ده ها هزار نفر از مخالفان خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا روز شنبه با برگزاری تظاهرات در لندن، برگزاری مجدد همه پرسی برگزیت را خواستار شدند.

به گزارش ایران پرس، این تظاهرات یکی از بزرگ‌ترین حرکت اعتراضی علیه برنامه دولت محافظه‌کار «ترزا می» در مذاکرات برگزیت به شمار می‌رود.

در این تظاهرات که از سوی پویش «رأی مردم» سازمان‌دهی شد، شرکت‌کنندگان پس از تجمع در خیابان «پارک لین» در مرکز لندن به سمت میدان پارلمان راهپیمایی کردند.

شماری از رهبران احزاب سیاسی، اتحادیه‌های صنفی، دانشجویی، نمایندگان مجلس و شهردار لندن نیز در این تظاهرات شرکت کردند.

تعداد زیادی از شرکت‌کنندگان در این راهپیمایی، جوانانی بودند که به دلیل پایین بودن سن شان در سال 2016، قادر به شرکت در همه ‌پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا نبودند.

آن‌ها در این حرکت اعتراضی حاضر شدند، تا آمادگی خود را برای شرکت در همه‌پرسی مجدد اعلام کنند.

شرکت‌کنندگان در این تظاهرات پارچه نوشته‌هایی را در اعتراض به برنامه دولت انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا و حمایت از ادامه عضویت در این اتحادیه در دست داشتند.

رؤیای برگزیت در مسیر مرگ تدریجی قرار دارد

نخست‌وزیر انگلیس تیرماه گذشته برنامه دولت برای خروج از اتحادیه اروپا را رونمایی کرد که براساس آن، این کشور قصد دارد تا در دوره پسا برگزیت به تمام مقررات تجاری این نهاد درباره کالا پایبند بماند، تدابیر ویژه‌ای برای تسهیل عبور و مرور در نظر بگیرد و همچنان به عضویت در سازمان‌های مهم اروپایی ادامه دهد.

بااین‌حال این طرح از سوی احزاب سیاسی در داخل مورد انتقاد قرار گرفت و اعتراض‌ها تا حدی پیش رفت که دو تن از وزرای دولت از مقام خود کناره‌ گیری کرده و ادعا کردند که رؤیای برگزیت در مسیر مرگ تدریجی قرار دارد.

از سویی، اختلاف‌ها میان انگلیس و اتحادیه اروپا بر سر آینده مرزی دو ایرلند در دوره پسا برگزیت حل‌نشده است. اروپا برای جلوگیری از ایجاد مرز سخت میان ایرلندشمالی که جزئی از قلمرو انگلیس به شمار می‌رود و جمهوری ایرلند، در دوره پسا برگزیت طرح موسوم به بک استاپ را پیشنهاد کرده است.

بر اساس این طرح ایرلند شمالی پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا برای دوره موقتی همچنان عضو اتحادیه گمرکی و بازار مشترک اتحادیه اروپا باقی می‌ماند.

با این‌حال انگلیس این طرح را برخلاف تمامیت ارضی و تعرض به قلمرو خود می‌داند.

مردم بریتانیا، ژوئن 2016 با شرکت در یک همه پرسی به خروج از اتحادیه اروپا یا «برگزیت» رای مثبت دادند.

بر اساس توافق بروکسل و لندن، دولت بریتانیا باید تا مارس 2019 از اتحادیه اروپا خارج شود.

133/118

بیشتر بخوانید:

برگزیت و ناکامی نشست بروکسل/ تحلیل

نشست ویژه نوامبر درباره برگزیت به حالت تعلیق درآمد

«ترزا می» خواستار «توافقی دشوار» درباره برگزیت شد