به گزارش ایران پرس، رسانه های پاکستان روز دوشنبه به نقل از منابع آگاه نظامی در این کشوراعلام کردند: بیشتر تجهیزات نیروی دریایی پاکستان ساخت آمریکا است، اما پاکستان تلاش می کند تجهیزات جدید خود به ویژه شناورهای جنگی و زیردریایی های خود را از چین خریداری کند.
همچنین پاکستان خرید بالگردهایی از چین و ترکیه را در حال بررسی دارد و نیروی دریایی پاکستان نیز در حال بررسی خرید ناوگان نظامی از ترکیه - چین و آفریقای جنوبی است.
پاکستان همچنین برای دفاع هوایی، سیستم ضدموشکی چین را دریافت کرده است.
این منابع می گویند که پاکستان اعزام نیرو برای آموزش به آمریکا را از چند ماه پیش متوقف کرده است.
در حال حاضر نیروی هوایی پاکستان بیشتر از جنگنده های اف 17 که ساخت مشترک پاکستان و چین است استفاده می کند- همچنین پاکستان برای تولید نسل چهارم و پنجم این جنگنده با روسیه مذاکراتی را دنبال می کند.
منابع نظامی و آگاه در این خصوص اعلام کردند: پس از لغو قرارداد فروش جنگنده های اف 16 از سوی آمریکا- پاکستان تصمیم گرفت که وابستگی خود را به آمریکا برای خرید تجهیزات نظامی کاهش دهد.
پاکستان این تصمیم را پس از فشار های مکرر آمریکا و افزایش بی اعتمادی بین دو کشور اتخاذ کرده است.
دولت آمریکا به تازگی بسته کمک 2 میلیارد دلاری در چارچوب کمک های امنیتی به پاکستان را به دلیل آنچه همکاری نکردن اسلام اباد با واشنگتن درقبال تروریسم خوانده شده به حالت تعلیق درآورده است.
این بسته از کمک ها پس از آن متوقف می شود که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در نخستین روز سال میلادی 2018 پاکستان را باردیگر به ریاکاری متهم کرد و گفت: دولتمردان آمریکایی مثل احمق ها طی 15 سال گذشته 33 میلیارد دلار به پاکستان کمک کردند، اما در مقابل ، پاکستان آمریکا را فریب داد.
با این حال مسئولان پاکستانی ازجمله نخست وزیر و وزیر امور خارجه این کشور در روزهای اخیر با رد اظهارات مقامهای آمریکایی ضد پاکستان، دلیل اتهامات اخیر واشنگتن ضد اسلام آباد را شکست سیاست نظامی آمریکا در افغانستان دانستند.
روابط واشنگتن - اسلام آباد از اوت سال 2017 و پس از اتهام زنی دونالد ترامپ" ضد پاکستان تیره شده است.118
بیشتر بخوانید:
پاکستان خواستار پرداخت غرامت از امریکا شد
تاکید حزب مردم پاکستان بر اتحاد مسلمانان برای مقابله با توطئه های امریکا
انتقاد پاکستان از راهبرد امریکا