ایران پرس - دور جدید مذاکرات پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی موسوم به «نفتا» (Tlcan) در بحبوحه ی تنش بین دولت های آمریکا و کانادا به دلیل اختلاف آنها در زمینه ی سیاست های مهاجرتی و تجاری برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری تله سور، هیات هایی از کشورهای آمریکا، کانادا و مکزیک هفتمین دور از مذاکرات را درباره پیمان «نفتا» در مکزیکوسیتی، پایتخت مکزیک برگزار کردند.

انتظار می رود در این دور برخی از مسائل بحث برانگیز مانند قوانین بخش خودرو، بند «غروب خورشید»، حل و فصل اختلافات و زمانبندی بخش صنایع غذایی مورد توجه قرار گیرد.

بازنگری مجدد پیمان «نفتا»

مذاکره کنندگان پیمان «نفتا» در طی شش ماه گذشته به توافقاتی در مورد جزئیات فنی برای به روز رسانی این پیمان رسیده اند، اما پیشرفت کمی در زمینه درخواست های مطرح شده از سوی دولت «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا داشته اند، که همین امر موجب تهدیدات ترامپ مبنی بر خروجش از این اتحادیه تجاری شده است.

هیات های مذاکره کننده امیدوارند که این مذاکرات تا قبل از ماه مارس به پایان برسد. آنها از همزمان شدن روند این مذاکرات با انتخابات ریاست جمهوری مکزیک در ماه ژوئیه جلوگیری می کنند.

با این حال، برخی از مقامات این سه کشور مطرح کرده اند که احتمال اینکه مذاکرات مجدد پس از رای گیری انتخاباتی مکزیک ادامه داشته باشد، وجود دارد، حتی بعضی دیگر هم می گویند که در صورت لزوم می توان این مذاکرات را برای چندین ماه تمدید کرد.

از سوی دیگر، تحلیلگران بر این نکته تاکید کردند که باید موضوعات پیشنهاد شده در دور هفتم را به پایان برسانند، تا این موضوعات تا دور هشتم به تعویق نیافتند و حتی باید هم اکنون تاریخ دور هشتم را در این نشست مشخص کرد.

براساس این گزارش، اگر هیچ توافقی بین مکزیک، آمریکا و کانادا حاصل نشود، آنها می توانند برای بروزرسانی پیمان «نفتا» تا اواسط سال 2019 به توافق برسند.

آیا آمریکا از پیمان «نفتا» خارج می شود؟

اگر آمریکا از پیمان «نفتا» خارج شود، این امر بر سرمایه گذاری در این کشور تاثیر می گذارد، زیرا شرکت های خارجی، مکزیک را به عنوان فرصتی برای حل و فصل و بهره گیری از «نفتا» و به عنوان دروازه مستقیم به سوی آمریکا مورد استفاده قرار می دهند.

«رابرت اسکات»، اقتصاددان ارشد اندیشکده سیاست اقتصادی در واشنگتن گفت:

خروج آمریکا از پیمان «نفتا» به این معنا خواهد بود که در حال حاضر مکزیک تحت تعرفه روابط تجاری عادی قرار بگیرد.

"اسکات"، همچنین هشدار داد که خروج آمریکا از پیمان تجاری به نفع کارگران آمریکایی نخواهد بود و این امر به آنها کمکی نمی کند.

این در حالی است که تعرفه های بالاتر، بسیاری از مزایای شرکت های آمریکایی که در مکزیک تولید می شوند، را لغو می کنند، یا احتمال می رود که شرکت های آمریکایی با دستمزد کم به دنبال تولیدات خود در کشورهای دیگر باشند.

از سوی دیگر، «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکاروز پنج شنبه گذشته، کانادا و مکزیک را به سوء استفاده از آمریکا در مذاکرات تجاری «نفتا» متهم کرد.

ترامپ گفت، آمریکا برنده این دور از گفت وگوی مجدد با کانادا و مکزیک درباره این پیمان تجاری خواهد شد، و با هیچ یک از درخواست های مکزیک و کانادا موافقت نمی کند.

رئیس جمهوری آمریکا تصریح کرد، مذاکره کردن با مکزیک و کانادا درباره پیمان «نفتا» بسیار دشوار است، اما، من به شما می گویم که ما در این مذاکرات برنده خواهیم شد.

نفتا، پیمان دیگری که ترامپ در فکر خروج از آن است

پیمان نفتا از سال 1994 میان سه کشور آمریکا، مکزیک و کانادا اجرا شد.

هدف از ایجاد پیمان نفتا، از بین بردن تمامی محدودیت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری میان کانادا، مکزیک و آمریکا بوده است.

دونالد ترامپ در دوران مبارزات انتخاباتی خود بارها پیمان های چند جانبه تجاری از جمله پیمان نفتا را مغایر منافع اقتصادی این کشور توصیف کرده بود. 

ترامپ پس از ورود به کاخ سفید نیز با ادعای غیرمنصفانه بودن تجارت میان سه کشور آمریکا، کانادا و مکزیک در قالب پیمان نفتا، مذاکرات مجدد را خواستار شد که این مذاکرات از اواسط سال 2017 آغاز شد و همچنان ادامه دارد.

مترجم: نگین فلکشاهی

137/116

بیشتر بخوانید

سیاست پاندولی ترامپ درقبال نفتا؛ مذاکره مجدد آمریکا، کانادا و مکزیک

راهبرد «اول امریکا» و آینده نفتا / تحلیل

آغاز دور دوم مذاکرات آمریکا، کانادا و مکزیک بر سر پیمان تجاری «نفتا

نفتا، پیمان دیگری که ترامپ در فکر خروج از آن است