ایران پرس - هزاران نفر از مردم اندونزی با برگزاری تظاهرات در جاکارتا پایتخت، به حکم رئیس جمهوری این کشور برای ممنوع کردن فعالیت برخی از گروههای اسلامی اعتراض کردند.

معترضان با حمل پارچه نوشته هایی، دولت اندونزی را مستبد وسرکوبگر توصیف کردند. «جوکو ویدودو»(Joko Widodo ) رئیس جمهور اندونزی اخیرا در حکمی، خواستار جلوگیری از فعالیت اندسته ازگروه های اسلامی در این کشور شد که دیدگاههای افراط گرایانه را تبلیغ می کنند و فعالیتشان مغایر با قانون اساسی این کشور است. انتخابات اخیر فرمانداری جاکارتا باعث شد تا تقابل میان برخی گروههای اسلامی و دولت اندونزی شدت بگیرد.

در این انتخابات، فرماندار قبلی پایتخت اندونزی که چینی تبار و مسیحی  بود با نامزد مورد حمایت برخی گروههای اسلامی رقابت داشت. این گروهها با متهم کردن دولت به نادیده گرفتن موازین اسلامی انرا به چالش طلبیدند. زیرا معتقد بودند فرماندار قبلی چینی تبار جاکارتا به قرآن توهین کرده است. جبهه موسوم به «مدافعان اسلامی» که گروهی تندرو در اندونزی تلقی می شود خواستار اجرای قانون شریعت در این کشور از سوی دولت شده است. دولت اندونزی نیز برخورد با گروههای اسلامی تندرو از جمله حزب التحریر را  در چارچوب مقابله با فعالیت جریانهای افراط گرا توجیه می کند.

مقامات دولت اندونزی براین اعتقادند این  گروهها از خارج از اندونزی دستور می گیرند و برنامه آنها اشاعه تندروی و افراط گرایی در این کشور است. از اینرو دولت جاکارتا پایبندی همه مردم این کشور به اصل «پانکاسیلا» را که نظریه فلسفی بنیادی دولت اندونزی است ضامن حفظ وحدت و تقویت امنیت ملی این کشور می داند. پانکاسیلا  بر پنج پایه اعتقاد به خدای واحد، عدالت اجتماعی، دموکراسی، وحدت ملی و بشریت متمدن و عادل استواراست.

بسیاری براین اعتقادند که در چارچوب نظام دمکراسی که دولت جاکارتا از ان حمایت و پشتیبانی می کند همه احزاب و گروههایی که قانون اساسی اندونزی را قبول دارند می توانند فعالیت کنند. از اینرو برخورد دولت با این گونه گروهها نقض قانون اساسی و محدود کردن فعالیت احزاب و گروهها است.

«آندریاس هارسونو» محقق و کارشناس مسایل حقوقی در جاکارتا: «ممنوعیت فعالیت هر سازمان تنها براساس بسترهای ایدئولوژی، شامل پانکاسیلا، یک اقدام سختگیرانه است که حق آزادی بیان و اجتماعات را از بین می برد.» این در حالی است که دولت اندونزی میان فعالیت گروههای اسلامی قانونی که هنجارهای این کشور را نیز رعایت می کنند با گروههای اسلامی غیر قانونی که افراط گرایی را ترویج می کنند تفاوت قایل است. از اینرو دولت جاکارتا تظاهرات روز گذشته را اعتراض هواداران این گونه گروهها می داند که می کوشند با ایجاد تجمعات خیابانی  ،دولت جاکارتا را برای عقب نشینی از موضعش تحت فشار قرار دهد. 

«ویرانتو» وزیر امنیت اندونزی: «فرمان رئیس جمهوری برای توقف فعالیت گروههای تندرو به این دلیل اتخاذ شده است که این گروهها تهدیدکننده امنیت و ایجادکننده منازعات در جامعه هستند که می تواند جامعه متکثر قومی و مذهبی اندونزی را با بحران جدی روبرو کند.» در همین حال، نهضت العلما که بزرگترین گروه مذهبی در اندونزی است و حامی دولت تلقی می شود در مورد پیامدهای فعالیت گروههای تندرو در این کشور هشدار می دهد.

«نصران وحید» رئیس جنبش جوانان انصار وابسته به نهضت العلماء: هواداران نهضت العلماء باید در حفظ عقاید اهل سنت منسجم و مستحکم باشند، چرا که  گروههای  اسلامی افراطی در تلاشند ضمن اسیب زدن به عقاید مردم ،یکپارچگی اندونزی را با سوء استفاده از انتخابات اخیر به مخاطره بیاندازند.

در هر حال ،با توجه به انتشار اخبار نگران کننده در مورد فعالیت گروه تروریستی داعش در جنوب شرق اسیا و فعالتر شدن وهابیون برای ترویج عقاید انحرافی و ظاله ،دولت اندونزی به همراه سایر دولتهای منطقه سیاستهای سختگیرانه ای را برای مقابله با هر گونه افراطی گرایی اتخاذ کرده است.118/112

بیشتر بخوانید:

تظاهرات ضد ترامپ در اندونزی/ ویدئو

برگزاری تظاهرات "وحدت" در جاکارتا پایتخت اندونزی+ویدئو

تظاهرات مسلمانان اندونزی علیه توهین فرماندار جاکارتا به قرآن