بیژن نجفی

بیشتر بخوانید:

گزارش: آزادی غوطه شرقی از اشغال تروریست‌های جیش‌الاسلام پس از 7 سال

وزارت دفاع روسیه: هیچ اثری از حمله شیمیایی در دوما وجود ندارد

اهتزار پرچم سوریه در دوما مرکز غوطه شرقی
اهمیت راهبردی غوطه شرقی در مجاورت دمشق