ژوهانسبورگ- ایران‌پرس: نماینده آفریقای‌جنوبی در بریکس گفت: عضویت ایران در بریکس، ظرفیت‌های جدیدی به این گروه اضافه می‌کند. 

درجریان برگزاری پانزدهمین اجلاس سران بریکس در ژوهانسبورگ آفریقای‌جنوبی، با عضویت رسمی ایران در این بلوک اقتصادی موافقت شد.

علاوه بر جمهوری اسلامی ایران، عربستان‌سعودی، امارات، آرژانتین، مصر و اتیوپی هم عضو بریکس می‌شوند. 

بریکس (BRICS) نام گروهی به رهبری قدرت‌های نوظهور اقتصادی است که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی در دوران اوج یکجانبه‌گرایی آمریکا در اواسط دهه ۱1990 تشکیل شد.

«آنیل سوکلال» نماینده آفریقای‌جنوبی در بریکس درباره اهمیت عضویت ایران و گسترش بریکس به خبرنگار ایران‌پرس در ژوهانسبورگ تصریح کرد: ایران جمعیت و اقتصاد قابل توجهی دارد و معیارهای بریکس، اقتصاد و نفوذ قابل توجه، قابل احترام در منطقه و همچنین قدرت مهم منطقه‌ای است که همه این ویژگی‌ها را ایران به‌عنوان عضو جدید بریکس دارد.

نماینده آفریقای‌جنوبی در بریکس افزود: ایران به عنوان یک قدرت بزرگ در غرب آسیا با هزاران سال تاریخ و تمدن کهن است و به خانواده بریکس ارزش و ابعاد می‌بخشد.    

آنیل سوکلال، تصریح کرد: هر پنج عضو بریکس برای عضویت ایران در این گروه اتفاق نظر داشتند و به راحتی به اجماع رسیدند. 

این دیپلمات آفریقایی همچنین تحریم‌های آمریکا ضد ایران را مانع همکاری و عضویت ایران در بریکس ندانست و تاکید کرد: بریکس به تحریم‌های یکجانبه اعتقادی ندارد و این تحریم‌ها، اصول و ساختار نظام بین‌الملل تضعیف می‌کند.

وی گفت: عضویت ایران، امارات و عربستان‌سعودی به عنوان اعضای جدید خانواده بریکس، اعتماد را بیشتر و به تحقق صلح، ثبات، پیشرفت و توسعه منطقه غرب آسیا کمک می‌کند.

آنیل سوکلال، اظهار کرد: عضویت جمهوری اسلامی ایران، عربستان و امارات، معماری بریکس را تقویت می‌کند. 

این دیپلمات آفریقایی درباره ظرفیت اقتصادی و انرژی ایران و تاثیر آن بر بریکس هم اظهار کرد: ایران یکی از بزرگترین دارندگان انرژی است و معادله انرژی در بریکس همراه با عربستان، امارات و همچنین روسیه تقویت می‌شود و بریکس به یک نهاد بسیار قدرتمند از نظر منابع انرژی تبدیل می‌گردد.

نماینده آفریقای‌جنوبی در بریکس همچنین با بیان اینکه این بلوک اقتصادی به گرمی پذیرای ایران است تاکید کرد: ایران یک اقتصاد بسیار پویا دارد و بازیگری مهم و اصلی در عرصه چندجانبه‌گرایی است.

117