کارشناس و پژوهشگر سیاسی افغان گفت، از نظر طالبان هنوز مرحله اعتمادسازی و اقدامات لازم برای مذاکرات صلح افغانستان آغاز نشده است.

به گزارش پارس‌تودی؛ «وحید مژده» در گفت وگو با رادیو دری برون‌مرزی افزود، در مذاکرات قبلی که در دفتر قطر انجام شده، «زلمی خلیل‌زاد» نماینده آمریکا در امور صلح در افغانستان نشستی با طالبان داشت و طالبان خواستار سه مساله شده‌اند که عبارتند از: تعیین جدول زمانی خروج نیروهای خارجی از افغانستان با تاریخ منطقی و تضمین بین‌المللی، تبادل و آزادی زندانیان سیاسی و حذف نام رهبران طالبان از لیست سیاه.

کارشناس و پژوهشگر سیاسی افغان اظهار کرد، طالبان گفته‌اند برای اعتمادسازی باید این سه نکته انجام شود. هنوز مرحله اعتمادسازی به آن شکلی که طالبان انتظار دارند، انجام نشده است، بنابراین هنوز نمی‌توان گفت که همه طرف‌ها به یک توافق برای صلح نزدیک شده‌اند اما همه به این نتیجه رسیده‌اند که مشکل افغانستان از راه جنگ قابل حل نیست.

این کارشناس سیاسی اضافه کرد، پس از نشست مسکو، «زلمی خلیل‌زاد» به سرعت خود را به کابل رساند، وی به این دلیل به افغانستان سفر کرد که با برخی از رهبران جهادی و شخصیت‌های سیاسی دیدار کرده است. خلیل‌زاد در سفر قبلی خود به افغانستان، اشاره کرده بود که باید یک تیم مذاکره از طرف حکومت افغانستان ایجاد شود.

به گفته «مژده» آمریکایی‌ها همواره سعی می‌کنند بگویند که همه چیز به‌خوبی پیش می‌رود اما گمان نمی‌رود جنگی که چهار دهه به طول انجامیده است به آسانی پایان پیدا کند، آن هم در شرایطی که موضع آمریکایی‌ها مشخص نیست.

کارشناس و پژوهشگر سیاسی افغان اظهار کرد، در مجموع وضعیتی را شاهد هستیم که آمریکایی‌ها می‌خواهند عنوان کنند، مشکل افغانستان توسط آمریکایی‌ها قابل حل است، درحالی که اینگونه نیست و بدون مشارکت کشورهای منطقه و همسایه این مشکل حل نمی‌شود.

139/120

بیشتر بخوانید:

تلاش آمریکا برای ماندن در افغانستان از طریق مذاکره با طالبان

موضع اشرف‌غنی؛ طالبان در افغانستان برنده نیست/ تحلیل

اعلام آمادگی طالبان برای نشست صلح مسکو

نشست‌مسکو؛ هشدار افغانستان، مبهم‌بودن حضور طالبان/ تحلیل